Kaapista löytyi hieman kuivahtanut kokonainen vaalea leipä. Ensin ajattelin viedä sen lehmille syötäväksi, mutta sitten päätinkin jatkojalostaa sen ihmisten iloksi ja kyllä kannatti. Täytetty uunileipä toimii kivasti grillattavien lisukkeena, keittojen ja salaattien kaverina ja miksei vaikka maukkaana viemisenä kylään mennessä.
Leikkaa leipään reilunkokoien ristikko pohjaan saakka, kuitenkaan pohjaa rikkomatta.
Tarvitset:
1 Kokonainen vaalea leipä
Pari reilua ruokalusikallista voita
Yrttejä
200 g juustoa (tässä käytin voimakasta vuoristojuustoa)
Sulata voi ja mausta voisula lempiyrteilläsi. Itse laitoin valkosipulia, basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia.
Lusikoi 2/3 maustetusta yrttiöljystä leivän rakoihin.
Leikkaa veitsellä juustosta ohuehkoja tankoja ja täytä välit juustolla. Kaada loppu maustevoi leipän pinnalle.
Kääri leipä folioon ja paista uunissa tai grillissä sivulämmöllä. Sopiva aika on noin 10-20 minuuttiia.
Leipä on valmista herkutteluun, kun juusto on sulanut. Jo tuoksu saa veden kielelle. Sopii monenlaiseen tarkoitukseen ja varsin hyvin toimi lisukkeena salaattien kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.