Heräsin viikkoon sellaisella raivolla, että huh huh. Jo monta viikkoa on pitänyt laittaa kesäverhot, pestä lattiat, pyyhkiä pölyt, kiillottaa ikkunat ja imuroida ihan perusteellisesti sohvat ja sohvien alusetkin... Nyt ei enää pitänyt vaan NYT aloitettiin aamu tehokkaalla siivouksella johtuen mun hillittömistä siivouskilareista. Ihan oikeesti, joka päivä siivoan enemmän tai vähemmän hieman jaksamisesta riippuen ja aina nykyään meillä on aika kamala kaaos. Lasten lelut, tarrat ja muut askarteluvälineet niin levällään, ettei välillä tiedä mihin jalalla astuisi.

siivousp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Nyt taas tietää, kun sain pestyä kriittisimmät ikkunat ja vaihdettua verhot. Innokkaita ikkunanpesijöitä meinasi olla jonoksi asti ja pesurista tuli heti kinaa.  Sain taas kerran sai olla tyytyväinen Kärcherin ikkunanpesuriin sillä se on niin mahdottoman kätevä apuväline tässä hommassa ja homma sujuu ilman suurempaa tuskastelua. Pikkuneidin kanssa samalla siivottiin astiakaapista väritykseltään epäsopivat astiat jemmaan ja astianpesukoneen kautta saatiin uusia tilalle. Myös säilöön menevät Mariskollit pestiin ja tilalle tulevat saivat saman käsittelyn. Välillä skoolit innokkaan apulaisen käsittelyssä kilisivät niin, että sydän jätti lyönnin välistä. Peukku pystyssä näytti minulle käsimerkkiä, kun kulman takaa juoksin katsomaan mitä kävi. "Ei menny likki, minä ihan valovasti täälä pesen näitä kultaisia." (Keltaisia) Huh.

s%20astiakaappi.jpg

Isäntä pesi koko keittiön kaapinovet ja höyrypesurilla päästeli lattiat samalla vauhdilla. Siihen mínusta tän pallomahan kanssa ei enää olisi ollutkaan. Pojat siivosivat ja ekaa kertaa (!) myös imuroivat oman huoneensa ja keräilivät yläkerran lastenhuoneesta kaikki lelut omille paikoilleen ilman mitään suurempia mutinoita. Palkinnoksi kuukauden kestänyt pleikkari/nintendo pelikielto päättyi ja olivat ihan onnessaan.

Nyt on niin hyvä ja kiva mieli, ettei paremmasta väliä. Hormoonimyrskykin laantui kivasti hommia tehdessä.  Päätin, että jotkut jo olemassa olevista verhoista saisi olkkariin kelvata, mutta rakkaalta ystävältä kun ostin Marimekon Siirtolapuutarhaverhot (eli samat jotka myös keittiöön tänään ripustelin) niin nyt saan sitten vierekkäisiin huoneisiin samanlaiset ihanuudet ikkunalle. Ihan ehdoton lempparikuosi, jota tulee lähiaikoina näkymään meillä muissakin sävyissä. Tyynyjä en ole näissä väreissä ommellut, joten Marimekon Ysmylöydöt odottavat vuoroaan toistaiseksi kankaanpalasina. Vielä kun saisin tänään otettua ompelukoneen esille ja ommeltua uudet tyynyt olkkariin, niin sitten voisi hyvällä omalla tunnolla vaan nostaa jalat sohvalle ja nauttia kesäisestä sisustuksesta.

siivousp%C3%A4iv%C3%A41.jpgsiivousp%C3%A4iv%C3%A42.jpg

Voin vaan kuvitella, miten ihanaa on huomenna aamulla herätä kotiin, jossa vastassa ei ole kauhea kaaos ja sekamelska. Laittelen kuvaa huomenissa olkkarista, kun saan sen täysin valmiiksi.

Huomenna meille tuleekin kesälomalaisia lasten serkkujen muodossa. Isäntä lähti keräämään  tuulenkaatoja metsälaitumelta, joten tiedossa on myös puiden pätkimistä klapikoneella. Se on ihan mun lempparihommia, jos selkä ja vatsa sen suinkin kestää ja saan puut kätevästi lähelle, ettei kumarrella tarvitse. Kokeilemalla selviää. Mukavaa alkanutta viikkoa.