hoitop%C3%B6yt%C3%A4.jpg

Aamulla herätessäni pesänrakenusfiilis iski päälle välittömästi -ja sitä oli kyllä tottapuhuen jo odotettukin. Myös perjantain käynti äitipolille ja uhkaus osastolle jäämisestä sai kaivattua vipinää kinttuihin. Tuli jo hieman kiirus noutaa postista tarvittavat tarvikkeet sisältävä paketti ja päästä tekemään viimeiset suunnitelmat. Ensimmäisen energiapuuskan päätin käyttää vauvojen tulevan nurkkauksen kuntoon laittoon. Eilisistä paalauksista ei lähes jatkuvan sateen vuoksi tullut yhtään mitään, joten isännyydelle porakone käteen ja sisähommiin ja siltä osin oli hyvä aloittaa aamu pikkujuttuja laitellen. Myös kaikki tekstiilit oli jo valmiiksi pesty, oli niitä kiva alkaa tänään asettelemaan paikoilleen.

Done%20bt%20deer%20Pixi.jpg

Brion puisen hoitotason sain hankittua paikalliselta facebookin kirppikseltä. Edellisen ehdin lahjoittaa tulevista vauvoista mitään tietämättömänä alkuvuodesta kaverille. Suunnitelmissa oli kaksi hoitotasoa vierekkäin, mutta päädyttiin tilan ahtauden vuoksi kuitenkin yhteen, vaikka isäntä sellaisen olisi mittojen mukaan lupautunut tekemäänkin... Myös se vaikutti asiaan, että kun vauvelit sitten oppivat kääntyilemään ei kahta pysty enään hoitopöydällä niin vaan yhtäaikaa hoitelemaankaan. Pikkuisina taas menevät yhdellekin tasolle helposti vierekkäin varsinkin, kun ompelin siihen itse patjasta pehmusteen jolloin pehmusteesta ei tule "kaukalomallinen"ja valuisivat keskelle pehmustetta limittäin. Pehmusteen päällystin Marimekon mustavalkoisella Vatruskalla. Sama mustavalkoinen kangas tulee näkymään myös vauvojen pötköttelyalustassa ja unipesässä.

hoitotaso5.jpg

Koska ollaan isännyyden kanssa pitkiä kumpainenkin, jatketaan samalla hyväksi koetulla Ikean nelilaatikollisella Malm-lipastolla, jossa  tilavat säilytyslaatikot ja optimaalisen korkuinen taso hoitaa vauvoja ovat olleet vaippatouhujen pelastus. Kaikki valmiit hoitotasot olisi meille auttamatta ja järjestään aivan liian matalia ja selkä kumarassa niistä touhuista ei tule sitten yhtään mitään. Pikkuneidille hankitaan koroke hoitotason viereen, jotta pääsee sitten omalta osaltaan auttelemaan vauvojen hoitotoimenpiteissä. Taas tuli yhdet ylimääräiset ruuvinreijät lipaston kanteen hoitotason kiinnityksen yhteydessä, mutta eipä paljoa kirpaise. Taso on kuitenkin uskollisesti hoitanut velvollisuutensa jo edellistenkin lapsien kanssa ja pääsee tämän urakan jälkeen eläkkeelle. Nyt se jo tursuaa ja pursuaa pieniä vaatteita odottamassa käyttäjiään.

vauvanvaatteet11.jpg

Kello sai äkkilähdöt uuteen osoitteeseen ja isännyys ruuvaili seinään Don by Deeren ritilähyllyt. Tykkään kyllä tosi kovasti lopputuloksesta. Myös Elphee pehmofantti pääsi ainakin toistaiseksi hyllyä koristamaan. Se on kätevästi magneeteilla liitettävissä pyörälliseen aslustaansa, joten unilelun virassakin se toimii kivasti ennen kuin vetolelulle on käyttöä.

hoitop%C3%B6yt%C3%A41.jpg

Saman sarjan Pixi- hylly on loistava pikkutavaroille.

Done%20by%20deere%20pixi1.jpg

Suunnitelmista poiketen ei piirtämiseen ole ollut minkään sortin mahdollisuutta. Aikoja sitten tuherretty pöllö pääsi kehyksiin väliaikaisesti virkaansa toimittamaan, jotta seinä nyt ei ihan tyhjäksi jäisi. Täytyykin pakata synnärilaukkuun valmiiksi lehtiö ja tussi, jos joudun osastolla ennen poikimista aikaa jostain syystä viettämään. Sielä kun tunnetusti on pitkä aika, niin olisi edes jotain mieluisaa tekemistä. Mutta toivottavasti sinne ei olla joutumassa odottelemaan h-hetkeä, vaan päästään oikeasti tositoimiin kun aika koittaa.

hoitotaso%20p%C3%B6ll%C3%B6.jpg

Aiemmin jo kirjoittelinkin kun hankittiin kaverilta isompikokoinen pinnasänky johon kaksikko tulee sujahtamaan helposti. Sänky on kyllä jo jonkun aikaa ollut kasattuna, mutta nyt vasta viriteltiin kosteussuojat, petarit, lakanat ja reunalakanakin paikoilleen. Simppeliä valkoista kaikki ja näihin on sitten kiva lisäillä hieman graafisempaa ilmettä raikkailla mustavalkoisilla kuoseilla ja ripauksella väriä. Päiväpeitoksi tuli Marimekon värikästä Siirtolapuutarhaa. Kangas on ollut jo kauan ilman järkevää käyttötarkoitusta, mutta nyt se kivasti löysi paikkansa.

hoitotaso7.jpg

Normaalia isompikokoisesta sängystä puuttuu laita, sillä se on tarkoitus vetää kiinni meidän aikuisten sänkyyn.

hoitotaso6.jpghoitotaso4.jpg

Mustaa, valkoista, pilkkua, kissaa ja norsua. Finnlaysonin norsu on kyllä ihana edelleenkin, vaikka niitä on tullut katseltua hieman joka huonetta koristamassa. Vauvoille voisi jossain vaiheessa ostaa omat keltaiset kärsäkkäät, sillä kaikilla muillakin lapsilla on jo omat fantit. Pilvikuosisen imetystyynyt ostin kirpparilta ja säästyin omaan vanhaan uuden päällisen ompelulta. Kissatyynyt on Ikeasta. Ja valkopohjainen pallokuosi Marimekon räsymattoa.

hoitotaso2.jpg

En koskaan ole erikoisemmin välittänyt sisustusteksteistä, mutta tämä ainokainen meillä on ollut ja kauan ja tykkään siitä edelleen.

hoitotaso3.jpg

Jollyroomista tilatusta paketista paljastui myös harsoja ja ruokalaput. Ruokalapuille ei pitkään aikaan ole käyttöä, mutta onpahan nekin sitten valmiina. Harsot pääsi pyykkikoneeseen odottelemaan tositoimiin tarttumista.

done%20by%20deere%20pikkuharso%20ruokala

Paketista kuoriutui myös ihana melamiininen lokerolautanen. Pikkuneiti rakastui siihen välittömästi ja lautanen pääsi pikapesun jälkeen heti käyttöön. Ihan itse oli saatava annos kasata. Kuulemma ruokakin maistui paremmalta, kuin yleensä, joten oli kannattava ostos. :)

Nyt on ekaa kertaa käynyt jo mielessä, kuinka ihanaa on päästä kohta pikkuisia hoitamaan. Tässä ei enää montaa viikkoa voi mennä aikaa ja aina tähän asti olen ajatellut, että ei vielä moneen viikkoon tapahdu mitään. Saiko sen ajatusmaailman kääntymään perjantain äitipolireissu vai nurkkauksen valmistuminen. Mene ja tiedä.

done%20by%20deere%20pieni%20melamiinilau

Isännyys on ollut paalihommissa aamusta saakka ja sain kaikessa rauhassa keskittyä omiin hommiini. Toki mulla täälä lapset on kaverina, mutta muutama muistipeli ja Afrikantähti välissä ja kaikki ovat tyytyväisinä olleet legoja rakentamassa jo kolmatta tuntia. Kuulemma yllätys valmistumassa yläkerran lastenhuoneessa meille aikuisille ja kurkkimaan ei saa mennä. Tosin tällä nilkalla ei pelkoa kurkkimisesta edes ole, sillä en pysty taiteilemaan yläkerran portaissa.

Jos vielä tästä sohvalta pääsisi ylös ja saisi ikkunat pestyä alakerrasta voisi taas olla päivän tekemisiin tyytyväinen. Tai edes osan niistä ikkunoista. Tai vaikka keittiönkin... :) Hieman voisi vielä yrittää jotain, sillä illalla tiedossa rantasaunaa. Kuulostaa hyvältä, vaikka uimisen taidankin ihan suosiolla jättää viime kerrasta viisastuneena toisille. Mutta niin kauan kuin tässä sohvanpohjalla jatkan sepustusta, ei mikään homma osaltani etene.

Joten toivottelen teille jokaiselle syksyistä sunnuntaita!