00%20j%C3%A4de7.jpg00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B61.jpg

Vanhat perunalaatikot pääsivät käyttöön kuistille yrttiviljelmääni kannattelemaan. Nyt riittää pikainen kipaisu terassille ruoanlaiton lomassa, eikä tarvi juoksennella enää kasvihuoneelle saakka.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B62.jpg

Kaipasin tähän vielä hieman lisää rekvisiittaa ja kasvihuoneelta haettu sinkkikastelukannu oli aika omiaan tähän kokonaisuuteen. Ja perunakuokkia näyttää notkuvan vähän joka nurkalla... Mietin lisääntyykö ne itsestään, vai onko meille jäänyt kenties jonkun toisen perunakuokkia? 

Kasvihuoneen kätköstä tulee myös kelejen lämmittyä tähän lisää yrttejä. Sen verran on muutakin hommaa joka päivälle, että kaikki viileälle arat yrtit saavat puolestani loikoilla vielä kasvihuoneen takuuvarmassa lämmössä, kunnes viimeisetkin kesäyöt lämpenevät reilusti. Mikä järkytys olisikaan jos kovalla vaivalla kasvatetut yrtit paleltuisivat yhdessä yössä. Muutamaa laatua lukuunottamatta yrtit on kasvatettu itse. Rosmariini on osoittautunut niin viheliäiseksi kasvatettavaksi, että sen otan jo suosiolla suoraan taimistolta. Se viihtyy loistavasti kasvimaalla. Kuten myös ystäväni taimistolta tuoma uusi tuttavuuteni curry-yrtti. Samalta taimistolta on kotoisin lipstikka ja vielä muutama muukin.

00%20j%C3%A4de8.jpg

Osa yrteistä on monivuotisia ja niistä olen alkuja nostellut sinkkiämpäreihin ja hienosti ovat lähteneet kasvuun. Poikkeuksena persilja, joka kerta toisensa jälkeen ottaa itseensä ja nuupahtaa viikon kuluessa. Onneksi on vielä pari rypästä kasvulaatikossa kokeilemista varten. Ei mene montaa viikkoa, kun päästään oman maan salaatteja nauttimaan. Rucolat jo kurkistelevat kasvuharson alta. Viime kesästä viisastuneena niillä on kokoajan harso päällä, muutoin häviävät hetkessä parempiin suihin.

Ja sitten ne mansikat. Tänä kesänä ei ole navetalla ollut yhtään juotettavia vasikoita, joten maitohinkeille sai keksiä muuta käyttöä maidon kuskauksen sijaan. Kuvaushetkellä kaikki kypsät mansut oli popsittu, mutta tasaseen tahtiin niitä terassilla punertuu. Takuu varmasti lapsista aamulla ensinmäisenä pihalle ehtivä putsaa pensaat vikkelästi. Kasvihuoneessa kasvaa mansikoita lisää.

00%20j%C3%A4de9.jpg

00%2000%20mansikka.jpg