kynttil%C3%A4t.jpg

Muutaman kuvan laitan teillekin nähtäväksi meidän jouluisesta kodista.  Jostain syystä tuntuu että jotain oleellista puuttuu sillä kaiken paikoilleen asettaminen on mennyt liian kevyesti ilman taisteluita ompelukoneen kanssa.  Nyt en ole siis ompelukoneeseen päin vilkaissutkaan vaan ripustelin samat verhot kuin viime joulunakin. Finlayssonin pahvilaatikosta löytyi edellisten ompelusten kaveriksi jouluväreissä ihana ja raikas omppu koristetyynynpäällinen ja hieman muutakin mukavaa.

Tunnustaudun sellaiseksi kynttiläfriikiksi, että elävä tuli näyttelee isoa osaa kotimme jouluisesta sisustuksesta. Nyt on aika kaivella kaikki kynttiläihanuudet esille ja nauttia niiden luomasta pehmeästä valosta. Kilokynttilöitä jättilyhdyssä, Aarikan kynttilänjalat, pallokynttilät, kivi -ja kastehelmituikut. Kynttilöitä on ripoteltuna jokaiselle pöytätasolle ja hyllynpäälliselle. Kynttilänvalo ja joululaulut on vain niin kertakaikkisen ihana ja rentouttava yhdistelmä eikä niihin ehdi kyllästyä vaikka jo hyvissä ajoin marraskuussa fiilistelyn aloittelisikin.

Meillä ei sisustuksessa kovin paljon tonttuja näy, mutta nuo kaksi harmaata yläkuvassa ilahtavaa kaverusta saavat vahtia meidän joulunviettoa kaikessa rauhassa senkin päältä. Toisen niistä sain ystävältä ja itse sitten hankin sille kaverin ettei käy aika pitkäksi yksin päivystäessä...

j%C3%A4ttilyhty.jpg

Ja tokihan meiltä löytyy toinenkin, riippukeinussa hyvin viihtyvä tonttukaksikko.

000.jpg

Sohvakin kelpaa hyvin loikoiluun ja mikäs siinä vedellessä tirsoja kun siltä tuntuu.

17.12.jpg

Aika maltillisesti löytyy punaisia väripilkkuja ja tutuilla valkoisen, harmaan ja mustan sävyillä porskutetaan nytkin eteenpäin.

joulukoti3.jpg

Vallilan Ruusunen, Finlaysonin Omppu ja elefantti. Pallot ja raidat Ikeasta. Aina ja varsisnkin joulusisustuksessa on Mariskooleilla oma paikkansa. Punaiset, mustat, valkoiset ja kirkkaat ne ehdottomat lempparit.

joulukoti2.jpg

Muutaman kerran aiemmin olen kirjoittanut "uudesta" imetystuolista. Tuoli on yläkerran lasteenhuoneesta tuotu alakertaan kovemmalle käytölle nyt väliaikaisesti. Kahden vauvan yhtäaikainen ruokkiminen kun on oma taiteenlajinsa ja onnistuu juuri tuon muotoisessa tuolissa. Pönttöuunin edustasta on tullut viimeaikoina ihan lemppari paikka ja siinä on ihanaakin ihanampi pesiä pikkuakat kainalossa takkatulen lämmössä.

joulukoti.jpgp%C3%B6ntt%C3%B6uuni.jpgjoulukoti1.jpg

Olohuoneen pöytää koristaa kukat ja pallokynttilät valkoisissa väreissä. Jokavuotinen joulun lempikukka on yksinkertainen tulppaani. Uutena haastajana herkkä jouluruusu.

joulukukat.jpg

pallokynttil%C3%A4%20valkoinen.jpg

tulppaanit1.jpgtulppaanit.jpg

Pallovaloja jouluisissa sävyisissä

pallovalot.jpg

Keittiön ikkunoihin ripustui viime joululta tuttuun tapaan Ruusunen- kankaasta ommeltu kappa.

jouluinen%20keitti%C3%B61.jpg

Hopean hohtoa kranssissa ja peuran päissä

joulukeitti%C3%B6.jpgjouluinen%20keitti%C3%B6.jpg

Niinkun jossain aiemmassakin postauksessa kirjoitin, astiakaappi sai uutta sisältöä Räsymaton punaisista pilkkumukeista. Niin ne vain valikoituvat käteen päivittäin ja ovatkin olleet saapumisestaan asti ahkerassa käytössä. Muutakin punaista lasia pääsi astiakaapin hyllyille käyttöä odottelemaan. Punaiselle Onnen apilalle olen jo vuosia etsinyt tuloksetta kaveria, mutta ehkäpä joskus jossain, odottamattomana hetkenä sellainen vielä ilmestyisi eteeni.

Minulta on pyydetty tarkempia kuvia astiakaapin sisällöstä, joten tässä hieman lähikuvaa. Siirtolapuutarha- sarjan lisäksi kaapissa asuu mustaa ja valkoista Teemaa, Mariskooleja, tarjoiluasitioita ja hieman muitakin kippoja ja kulhoja, mutta ehdottomasti astioista leijonan osa on Marimekon posliinia.

MARIMEKKO%20SIIRTOLAPUUTARHA%20ASTIAT.jp

Astiakaappi alkaa olla jo aika lailla täynnä tavaraa. Jos kuitenkin joululahjatoiveeni täyttyy,  pitäisi sinne vielä muutama samaa sarjaa oleva purnukka mahduttaa jonnekin rakoon. Nämä Marimekon siitrtolapuutarha -sarjan astiat on kyllä ollut paras hankintani ja keräilykohteeni ikinä Mariskoolien ohessa. Mariskoolikokoelma on edelleen sitä yhtä opaalivalkoista vaille valmis, mutta tässä Oivan Räsymatto -ja Siirtolapuutarha sarjoissa mielenkiintoisisa uutuuksia putkahtelee tuotantoon kovinkin useasti.  Nämä ei suinkaan ole koristeena, vaan ihan käyttöastioina niin arjessa kuin juhlassakin. Kohta nelivuotias neiti käy ahkerasti astiakaapilla ja on innokas kattamaan pöytää. Harmikseni aika monta lautasta tai kuppia on saanut osumaa ja mennyt säpäleiksi, joten aina riittää juhlapäivinä jotain toivottavaa rikkoontuneiden tilalle.

MARIMEKKO%20SIIRTOLAPUUTARHA2.jpg

Tänän talven uutuudet meidän kodissa on jo monessakin viime postauksessa vilahdelleet Nappulat joulunpunaisena ja valkoisena. Koko upean sarjan olen saanut lahjaksi tädiltäni muutaman silloin, muutaman tällöin ja vielä pari synnytyksen jälkeen "vauvalahjoina". Itse voisin ostaa muutaman mustan tai harmaan Nappulan valkoisten kaveriksi joulun jälkeiseen käyttöön.

18.12.92.jpg

Täälä alkaa pikkuhiljaa joulunodotus olla huipussaan. Lapsilla riittää vauhtia vaikka muille jakaa ja välillä on käyty rauhoittumassa jäähypenkilläkin kun oikein villiksi meno yltyy.  Tänään heillä on ollut kaveri leikkimässä ja itsekin sain kaivattua juttuseuraa vähäksi aikaa. Eilen ajeltiin naapuripaikkakunnalla tekemässä viimeisiä jouluhankintoja ja viemässä pieniä joulumuistamisia sinne suunnalle.  Samalla reissulla oli myös kahden pienimmän kasvukontrolli ja kovasti ovat taas kasvaneet: yli viisi kiloisia kinkkuja kumpainenkin neiti. Huomenna on lapsilla vielä todistustenjako ja sen jälkeen alkaakin ansaittu joululoma.

Minulla on jo kovat odotukset päästä jouluruokien valmistuspuuhiin, mutta vielä pari päivää täytyy malttaa. Ruokalista on nyt kuitenkin suunniteltu kokonaisuudessaan valmiiksi ja nyt vaan odotellaan, nautitaan ja näperretään kaikkea muuta pientä. Toiveet myös korkealla ettei ihan kaikki lumi ehtisi sulaa ennen aattoa. Ei tässä kuitenkaan sormia tarvitse siihen asti pyöritellä, vaan vielä on paketointi puuhaa reippaasti jäljellä.

joululahjoja.jpg

Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta jokaiselle!