Pönttöuuni. Kaunis ja ihana. Ja nyt meille olisi tulossa tällainen kaunistus. En ole kuin vaivaiset 8 vuotta tästä haaveillut. Jipii!

Purettiin olohuoneen remontin yhteydessä lattia ja sieltä löytyi valmiiksi täydellinen alusta pönttöuunille. Siitä varmasti miehellänikin ajatus ja haaveet tästä lähtivät uudelleen itämään. Samalla paikalla pönttöuuni on joskus aikanaan ollutkin, mutta se on purettu keskuslämmityksen ilmaantuessa. Mikä vahinko! Myös alakerran lastenhuoneessa on ollut pönttöuuni, joka myös aikoinaan on kokenut rankan kohtalon. Yläkerran lastenhuoneessa on yksi vanha pönttöuuni, joka on yksi parhaista elementeistä koko huoneessa. Sen pelastus oli mieheni mummo, joka ei antanut omana elinaikanaan sitä purkaa. Katseltiin myös toisenmallisia tulisijoja, mutta molemmat ollaan sitä mieltä, että juuri tuo pönttöuuni on paras vaihtoehto rintamamiestaloomme.

Viimehetken pohdinnassa kolme väriä: aina nätti (ehkä jopa hieman tylsä) valkoinen. Kaunis helmen harmaa, joka kuitenkaan ei välttämättä sovi olohuoneeseen jo hankittuihin harmaansävyihin ja sohvaan. Kolmas vaihtoehto on ryhdikkään musta. Eniten minun sisustusmakuni näköinen valinta, mutta mietin, että näyttääkö ilman tulta vain mustalta mötiltä nurkassa. Huomiseen asti aikaa päättää, sillä lupasin huomenna soitella vielä kahteen paikkaan ja saamieni tarjousten perusteella tehdään kaupat. Toinen puolisko on joko mustan tai valkoisen kannalla. Joten harmaa skipataan tässä vaiheessa vaihtoehdoista pois.

tiilirakenne.fi2.jpgtiilirakenne.fi1.jpgtiilirakenne.fi3.jpg

Eilen, torstaina soitin aamusella nuohoojalle ja hän kävi muutaman tunnin kuluttua tarkastamassa jo olemassa olevan hormin kunnon. Hän näytti uudelle tulisijalle vihreää valoa. Nyt kun vain osaisin tehdä päätöksen. Todennäköisesti kyllä valkoiseen päädyn, sillä googlatessa mustia, ne näyttivät aikamoisilta mönteiltä talojen nurkissa. Nyt ajattelin pönttöuunin takana olevan muurin maalata harmaaksi ja valkoinen nousisi sieltä kauniisti esille. Luukku vaihtoehdot ovat umpinaiset tai lasiset. Ehdottomasti haluan tuon kuvissa näkyvän yksiosaisen panoramalasin, jolloin saumankohta ei katkaise näkyvyyttä.

Ohessa kuva vielä yläkerran lastenhuoneessa olevasta pönttöuunista. Tässä tosin nuo umpinaiset ovet, joiden vuoksi tulta on nähnyt lähinnä vain puita lisätessä. Jeps, en malta odottaa...

1.jpg