Tässä taas lirvahti puolikas työpäivä hukkaan betonihommia taiteillessa. Tai no hukkaan ja hukkaan, tämäkin oli tehtävä. Vain muutaman sentin oli vanha pönttöuunin alusta liian pieni uutta uunia varten. No onneksi ei mene ukkokullalla sormisuuhun, vaan nyt on jo hommat kuivumassa. Muutaman viikon päästä tulee uuniin muuraaja ja viimeistään silloin tulisi huone olla muilta osin valmis.

0010.jpg

Myös "epäonninen" seinä sai TUNTO-struktuurimaalin niskaansa ja pinnasta tuli kyllä parempi, kuin kuvittelin. Niin ihanan betoninen vaikutelma tuossa, mutta edelleenkään se sävy ei ole sitä mitä haluan. Alkaa loppua mielenkiinto samaista seinää kohtaan, sillä nyt olen vetänyt sen pintaan jo kuusi kertaa uuden pinnan. Ehkä vielä maalaan matalanukkaisella telalla päälle, mutta sitten menetän betonisen elävyyden. Yhyy, lopputulos on jokatapauksessa  jotain muuta, mitä suunnitelmien mukaan piti. 2.jpg1.jpg

Neidin kanssa käytiin kahdestaan kaivelemassa lisää istutuspurkkeja sun muuta tarpeellista tarviketta. Pojat kerhossa ja tuntuu niin hiljaiselta.  Huomenissa olisi tarkoitus laittaa myös köynnökset itämään. Niitä tarvitsen paljon, sillä suunnitelmissani olisi rakentaa koirankopin viereen keväällä vanhasta katoksentungosta pergola. Tai siis minä suunnittelen ja joku muu saa rakentaa. (Toki olen taitojeni ja ajan puitteissa avustamassa.) Tätä vain isäntä ei vielä tiedä, mutta suunnitelmat päässäni alkavat olemaan viimeistä hienosäätöä vaille valmiit.

0014.jpg

Saapa nähdä onko viimekesän piippukukka ja villiviini onnistuneet talvehtimaan.

0011.jpg

Tarkoituksena on myös testata turveruukkuja kasvatuksessa. Näistä ei ole paljoa kokomusta ennestään, mutta nytpä kevään jälkeen tiedän, olivatko käteviä vai eivät. Kokemuksia jollakulla?

Maaliskuu201506%20222.jpg

Nyt vielä hieman soraa kaivamaan ja istutuspuuhat voivat alkaa. Kerhosta saapunut nuoriherra lupasi ainakin olla avustamassa.

Niin lämmintä jo oli pihalla, että ohut pitkähihainen päällä tarkesi terassilla keikistellä. Ja juuri sain ihanan soiton lomatoimistolta:meille saatiin järkättyä lomittaja ennen poikimakauden alkua. Hyvä fiilis.