Takana on taas ihana ja ikimuistoinen pari päivää. Niin paljon iloa, tekemistä ja leikkiä. Navetalla vasikat ovat saaneet meidän pikkuneidistä ja serkkutytöstä seuraa. Johan sieltä löytyi suosikkivasikatkin, jotka päästivät silittelemään ja rapsuttelemaan. Nyt on ollutkin niin märkää ja kuraista, että ihan hirvittää. Vaikka aitausta vaihdetaan, se polkeentuu äkkiä tällaisen eläinjoukon alla ihan kuralammikoksi, mutta kuitenkaan ei henno niitä päästää kaikkia paikkoja polkemaan sillä loppukesän laidunalueet vähenisi sitten sitä mukaan. Nyt ovat siis navetalla ja sateiden ajan saavat syödä pyöröpaalia tai ottosta ruokintahäkeistä. Kaihoisasti kyllä laitumille katselevat aitojen ylitse, mutta odotettava on kuivempia kelejä.vasikka2.jpg

Milla ja Noppa. Huomatkaa vasikan pitkällä lipova, aivan takin kauluksen värinen kieli. :)

vasikka.jpgvasikka1.jpg

Meidän 5 vee löysi yläaitasta vanhan, rikkinäisen kameran ja oli siitä niin innoissaan. Kovasti olisi kiinnostunut myös kuvaamaan minun järkkärillä, mutta sitä en henno lasten leikkeihin antaa. Joskus valvotusti saa sillä kuvailla ja kuvaajan lahjoja tältä pikkumieheltä kyllä löytyykin. Nyt sovittiin että saa synttärilahjaksi oman oikean pokkarin syksyllä. Ja mahdollisesti myöhemmin vaikka minun järkkärin, jos tarve tulee itselle hankkia uusi. Nyt kuitenkin pärjään tällä, sillä viime kameran vaihdosta ei vielä ole niin kovin pitkä aika. Harmikseni ehdin jo hävittään edellisen järkkärini.

serkut4.jpg

Muistan kyllä omasta lapsuudestani, miten minuakin kovasti kiinnosti valokuvaustouhut ja isäni (varmaan viiden kilon painoinen) järjestelmäkamera tuli tutuksi välillä vähän salaa ja välillä luvan kanssa. Ja rullafilmiä paloikin hieman liian tahdikkaasti. Onneksi toista se on tänä päivänä, kun kuvat siirtyvät digitaalisesti.

000.jpg

Meidän Dinokisu se vaan vielä jaksaa porskuttaa eteenpäin, vaikkakin vauhti sen kun hidastuu ja unien määrä lisääntyy samaa tahtia kuin navetan rottakantakin. Vanhana vaan ei enää jaksa, eikä tarviikkaan. Silti seura kelpaa ja tuleekin aina siliteltäväksi niin omalle väelle kuin vieraillekkin.

serkut%20dino.jpg

Matkalla rantasaunaan. Nyt on taas ahkeraan saunottu ja palju on jäänyt hieman toiselle sijalle. Jotenkin vaan ei ole niin houkuttanut terassilla oleskelu ankeassa kelissä ja rantasaunaan on aina innokkaita lähtijöitä. Toiset uimaan ja saunomaan ja toiset mustikkaan.

serkut.jpg

Ai nam, noita sinisiä palleroita. Meidän perheen ehdottomasti ahkerin kerääjä on tuleva ekaluokkalainen. Joka ilta käy poimimassa iltapalamustikat rahkan sekaan.

serkut1.jpg

serkut2.jpg

Koiruudetkin sitten myös välillä rannassa mukana ja niiden mielestä se paras juttu rannassa on makkaranpaisto ja siitä lohkeava koiravero. Kyllä niistäkin huomaa että niilläkin alkaa jo ikä painamaan. Rennosti nukkuvat mökin edestalla muiden saunoessa.

serkut3.jpg

Eilen siis serkut pakkasivat kamppeensa ja hyppäsivät autoon. Siinä samalla Rempsa kysyi saisiko lähteä serkkujen mukaan, kun kerran pikkuveli lähti reilu viikko sitten mutamaksi päiväksi toisten serkkujen matkaan Nokian suuntaan ja autossa oli yksi paikka vapaana. No pääsihän sitä tottakai lähtemään, äkkiä vain tavarat kasaan ja autoon. Kieltämättä olin hieman hämmästynyt, sillä yleensä ei suostu kummitätiä pidemmälle lähtemään ilman äitiä ja isää. No sinne meni ja toivotettiin hyvää matkaa ja luvattiin käydä hakemassa parin päivän päästä kotiin. Tekee kyllä hänelle niin hyvää irtaantua muutamaksi päiväksi omasta porukasta ja serkkujen luona on aivan takuulla huippu hauskaa eikä aika ehdi tulemaan pitkäksi.

Lasten kummitäti tuli myös eilen iltapäivällä käymään ja nappasi yökylään kaksi kotiin jäänyttä pienintä. Täälä tosiaan talo hiljeni, kun vielä isäntäkin lähti vaihtamaan niittomurskaimeen teriä ja minä jäin ihan yksin kotiin. Tai no en ihan yksin, maha asukkaat muistavat kyllä ilakoinnillaan pitää itsensä ahkerasti mielessäni.

Heti alkuun otin pienet torkut ja illan ajan sain kaikessa rauhassa puuhata omaan tahtiin touhujani ja siivota alakerran. Sanotaanko, että tämä tuli niin tarpeeseen kolmen edellisen huonosti nukutun yön jälkeen. Meillä kun alkaa olla aika ahdasta öisin, sillä kaikki kolme lasta ovat kolmena tätä edeltävänä yönä tunkeutuneet meidän sänkyyn ja kirsikkana kakun päällä sieltä löytyy aina kissakin. Yritä siinä sitten kääntää valtavan vatsakumpareen kanssa kylkeä ja kammeta sieltä välistä pissalle sen viisi kertaa yössä. Juu ei onnistu ei. Olikin puhetta, että nyt lapset on vaan taas saatava palautettua omiin sänkyihin öisin , vaikka kesällä onkin tullut sen asian kanssa erilailla lepsuiltua. Mutta nyt viime yönä niin paljon tilaa, että tässä on otettu univelat takaisin ja nukuttu hieman varastoonkin.

Kivaa viikonloppua teille kaikille!