Tänään on ollut sellainen päivä, että suurin osa tunneista on kulunut keittiössä touhuten. Tosin raahauduin sängystä ylös vasta yhdentoista jälkeen pitkälle aamuyöhön venähtäneen nukkumaan menon vuoksi. Vaikka meillä oli piparitalkoot jo pari päivää sitten, ei ne piparit ehtineet purkeissaan kauaa tuhista. Tänään siis ystävän kanssa leivottiin jouluksi lisää pipareita ja myös perinteiset karjalanpiirakat.

0000000000000000000000000000000000000000

Ei meidän pipariurakointi vielä tähän tule loppumaan, sillä edelleen jäi tekemättä jokavuotiset koristepiparit, pipariset minitalot ja itse piparkakkutalokin. Huomenna jatketaan ainakin jonkun pipariosion kohdalta. Nuo minipiparit on ihania jouluna juustotarjottimella. Oletteko kokeilleen piparkakun ja aurajuuston yhdistelmää? Jos ette, niin suosittelen.

piparikakku.jpgpiparkakku.jpg

Lapset tykkää, mitä enemmän on himpulaa ja rimpulaa piparin päällä. Eskarilaisen esikoulukavereille ja opelle tehtiin myös piparit, tosin vielä en ole selvittänyt saako ne hänen mukaansa pakata viemisiksi. Jokuhan saattaa olla allerginen tai jotain.

koristepipari.jpg

 

riisipuuro.jpg

Riisipuuroa oli pakko ottaa pienet maistiaiset matkalla. Kanelin ja sokerin kanssa tottakai. Oletteko kuulleet, että Valiolta on tullut markkinoille pohjaanpalamaton maito? Itsekkään en ole vielä sitä testannut, enkä edes tiedä löytyykö sitä paikallisten ruokakauppojen valikoimista, mutta kokeiluunhan se menee, jos sitä käsiini saan.

karjalanpiirakka.jpg

Piirakoiden maku oli kohdallaan, mutta ulkonäöllisesti ei kahta samanlaista läpyskää pelliltä löytynyt. Mutta nämä on sellaisia asioita, joissa maku ratkaisee ja ehdottomasti se, että itse on taiteiltu. Saapa nähdä ehtivätkö hävitä pakastimesta ennen joulua... Pahoin pelkään.

karjalanpiirakka2.jpg

Tarkoitus oli myös napata pikkutontusta muutama kuva, mutta eihän näistä mitään tullut, kun niin villinä hyppelehti pois kuvista. Edelleen täälä joulukortit tekemättä, eli tässähän saattaa tulla vielä ihan kiiruskin asian kanssa.

tonttutytt%C3%B6.jpg

Käytiin eilen naapurikunnassa hakemassa navetalle kivennäisiä ja viemässä samalla kummitädin huomaan yhdeksi yöksi vanhin lapsista. Samalla vietiin aitasta koko kesän ajalta kertyneet wichy -ja limsapullot ja tölkit Lidliin. Niitä tuli kokonainen  autonperäkärryllinen ja hieman oli tuskaista puuhaa, kun toinen pullonpalautusautomaateista takkusi vähän väliä. Ihan meinasi naurattaa, kun jätesäkistä lappasin pulloja koneeseen isännän hakiessa uutta kuormaa autolta ja taakseni tuli vanhempi mies, joka oli palauttamassa kahta tölkkiä. Katseli ja huokaili pullojeni määrää. Toki hänet päästiin väliin ne palauttamaan, mutta kun isäntä sen jälkeen saapui uuden pullokasan kanssa, (joka käsitti viittä jätesäkillistä) jäi samainen mies ihan vaan viereen katselemaan ja pyörimään kummastuneena. No tulihan siinä palautuspulloista ihan komea summa, eikä kyllä kertaakaan ennen ole pulloista kertynyt noin paljoa.

lidli%20pullonpalautus.jpg

Vinkkinä, Saarijärven Agrissa oli asiakkaille tarjolla ilmaiseksi valkoisen ja violetin sävyisiä kukkasipulikoreja. Jos on intoa, aikaa ja mielenkiintoa, saa niitä hakemalla ja tuikkaamalla multaan ihania sipuli-istutuksia kevääksi. Näistä puheen ollen hain joulusipuli-istutukset muutama päivä sitten pois kellarista, jossa olivat jo muutaman sentin kasvaneet. Nyt tilkka vettä ja yrttiviljelmä Herbien kylkeen saamaan valoa ja johan räjähti kasvu vauhdikkaaseen alkuun. Muutamassa päivässä ovat kasvaneet kymmenen sentin korkeuteen. Ihan tässä olen toiveikas, että vielä jouluksi ehtivät kukkimaan.

Täälä olen muiden hommien lomassa koettanut laitella hieman lisää joulujuttuja. Tänään kaivoin esille  Marimekon  Ysmystä ostamani Loistava- kynttiläjalan. Niin kaunis ja herkkä ja kirkkaiden kivituikkujen kaverina aikasen kiva.  Kyllä nyt jälkeenpäin kaduttaa, kun ostin vain yhden, sillä olivat ihan huippuhyvässä alessa sielä. Oli toki paljon ostettavaa silloin, mutta nuukuus iski. Olisi ollut upea ilmestys kolme punaista Loistavaa ja muutama kirjas kivituikku niiden väleissä.

Joko sinulla on jouluisia asetelmia ja kynttilät palamassa?

Kello vierähtikin juuri sunnuntain puolelle, joten rauhallista kolmatta adventtia ja Lucianpäivää toivottelen teille!