leip%C3%A46.jpg

Kaapista löytyi hieman kuivahtanut kokonainen vaalea leipä. Ensin ajattelin viedä sen lehmille syötäväksi, mutta sitten päätinkin jatkojalostaa sen ihmisten iloksi ja kyllä kannatti. Täytetty uunileipä toimii kivasti grillattavien lisukkeena, keittojen ja salaattien kaverina ja miksei vaikka maukkaana viemisenä kylään mennessä.

leip%C3%A4.jpg

Leikkaa leipään reilunkokoien ristikko pohjaan saakka, kuitenkaan pohjaa rikkomatta.

leip%C3%A42.jpg

Tarvitset:

1 Kokonainen vaalea leipä

Pari reilua ruokalusikallista voita

Yrttejä

200 g juustoa (tässä käytin voimakasta vuoristojuustoa)

leip%C3%A412.jpg

Sulata voi ja mausta voisula lempiyrteilläsi. Itse laitoin valkosipulia, basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia.

leip%C3%A411.jpgleip%C3%A414.jpgleip%C3%A413.jpg

Lusikoi 2/3 maustetusta yrttiöljystä leivän rakoihin.

leip%C3%A416.jpgIMG_7853.jpg

Leikkaa veitsellä juustosta ohuehkoja tankoja ja täytä välit juustolla. Kaada loppu maustevoi leipän pinnalle.

leip%C3%A49.jpgleip%C3%A47.jpg

Kääri leipä folioon ja paista uunissa tai grillissä sivulämmöllä. Sopiva aika on noin 10-20 minuuttiia.

leip%C3%A44.jpgleip%C3%A48.jpg

Leipä on valmista herkutteluun, kun juusto on sulanut. Jo tuoksu saa veden kielelle. Sopii monenlaiseen tarkoitukseen ja varsin hyvin toimi lisukkeena salaattien kanssa.

leip%C3%A415.jpgleip%C3%A43.jpg