Mulla alkaa raskauden puoliväli häämöttää ja hieman suunnitelmiakin olen tulevista hankinnosta aloittanut tekemään. Tänään oli neuvola ja viime kerrasta poiketen löytyi kahdet sydänäänet eripuolilta masua. Toiset rauhallisemmat ja toiset kiivaammat. Tyttö ja poikako? Saapa nähdä. Parin viikon kuluttua on rakenneultra ja silloin toivoisin saavani sukupuolet selville? Kasvaako masussa siis Ruusu ja Rölli? :) Vai Keiju ja Menninkäinen, niinkuin lapset miettivät. Ennen rakenneultraa en ole vielä isompia hankintoja tekemässä sillä sielä selviää, että ainakin tässä vaiheessa molemmilla tulokkailla kaikki on niinkuin pitää. Sormet ja varpaat ristissä täällä odotellaan tulevaa. Muutama pikkuriikkinen body on tarttunut matkaan mukaan, unisex väriset ja samanlaiset tottakai! Plussatestin tehdessäni tilasin Villervallalta mustat tähti kuvioiset velourtakit pojille, tytölle mekkosen ja vauvalle haalarin kokoa 62. Silloin vielä en tiennyt että tulokkaita olisi tulossa kaksin kappalein. Heti koitin kotiin päästyäni tilata toisen samanlaisen minihaalarin, mutta loppuhan ne jo silloin oli ja tilauksestakin oli vierähtänyt jo muutama viikko.

Aikasen paljon olen ehtinyt tässä välissää lahjoittaa/ myydä vauvakamppeita eteenpäin sillä nyt meidän pienimmäinen on jo 3,5v.  Nyt ostoslista tuntuu aikasen pitkältä ja suurin osa tarvikkeista on hankittava tuplana. Kolmen kanssa on jo oppinut aika lailla tietämään, mitä tarvitaan, joten se helpottaa kummasti ostoslistan tekemistä. Tokikaan sitähän ei voi etukäteen tietää missä kukakin vauva viihtyy, mutta sen tulee sitten aika näyttämään.

Jollyroom myi kätevää pakettia kaksosille, josta löytyi paljon hyvää käyttötavaraa tuplakappaleina. Värimaailmakin kohtasi hyvin omiin lempparisävyihini ja nämä olisivat sopineet hyvin, olisivat tulokkaat sitten kumpaa sukupuolta tahansa. Pinnasänkyihin tarvitaan myös patjat ja reunapehmusteet. Vanhat olen tainnut lahjoittaa jo eteenpäin. Harmikseni tämä setti on nyt loppuunmyyty ja etsin nyt vastaavaa settiä. Tai jos ei löydy tarvii hankkia tarvittavat  kamppeet erikseen. Telakkamalliset turvaistuimet autoon halutaan ehdottomasti nyt, sillä turvavöiden kanssa säätäminen syletti jo viimeksi, saati nyt kaksin kappalein. Onneksi hankinnoista suurin eli auto on jo valmiina pihassa, kyllä tämä tästä pikkuhiljaa...

vauvantavarat%20kaksostensetti.jpg

Vauvojen pussilakanoita löytyy jo isot kasat ennestään, mutta niitä ei voi kyllä kivoiksi lukea. Pyykkikatastroofissa ovat kyllä ihan käyttökelpoisia nuo vähemmänkin hohdokkaat yksilöt. Yhdet vauvakokoiset elefantit löytyy kuitenkin ennestään, joten yhdet vielä tarvitaan. Marimekolla käydessä myös kuolasin aivan mahtavia lakanaihanuuksia. Alussa kääröt nukkuu luultavasti samassa sängyssä toisista turvaa hakien, mutta käsien ja jalkojen alettua kunnolla liikkumaan vaavit siirretään luultavasti omiin sänkyihin nukkumisrauhan vuoksi. Meidän koko perheeltä löytyy jo mustavalkoiset Finnlaysonin elefantit ennestään ja nämä on ihan meidän lemppareita!

vauvantavarat%20lakanat%20finlayson%20el

Kovasti houkuttaa kaikki mustavalkoinen ja kivoja juttuja voinkin hankkia jo etukäteen. Nämä kun ovat niin unisex -värisiä, että käyvät niin tytöille kuin pojillekin buffihihaista ruokalappua lukuunottamatta.  Nyt jälkeenpäin harmittaa, että myin kaikki pienet mustat Po.pin haaremihousut ja raitabodyt pieneksi jäätyään pois, sillä nyt niille olisi niin paljon käyttöä. Ne osoittautui niin käteviksi, että niitä täytyy metsästää lisää.

vauvantavarat%20tekstiilit.jpg

Lindexin valikoimistakin löytyi tälläisia ihanuuksia.

vauvantarat%20lindex.jpg

Ja Metsolasta tällainen ihanuus, joka pukisi hyvin niin tyttöä kuin poikaakin.

vauvalle%20metsolan%20banda.jpg

Tuttipulloja, tutteja ja remmejä tarvitaan varmasti melkoinen varasto. Marimekon räsymattokuosiset ihan lemppareita.

vauvantavarat.jpg

Ihan ehdottoman välttämätön hankinta on Babybjörnin Balance sitterit. Nyt siitä on tullut uusi soft -versio, josta löytyi näinkin makeat dots- kuosilla päällystetyt ihanuudet. Hintaa näillä on muutenkin paljon ja dots -kuvioinen on vielä erikoiskangas ja sitä myötä vielä kalliinpi, joten taitaa jäädä valkopalloiset vain unelmaksi. Meillä on ollut kyseisestä sitteristä eka versio käytössä, mutta harmikseni olen sen ehtinyt kaupata jo pois.

vauvantavatar%20babybj%C3%B6rn%20dots.jp

Käytännöllisyyden ja erittäin hyvän kokemuksen saattelemana taidan päätyä kuitenkin jo ennestään tutuksi tulleeseen Bb balancen liituraitakankaaseen. Sitä pestiin ja käännettiin ja väännettiin lukemattomat kerrat ja vielä pois myydessäkin se oli täysin uuden veroinen. Kuvan puiset sittereihin kiinnitettävät lelut oli meillä myös kovalla käytöllä ja nyt niitä hankitaan kaksin kappalein.

vauvantavarat%20babybj%C3%B6rn%20balance

Nämä ei ole tärkeysjärjestyksessä pakollisten listalla, mutta niin ihanat ja samalla sisustukseenkin sopivat, että menevät jossain vaiheessa hankintaan. Varmasti myös pikkuiset kasvaessaan tykkäävät näissä sisällä kiikutella. Ihania turhakkeita siis.

vauvantavarat%20puiset%20vauvakeinut.jpg

Yksi juttu meillä löytyykin jo ennestään, nimittäin mustia Tripp Trapp- syöttötuoleja. Niitä löytyy kotoa kolme kipaletta ja enempää ei tarvitse hankkia. Pojat saa jo siirtyä tavallisille tuoleille ja kuitenkin kolme vuotiaalle jää oma tuoli vielä käyttöön. Vauvatuen olen ehtinut myydä pois, joten niitä ostetaan kaksi kipaletta lisää. Siskoni lupasi tuoda meille vielä omat, lapsilta jääneet tripp trapit niin saadaan mökillekkin turvalliset istuimet, joiden kaatumista ei kovemmassakaan menossa tarvi jännittää. Nämä on ollut kyllä vuosien käyttökokemuksella aivan huippuhyvät. Hyvien säätömahdollisuuksien vuoksi näissä voi istua vauvasta vaariin. Uusiin pehmusteisiin täytyy myös sijoittaa, sillä vanhat on mennyt aika ruokottamaan kuntoon lukuisien pesujen johdosta. (Käytetty jo kolmella lapsella ja pesty varmaan lähemmäs sata kertaa koneessa.)

vauvantavarat%20tripp%20trap.jpg

Myös hyvät kokemukset on ollut edellisten lapsien kanssa Tricot Slen -trikooliinasta ja Manduca kantorepusta. Toisen olen jo myynyt pois, mutta en muista kumman. Täytyisi hieman ehtiä penkomaan yläkerran varastoa ja katsoa kumpi menee hankintalistalle kaksinkappalein ja kumpaa riittää yksi. Ja tosiaan myös miettiä tarvitaanko molempia välttämättä kaksi vai riittääkö yhdet kipaleet kumpiakin... Ihan vauva-aikana varsinkin kantoliina on ollut päivittäisessä käytössä. Manduca on tullut kuvioihin vasta muutaman kuukauden ikäisen kanssa. Mutta mitenkä saa kaksi vauvaa mahtumaan kyytiin?

vauvantarvikkeet%20tricot%20slen%20ja%20

Myös hyviksi on osoittautunut Popin Windfleece haalarit ja ruskovillan silkkimyssy ja villahaalari. Harmikseni olen kerennyt edelliset hävittää, joten nämä hankittava kaksin kappalein. Sukupuolet kun selviäisi, niin windfleecehaalarit saisi laittaa hankintaan. Jos löytyy hyväkuntoiset ja siistit käytetyt, niin nekin kelpaisi loistavasti... vauvalle%20po.p%20windfleece.jpg

Myös Ruskovillan tuotteet on osoittautunut ihaniksi ja niitä täytyy hankkia talvea varten tulokkaille. Ehkä odottelen vielä loppuraskauteen, jotta tiedän minkä kokoisille naperoille vaatteita hankitaan. Olenkin miettinyt onko tulokkaat syntyessään pari kiloisia vai reippaita kolme kiloisia. Todennäköisesti kuitenkin pieniä siihen nähden mitä aiemmat lapset ovat olleet.

vauvalle%20ruskovilla%20haalari%20ja%20s

Äitiyspakkauksia en ole ajatellut ottaa, vaan otan ne kaikki kolme pakettia tähän näköön rahana. Ekalle otin aikanaan äitiyspakkauksen, mutta eipä tullut niistä tuotteista muuta käytettyä, kuin makuupussia ja kynsisaksia. Pussukan saa ostettua vaikka erikseenkin. Tänä vuonna äitiyspakkaus näyttää tältä. Aika poikamainen paketti mielestäni. Muutamia kivannäköisiä tuotteita paketti sisältää, mutta vastaavia löytyy jo yläkerran vaatehuoneesta säkkitolkulla. Onhan tämä koko äitiyspakkauksen saaminen hieno ja poikkeuksellinen etu, joten liikaa ei kannata paketin sisältöä arvostella.2016_Kaikki_tuotteet.jpgAikaisemmin olen kestovaippaillut, mutta saapa nyt nähdä riittääkö siihen touhuun enää aikaa ja intoa. Pyykkiä meillä tulee jo tällä hetkellä aivan valtavasti ja siitä johtuen pyykkikone kiertää useamman kerran päivittäin. Toisekseen  pyykkikorin pohja on aivan liian harvinainen näky. Ainakaan en yhtään kestovaippaa ole tähän hätään hankkimassa, vaan katselen miten arki lähtee aikanaan rullaamaan. Niitä saa sitten tarvittaessa tilattua netin kautta nopeasti jos niille tulisi lisätarvetta. Aikamoiset kasat niitä on jo kyllä ennestäänkin olemassa. Myös valtavat harsokasat ja mobile löytyy vielä edellisten vauvojen jäljiltä.

Jos jollakulla on kokemusta hyvistä ja toimivista kaksostenvaunuista, joilla pääsee kulkemaan hieman vaativammassakin maastossa, ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan. Paljon tästä varmasti vielä tavaraa puuttuu, mutta pikkuhiljaa lähdetään liikkeelle, kunhan saataisiin se rakenneultra pois alta. Näitä tulevi hankintoja on jo kuitenkin kiva suunnitella.