pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Meillä oli kevyesti Halloweeninhuuruinen viikonloppu ja vipinää riitti suuntaan ja toiseen. Ruokana oli "seittisoppaa", joka ei lapsiin tehnyt vaikutusta. Yrteillä maustettu tomaattinen porkkana-vuohenjuustokeitto on ollut viimeviikkojen arjen pelastaja nopeudellaan ja maukkaudellaan.

pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4%20seittisoppa

Oletteko muut leipäjuuston ystäviä? Ihan heti en keksi helpompaa ja maukkaanpaa makuyhdistelmää, kuin leipäjuusto ja fariinisokeri lämmitettyinä ja päälle lakkoja ja lakkahilloa... Jos ei ole entuudestaan tuttu makuyhdistelmä, niin kannattaa kokeilla.

leip%C3%A4juusto.jpg

Mummi toi tullessaan halloweenhenkisiä leivoksia, jotka hävisi hetkessä pieniin ja vähän suurenpiinkin suihin. Itsellä ei ole jäänyt aikaa ollenkaan pipertelyyn ja toistaiseksi on kaikki halloweenleivonnaiset jäänyt tekemättä. Mutta toivossa on hyvä elää, että myöhäiskemuihin saisin jotain uutta kokeiltuakin.

pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4n%20leivokset.

Lapsille oli mukava lauantai-ilta tiedossa, kun ystäväperheessä oli lapsille suunnatut Halloweenkutsut, joissa vipinää ja säpinää riitti. Meiltä juhliin lähti Ninja, Kurpitsaprinsessa ja mikälie rautanaama.

pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A41.jpg

Itse olin niin räjähtänyt, että helpoin oli vetäistä naamari lärviin, kun lapsia lähdin kutsuille viemään. Lapset viihtyivät juhlissa yömyöhään ja oli kuulemma yhdet parhaista pippaloista ikinä. Niin, että kiitos vielä kerran juhlien järjestäjille. Uusia juhlia kuulemma jo lapset odottelevat. :) Ehkä kuitenkin seuraavat pippalot järjestetään vuorostaan sitten meidän kotona.

pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A42.jpg

Ihanaa, kun vihdoin satoi lunta hentoinen kerros ja maisema muuttuu valkoiseksi. Lasten ollessa juhlissa päätettiin aikuisten kesken pulahtaa paljuun rentoutumaan. Tähän meillä on enään harvoin mahdollisuutta, mutta äitini on ollut innokas vauvoja hoitamaan. Jo kolmatta kertaa meillä minejä hoitamassa, vaikka välimatkaa kertyy useampi sata kilometriä. Ihan hyvää tekee itsellekin saada hieman hengähtää. Viime viikolla oli vauvoilla muutama hyvinkin itkuinen ilta vatsanväänteiden vuoksi ja niskat alkaa oleen aika jumissa monta tuntia kestävistä kantamismaratooneista johtuen. Kovasti jo ehdin haaveilla paljuun pääsemisestä ja nyt sattui olemaan sopiva hetki sen toteuttamisesta.

kastehelmi.jpg

Viriteltiin Ellan kanssa hieman tunnelmaa tuikkujen avulla pimenevään iltaan.

pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4n%20palju.jpgkastehelmi3.jpg

Tunti myöhemmin oli jo "säkkipimeää" eikä enään ehtinyt kuvaa uudelleen napsaista kun kiire oli jo päästä lillumaan. Isännyys vastasi paljun lämmityksestä ja sanoinkin, että veden on sitten oltava kunnolla lämmintä. Pelko uudelleen puhkeavasta rintatulehduksesta kummittelee takaraivossa ja uusiutuva antibioottikuuri ei houkuttele pätkääkään. Vesi sitten todella olikin lämmintä, arvioltai 40 asteista. Kun sinne pystyi ujuttautumaan, piti puolestaan välillä käydä vilvoittelemassa. Useamman tunnin tuokio ehdittiinkin viettää ja välillä oli näppärää käydä vauvat syöttämässä.

Kyllä mieli ja keho rentoutui kaivatusti ja kummasti sai taas virtaa tulevaan viikkoon.

pyh%C3%A4inp%C3%A4iv%C3%A4%20terassi.jpg

Koko raskausajan kaipasin juustoja ja nyt oli tarkoitus näpertää iltapalaksi pieniä suolaisia keksejä erilaisilla täytteillä. Illalla oltiin kuitenkin niin väsyneitä, että tuijotettiin silmät sikkurassa Netflixistä norsujen salametsästyksestä kertovaa dokumenttiä. Eipä voi taas muuta todeta, että kyllä ihminen osaa olla julma ja raaka. Norsuja ollaan salametsästämässä sukupuuttoon syöksyhampaiden vuoksi ja Japanissa laittomat norsunluumarkkinat rehottaa räikeästi. Ihan tuli paha mieli koko dokumentistä, vaikkakin ohjelman lopussa yli 10 000 norsun tappamisesta vastannut salametsästäjä jäikin poliisin haaviin. Nukkumatti tuli ja jäi sitten pikkusuolaisten teko sunnuntaipäivän ajanvietteeksi.

pikkusuolaista1.jpgpikkusuolaista.jpg

Sunnuntai kului muutenkin leppoisissa merkeissä lautapelejä pelaillen. Tuntuu, että isommat lapset jää välillä liian vähälle huomiolle ja sitten keskitytään ihan ajan kanssa vain heidän tarpeisiinsa. Lautapelit on koko meidän perheen yhteinen juttu. Joka joulu pelikokoelma kasvaa muutamalla uudella pelillä ja niitä ostetaan myös pelaamisesta tykkääville sukulaisille ja ystäville lahjoiksi. Jos jotakuta kiinnostaa lautapelit, on ehdottomasti parhaat valikoimat lautapelit.fi verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä Tampereella ja Helsingissä. Sieltä löytyy ihan aikuisille lautapeliharrastelijoillekin omat pelinsä, joissa strategia ratkaisee tuurin sijaan. peli.jpg

peli1.jpgpeli2.jpg

Mukavaa talvista viikkoa teille kaikille! Toivotaan että saataisiin vielä paljon lisää lunta ja pakkaskelit jatkuisivat lähes yhtä soittoa kevääseen saakka. Ainakin täällä halutaan jo päästä mäenlaskupuuhiin!