Pieni twisti saa makaronilaatikon taipuvan uuteen ulottuvuuteen. Tämä on herkullista! Meillä lapset pyytävät tätä myös aamu -ja iltapaloiksi. Viiden hengen perhe syö tästä helposti kahtena päivänä peräkkäin. Jälkimmäisenä suosittelen lämmittämään annoksen paistinpannulla. Vaikka paistettu kananmuna lisukkeeksi.
reilu 1/2 pussia TÄYSJYVÄmakaronia (Ei tummaa, se on vain värjättyä tavallista)
1/2 kiloa pihvikarjan jauhelihaa
mustapippuri, paprika, suola
2 sipulia hienonnettuna
Pari valkosipulinkynttä pienittynä
2 porkkanaa pienittynä
1 pkt Koskenlaskija VOIMAKASTA
Juustoraastetta kourallinen
Loraus vettä
1 Fond du chef lihafondinappi
MUNAMAITO
2 kananmunaa
1/2 litraa maitoa (reilu)
loraus soijakastiketta
suolaa ja mustapippuria myllystä
Keitä makaronit suolatussa vedessä, jossa loraus öljyä mukana. Valuta lävikössä
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, siirrä hetkeksi sivuun ja paista ja mausta jauheliha.
Lisää pannulle jauhelihan joukkoon sipulit, porkkanat ja koskenlaskija tuorejuusto. Lisää loraus vettä ja fondi. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.
Kaada voideltuun vuokaan makaronit ja jauhelihaseos. Sekoittele sekaan reilu kourallinen juustorastetta.
Riko munat kattilaan ja kaada maito päälle. (Määrä ei niin justiinsa) Mausta soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan ja sekoittele hieman. Nesteen ei tarvi yltää ihan pintaan saakka
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa puolituntia, ota uuni pois päältä ja jätä vielä 10 minuutiksi hautumaan. Jos pinta meinaa tummua liikaa, laita hyvissä ajoin folio päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.