Marimekko%20keltainen%20Kestit%20lautane

Marimekon kevään 2017 uutuuksiin kuuluu paljon upeita uutuuksia mustavalkoisissa sävyissä, esimerkiksi graafiset Pionit. Ei näistä kuitenkaan minun astiakaappini Siirtolapuutarhoille haastajaa tule, vaikka takuulla oman runsaslukuisen kannattajajoukon saavatkin.

Marimekko%20Oiva%20Hortensia.jpg

Vielä mielenkiintoisenpi kevään uutuus on Oivan tuttuun muotokieleen suunniteltu basket. Uskon tästä tulevan suosittu kuosi kodin sisustajien parissa. Yksinkertainen ja tyylikäs.

Marimekko%20Oiva%20Basket.jpg

Uutuutena myös Oiva-sarjan Spalje. Tähän kuului monen laista sisustusjuttua astioista tekstiileihin.

uutuus.jpg

Omasta mielestäni kaikista mielenkiintoisin näistä Marimekon kevään uutuus-sarjoista on simppeli ja yksinkertainen Puolikas.

uutuus1.jpg

Mietin ja pyörittelin näiden sävyjä yhtenä unettomana yönä mielessäni ja sitten välähti. Ihan piti keskellä yötä lähteä tarkistamaan värisävyt ihan vaan vahvistukelle siitä, että nämähän on suunniteltu Siirtolapuutarha-astioiden värimaailmaan. Katsokaapas vaikka.

puolikas%20ja%20siirtolapuutarha.jpgpuolikas%20ja%20siirtolapuutarha1.jpgpuolikas%20ja%20siirtolapuutarha2.jpg

Hiihtolomalla näitä tuli käytyä hämmästelemässä useammassakin Marimekon liikkeessä ihan omin silmin. Taustalla näkyvä maljako oli myös ihana uutuus. Niinpä näitä astioita oli aseteltu näytille juuri tavalla mistä itsekin pidän, eli ronskisti sekaisin erilaisia kuvioita.

maalis4marimekko.jpg

Kestit- sarja onkin ihan oma lukunsa. Olen aina ollut keltaisen ystävä. Se on ollut vuosittain jollain tapaa näkyvillä kotimme sisustuksessa pääsiäisestä kesään saakka. Kun näin Stockmannille tulleen uudelleen myyntiin keltaista Kestit -sarjaa, rikkoontui lupaus olla ostamatta vähään aikaan yhtään posliinia kaappiin. Tai no kaappiin ja kaappiin -käyttöastioitahan nämä meillä toki ovat. Näitä Stockmannille suunniteltuja Marimekon astioita ei ole siis mistään muualta saatavilla. Viime myyntierästä ensin näitä pitkään haaveilin, mutta ajattelin ettei ne mihinkään mahdu. Kun aikani asiaa tuumin ja tulin "järkiini", jäinkin nuolemaan näppejäni kun nettikaupassa jokaisen astian kohdalla luki "loppuun myyty." Kun nyt näin näitä jälleen tulleen myyntiin, joskin hieman eri sävyisenä kuin edeltäjänsä, oli lähes pakko korjata viime kerran liian pitkästä mietinnästä seurannut pettymys ja tilaus oli tehtyä varsin ripeästi.

maalis4%2C5.jpg

Lomareissulta mukaan napattu laatikko odotti avaamistaan ensin keittiön ja sitten olohuoneenkin puolelta. Ite olin pikaisesti vilkaissut sisältöä jo aiemmin, mutten muistanut kylläkään mitä kaikkea laatikko piti sisällään. Pikkuneidillä ei ollut lootan sisällöstä kummenpaa tietoa, kuin täytettä meidän yhteiseen "aarrekaappiin" oli luvassa. Äiti joko, joko, JOKO?

maalis4%2C6.jpg

Sieltä niitä ihanuuksia tupsahteli meidän akkojen iloksi. Ja kyllä, neiti sai itselleen ihan ikioman kahvikupin. Hän myös kysyi, että joskus aikuisena kun muuttaa isin hänelle rakentamaan taloon ( :) ) niin saako myös ottaa mukaansa hieman astioita meidän aarrekaapista. Kyllä. Aivan varmasti meiltä joutaa joskus aikanaan astioita jokaisen lapsen mukaan.

maalis%20marimekko%20kestit.jpg

maalis%20marimekko%20kestit%201.jpgmaalis%20marimekko%20kestit2.jpg

Eipä siinä kauaa mennyt, kun astiat jo löysivät tiensä pesukoneeseen. Hieman pitää vielä miettiä, miten ne saadaan astiakaappiin mahtumaan, mutta se onkin sitten toisen päivän murhe. Näiden kunniaksi haettiin pakastimesta korvapuustit sulamaan.

Marimekko%20Oiva%20Kestit%20keltainen.jp

Nämä on täydellisiä kumppaneita Siirtolapuutarha -ja Räsymatto -sarjoille. Aivan loistavat väripilkut kevään ja kesän kattauksiin. Ja siihen pääsiäisen aikaan.

Marimekko%20kestit%20ja%20siirtolapuutar

 Neiti 4 vee on ihan innoissaan näistä, niinkuin kyllä etukäteen osasin kuvitellakin. Minun astuiahöpsötyskaverini numero 1.

Onko teidän makuun hot or not?