taco3.jpg

Tortillat on meidän perheessä lähes jokaviikkoista syötävää, sillä se on ruoka joka on jokaisen mieleen. Tortillaletuista lasten on hieman hankala syödä ja päätin kokeilla lapsille täytteiden laittamista näihin pehmeisiin tortillaveneisiin. No ei toiminut ei. Sotku oli päätä huimaavaa eikä nämä veneet kuulemma vetäneet vertoja lätyille. Näitä tuli ostettua kerralla useampi paketti ja mietin mitä loppujen kanssa tekisin, kunnes välähti:  Täytteet sisään ja uuniin.

taco.jpg

Paketti pehmeitä tortillaveneitä (8kpl)

400 g Rotunaudan jauhelihaa

1 pkt Broilerin sisäfileitä

Paholaisenhilloa

Cheddarjuustokastiketta (1pkt cheddarjuustosiivuja, 1 prk kuohukermaa, ripaus mustapippuria)

Riisiä (1,5 dl riisiä tilkka öljyä, 3 dl vettä + luomu lihaliemikuutio)

Juustoraastetta

Tomaattia

Punasipulia

Yrttejä

taco2.jpg

Paista jauheliha ja broileri. Mausta ne voimakkaasti esim chilillä, valkosipulilla, mustapippurilla ja broilereihin tujaus sitruunaa. Myös taco-mauste sopii hyvin. Keitä basmatiriisi luomulihaliemellä maustetussa vedessä.

Pese ja lohko tomaatit, kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi.

Valmista juustokastike kattilassa sulattamalla juustosiivut kerman sekaan. Kastikkeen ei tarvitse kiehua ollenkaan mausta mustapippurilla ja anna sen jäähtyä hieman jolloin se paksunee. Valmista paholaisenhillo (Ohje löytyy myös täältä blogista kohdasta ruoka-ohjeet) tai käytä kaupan valmista salsa-kastiketta.

tortilla.jpg

Täytä puolet veneistä riisillä ja broilerilla toiset riisillä ja jauhelihalla. Lusikoi päälle paholaisenhillo ja cheddar. Pinnalle ripottele hieman juustoraastetta.

Paista uunissa keskitasolla 200 -asteessa noin 10-15 min, jolloin juusto saa kaunista väriä.

Tarjoile raikkaan salaatin tai kasvisten kanssa.

taco%204.jpg

Toimii hyvin vaikka illan istujaisissa tai iltapalana. Koska veneet on aika kookkaita riittää yhdelle ruokailijalle 1-2 venettä.