Eilen alkoi Marimekolla Ystävämyynti, eli YSMY.

Ysmy on kaikissa MM:n outleteissa ja Marimekon nettikaupassa, mutta karvaista kokemuksista tiedän, että nettikauppojen paras valikoima hupenee hetkessä... Ihan piti oikein asiakseen ottaa ja lähteä eilen aamutuimaan ystävämyynnin kanta-asiakkaiden ennakkopäivään Kyyjärven Palettiin. Isännällä kun sattui olemaan kiirettä sontakärryn korjauksen parissa, vanhin lapsi lähti eskariin ja vein pienemmät anopille hoitoon, jotta pääsin ihan itsekseni, kaikessa rauhassa  tutustumaan Ysmyn valikoimiin.  Tai no rauhassa ja rauhassa, aika villiä se meno siellä tosiaankin oli!

Marimekko%20YSMY.jpg

Marimekon%20Siirtolapuutarhamukit.jpg

Koska suunnittelen sisareni perheelle kesähuoneen sisustuksen astiat mukaan lukien, sinne tulee samoja Marimekon Siirtolapuutarhan ja Hyvässä seurassa -sarjan astioita, mitä itsekin kerään.  Toki heidän mielipidettään asiasta kysyin ja vihreää valoa saatuani otin heti aamulla suunnaksi Marimekon lähistöllä sijaitsevan outletin. Maanantai-iltana sisareltani astiabudjettia kysyessä vastaus oli: "Menee, mitä menee, Kyllä sä tiedät, mitä sinne kannattaa ostaa." Aikamoinen luottamuslause tällaiselle astiafriikille... Ja menihän sitä! 7 kassillista löytyi pääasiassa astioita. Muutama kynttilänjalka, kankaita, pyyhkeitä ja lisäksi pari ihanaa Muija-peltipurkkia tarttui myös mukaan. Astioita oli kahvikuppeja lukuunottamatta niukasti tarjolla, mutta toki kaikki mukitkin sieltä kuvittelisi hupenevan aika kiivaalla tahdilla.

Kotona kun tyhjäsin kasseja autosta toinen toisensa perään, isäntä huikkasi, että ostinko nyt varmasti tarpeeksi? No jaa, kai sitä olis vielä jotain voinut... :)

marimekko%20YSMY1.jpg

Melkoinen pahvilaatikkovuori kasseista löytyi ja se sisältö oli henkeä salpaavan ihana! Jos jollukulle on epäselväksi jäänyt, niin rakastan astioita ja ne ovat harrastukseni. Niin juuri. "Mitä sä harrastat?" "-Astioita." Kuulostaa vähän oudolta omaankin korvaan, mutta astiat on harrastukseni.

Marimekko%20YSMY2.jpg

Itse olen kerännyt Marimekon Siirtolapuutarha-sarjan mustavalkoisia astioita toissa kesästä saakka. Silloisen keittiörempan aikana astiakaappieni säilytystila pieneni huomattavasti ja myin pois paljon lähes käyttämätöntä Arabian astiaa ja samalla myös muita astia ihanuuksia. Ne rahat sijoitin kokonaisuudessa juurikin tähän sarjaan, enkä päivääkään ole katunut. Kuinka paljon mulla mitäkin osaa on, on hieman hämärän peitossa. Pitäisi tehdä invenaario ja katsoa mitä puuttuu ja mitä vielä tarvii, vai tarviiko enää yhtään mitään. Isännältä jos kysyy, niin kuppia ja kippoa on useankin perheen tarpeiksi ja aivan liikaa, mutta onneksi häneltä ei kysytä... Kahvi -ja teekuppeja on kyllä ennestään jo niin paljon, että vain yhden ostin rikkoutuneen tilalle omaan kaappiini ja kaikki loput menee siskolleni. Kaiken lisäksi en edes juo kahvia laisinkaan ja teetäkin vain yhden ainoan teetä juovan ystäväni seurassa. Se ihana teekannu on muuten nimeltään hyvässä seurassa ja sen superkauniin ulkomuodon vuoksi olen päättäny opetella teenjuonnin saloja. Tiukkaa tekee, mutta yksi kuppi silloin tällöin menee nikottelematta. Ei se hyvää toki ole, mutta ehkä siihen tottuu.

Marimekko%20Hyv%C3%A4ss%C3%A4%20seurassaMItä kaikkea pahvilaatikot pitivät sisällään?

Marimekko%20Siirtolapuutarha%20Ysmy.jpg

Siirtolapuutarha- sarjan lautasia, mukeja ja tarjoilukulhoja. Osa täydentämään omaa kokoelmaa ja kaikki loput siskolle.

marimekon%20siirtolapuutarha%20Ysmy%201.marimekon%20Ysmy%20Siirtolapuutarha.jpg

Kun ensimmäisen erän maksoin ja vein autoon, kuitin loppusumma lähenteli 800. Toisella kierroksellä pääsin paljon halvemmalla ja mukaan tarttui kankaita, pyyhkeitä ja Loistava! -kynttilänjalkoja. Ja muutamaa muu pikkujuttu, joita en paljasta, sillä ne ajattelin kääriä lahjapaperiin.

Violettisävyinen Puutarhurin parhaat -kangas on kiva lisä jo ennestään olevaan saman sävyisiin Siirtolapuutarhaverhoihini. Loistava! -kynttilänpidekö oli ihan uusi tuttavuus, johon myös lämpenin ensivilkaisulla. Punainen samanlainen lähti mukaan jouluksi olohuoneen pöytää koristamaan. Kovasti olisi tehnyt mieli ostaa violetteja kolmen sarja, mutta nuukuus iski ja vain yksi lähti mukaan matkaan.

Marimekon%20Kirkas%20Ysmy.jpg

Pienipalloinen vanha pullalautanen ja uusi ihanuus isommilla palloilla. Itselleni olisin halunnut oikeanpuoleisia isopalloisia, mutta niitä ei ollut YSMY:ssä tarjolla ollenkaan.

Marimekko%20pullalautanen.jpg

Vaikka kaikkea toivomaani en löytänytkään, oli nämä ehdottomasti parhaat Ysmyt ikinä! Torstaina ja perjantaina oli kankaat alanneksussa, eli silloin mahdollisesti on ajettava vielä uusi reissu samalle suunnalle. Mä en ole kuvitellut olevani mikään erityisen innokas Marimekkofani, mutta nyt miettiessä lähes kaikki kodista löytyvät tekstiilit on Marimekon valmistamia. Harvoin, jos lähes koskaan ostan mitään täydellä hinnalla, vaan hyödynnän siitä edestä tehokkaasti alemyynnit. Myös Tuurissa on usein kakki Marimekon kankaat tarjouksessa -20-30%. Näillä metrihinnoilla loppusummaan syntyy jo suuri vaikutus.

Jos kiinnostusta löytyy, Ysmyt jatkuvat sunnuntaihin saakka ja nettikaupoista näkee päivittäin vaihtuvat tarjoukset. Sanon aina, että vilkaisu ei mitään maksa, mutta tässä tapauksessa se ei todennäköisesti päde. :)

Kävittekö, käyttekö ja jos kävitte, mitä löysitte? Kyselyikä näköjään. ;)

Kivaa keskiviikkoa jokaiselle!