Taas kerron alkuun hieman kuulumisia navetalta, sillä siellä kuluu nyt meidän aika päivisin lähes kokonaan. Lisää vasikoita ei ole toistaiseksi tullut, mutta ensi yönä tilanne saattaa muuttua. Kuvassa seuraava poikimaehdokas, oikea äkäpää Soma. Myös siitos-sonni Iglu otettiin navettaan viettämään ansaittua kesälomaa ja keräämään voimia kesän koitoksiin.

00aamu2.jpg

Kaksoset pyöräyttänyt Tarja se on huippu hyvä emo. Pesee, hoitaa, lempeästi juttelee ja nuolee yhtäkyytiä.

00aamu1.jpg

Meidän viime kesän nuoriso pääsi pihalle kesän odotukseen. Nyt voidaan keittiön ikkunasta lasten kanssa seurata hiehojen vauhdikasta menoa. Ihania ovat kun hyppelevät lumessa. Kuvaa en loikkimisesta saanut napattua, sillä karvaturvat tulevat heti tekemään tuttavuutta, kun edes aidan takaa mennään kurkkimaan.

00aamu.jpg

Lasten mummi tuli eilen kylään ja melkoinen tuliaiskasa meinasi haudata meinät alleen. No toki viime näkemän jälkeen on juhlittu isännän ja vanhimman pojan synttärit, mutta silti... Sain kauan himoitsemani Aarikan kynttilänjalat äidiltäni. Jee! Olenkin jo tosi pitkään niistä haaveillut ja tuolla hankintalista postauksessakin niistä olen kirjoitellut. Lapset saivat änkkärilakanat, muumi astioita, vaatteita, puiset miekat ja pelejä. Isännyys oli onnellinen uusista saunakiuluista.

0000.00a.jpg

Tälle päivälle onkin monenmoista suunnitelmaa. Leppoisan sunnuntain ratoksi olisi tarkoitus koittaa grillata salaattia ja ehtiä metsään lenkille koiria viemään. Hieman keväisenpää päälle pantavaa pitäisi myös lapsille kaivella vintin vaatehuoneen kätköistä esille. Myös rattikelkat, sukset ja pulkat ovat tämän talven tehtävänsä täyttäneet ja ne pitäisi siivoilla pois nurkista pyörimästä. Trampoliininkin jo isännyys poikien kanssa kasasi, mutta suojaverkko oli päässyt hapristumaan pahemman kerran. Siihen pitäisi jotain kiiresti virittää, ennenkuin vahinkoja pääsee syntymään. Se siis siitä leppoisasta sunnuntaista. Navetalla pitäisi myös muutamankin lehmän tänään jakaantua. Saapa nähdä kuinka kauan vielä vasikoita panttaavat.

Eilen illalla ehdin muutaman siemenen laittaa itämään ja pari mukulaa multaan. Ihana kevät ja auringonpaiste!

Aurinkoista sunnuntaita jokaiselle!