En kirjoita porsaista ja pÀhkinöistÀ huolimatta mistÀÀn syötÀvistÀ herkkupalasta, vaan nytpÀ laitetaan jÀlleen kerran aivonystyrÀt liikkeelle ihan toden teolla logiikkapelien voimin. Itse asiassa nÀmÀ pelit ovat kyllÀ nimen omaan herkkupala juurikin aivoille!

TÀmÀ Àiti-ihminen on kyllÀstynyt isompien lapsien vÀlillÀ jatkuviin pleikkari -ja nintendopelien vinkumisiin ja olenkin siinÀ mielessÀ hieman natsimutsi, ettÀ meillÀ on vain pari pelipÀivÀÀ viikossa, jolloin peliaikakin on rajattu pariin tuntiin. MielestÀni kun ne eivÀt ole kehittÀviÀ vaan pÀin vastoin peliajan pÀÀtyttyÀ lapset kÀyvÀt ihan ylikierroksilla. Monena kesÀnÀ ollaan konsolipelit laitettu kaappiin pois kÀytöstÀ kokonaan ja kyllÀ muuten on ollut sillÀ iso vaikutus lapsiin kokonaisuudessaan. Alkaapa taas kaikki muut touhut ja leikit kiinnostamaan ihan uudella tavalla.

VĂ€lillĂ€ lapset sanoo, ettei ole mitÀÀn tekemistĂ€. Ai ei ole vai? ÄkkiĂ€kös sitĂ€ keksitÀÀn. Pikavisiitti ylĂ€kerran pelihyllyille ja johan taas koko perheen mukaansa tempaavaa toimintaa löytyy useammaksi tunniksi ja useammaksi pĂ€ivĂ€ksikin eteenpĂ€in. NĂ€mĂ€ on niin koukuttavia. Ja huimaa kehitystĂ€ hahmottamisessa nĂ€kyy, mitĂ€ enemmĂ€n nĂ€illĂ€ pelaillaan.

logiikkapeli0.jpg

Joka joulu meidÀn pelikokoelma kasvaa vÀhintÀÀn yhdellÀ uudella logiikkapelillÀ riippuen siitÀ, kuinka paljon mielenkiintoisia uutuuksia minÀkin vuonna on tullut tarjolle. MenneenÀ jouluna niitÀ tuli aikuiseenkin makuun useammin kappalein: muurin rakennuspeli Troy, ykkösluokkalaisen toivelahja, ennestÀÀn koulumaailmastakin tutuksi tullut ruuhkapeli Rush hour ja Ghost Hunters. Lapsille suunnatut Punahilkka ja Kolme pientÀ porsasta kotiutuivat samoihin aikoihin ja tÀytyy kyllÀ sanoa, ettÀ kyllÀ niillÀ on puuhasteltukkin reippaan puoleisesti. Myös monet meillÀ kylÀilevÀt lapset ja aikuisetkin ovat nÀihin koukuttuneet.

NÀitÀ on nyt siis kÀÀnnetty ja vÀÀnnetty lukuisat kerrat vÀlillÀ hyvin tuloksin ja vÀlillÀ sillÀ toisella ÀÀripÀÀllÀ. Voi ettÀ sitÀ voikin tuntea vÀlillÀ itsensÀ yksinkertaiseksi vaikka kuinka ahkerasti (muka kaikkiin mahdollisiin vaihtoehtoihin) paloja kÀÀntelemÀllÀ ei sitten niin millÀÀn saa aikaiseksi toivottua lopputulosta. Joskus olen jopa pitkÀn yrittÀmisen jÀlkeen sortunut kurkkaamman oikean vastauksen ihan vain todetakseni, ettÀ juuri noinhan sen pitikin mennÀ. Mutta kurkkiahan ei suinkaan kannata. Kimurantin miettimisen pÀÀtteeksi ihan hakemalla löytynyt oikea vastaus on vaan niin riemastuttava juttu! NÀissÀhÀn on siis tasoja useita kymmeniÀ ja haastet kasvavat tasojen mukaan.

logiikkapeli02%20punahilkka.jpg

Punahilkkapelin idea on rakentaa paloista reitti taloon niin Hilkalle kuin sudellekin.

logiikkapeli%20troy3.jpg

Punahilkassa on ehdottomasti ihanat komponentit ja ne on jopa niin ihanat, ettÀ vÀlillÀ palasia meinaa eksyÀ muihinkin leikkeihin. Kuitenkin koitetaan pitÀÀ nappulat tallessa, joten pelit on pelejÀ ja leikkikalut sitten erikseen. Pelien palasia ei sekoitella keskenÀÀn sillÀ muuten seuraavalla pelikerralla jostain laatikosta kuitenkin puuttuisi jotain ratkaisevaa.

logiikkapeli%20punahilkka1.jpg

Samalla periaatteella ja yhtĂ€ ihastutavilla komponenteillĂ€ on varustettu kolme pientĂ€ porsasta -logiikkapeli. TĂ€ssĂ€ pelissĂ€ on siis tarkoituksena saada possut turvaan talojen sisĂ€lle. đŸ–âžĄïžđŸĄ

logiikka%20kolme%20pient%C3%A4%20porsastlogiikkapeli%20kolme%20pient%C3%A4%20por

Skenaarioita on kaksi: pÀivÀ, jolloin susi ei ole mukana pelilaudalla vaan ainoastaan possuja koitetaan saada mökkeihin piiloon ja yö, jolloin susi on tuomassa lisÀhaasteita pelailuun. Kummassakin on haasteita startterista masteriin. Aikuisten peli tÀmÀ ei varsinaisesti kuitenkaan ole, vaan lapsille suunnattu.

Logiikkapeli%20lolme%20pient%C3%A4%20porlogiikkapeli%20kolme%20pient%C3%A4%20por

Yksi joulun uusista tuttavuuksista on Ghost Hunters. NimensÀ mukaisesti haamuja jahdataan ja ne tulisi saada valjastettua valokeiloihin. TÀssÀkin tasoja useita kymmeniÀ ja lapsetkin pÀÀsevÀt alkutasoilta helposti alkuun, sillÀ muutamista ensimmÀisistÀ löytyy palojen ÀÀriviivat ja muutama taskulampun paikka valmiina, jolloin loppupalojen pÀÀtteleminen sujuu helposti jo kolme vuotiaaltakin. Viimeisinpiin haasteisiin saa jo itsekin keskittyÀ ihan toden teolla. Leikkien.fi verkkokaupasta nÀitÀ pelejÀ löytyy todella laajat valikoimat.

logiikkapeli.jpg

4- vuotiaallekkin riittÀÀ nÀissÀ mielenkiintoista puuhastelua useammaksi tunniksikin ja sitÀ onnistumisen riemua ja iloa on mahtavaa seurata sivustakin katsottuna!

logiikkapeli1.jpg

MeidÀn perheen ehdottomasti vahvimman pÀÀttelykyvyn omistaa eskarilainen. Kuvittelin itse olevani nÀissÀ hyvÀ, mutta niinpÀ vaan hÀviÀn usein hÀnelle, kun aikaa aletaan ottamaan. Lieko raskausaika ja imetys vÀhentÀneet aivokapasiteettiani vai mitÀhÀn tÀssÀ on tapahtunut?  Mutta kovasti harjoitellaan ja harjoitusta jatketaan.logiikkapeli7.jpg

IsÀnnyyden lahjapaketista löytyi muurin takennuspeli Troy. TÀssÀ sitÀ vasta haastetta piisaakin. Pelin tarkoituksena on alkuasetelman mukaan erottaa punaiset viholliset sinisistÀ sotureista muurilla. Helpommin sanottu kuin tehty!

logiikkapeli%20troy.jpg

TÀssÀ pelissÀ ikÀhaarukka on 7-99 vuotta. Ja voin kertoa ettÀ haasteita riittÀÀ fiksummillekkin kavereille. TÀmÀ on ollut viime aikoina kovassa suosiossa ihan aikuisten keskuudessa ihan tÀssÀ kotosallakin.

logiikkapeli%20troy1.jpg

EsimerkkinĂ€ ylempĂ€nĂ€ on aloituskuva ja alempana sama tehtĂ€vĂ€ ratkaistuna eristĂ€mĂ€llĂ€ vihollinen muurien ulkopuolelle.⚔

logiikkapeli%20troy2.jpg

Ekassa kuvassa vilahtivat myös Castele Logix ja Camelot. SiinÀ itseasiassa meidÀn kestosuosikit. Taitavat olla ihan alkujaan ensimmÀiset pelit, joihin tÀllÀ logiikkapelien saralla ollaan tutustuttu.

logiikkapeli3.jpg

Castle logix on vahvasti hahmottamista tukeva rakentelupeli.  Juuri  4- vuotta tÀyttÀnyt rakentelee jo hyvÀllÀ menestyksellÀ expert-tason haasteita. Ainoastaan "pimeÀnÀ" olevat haasteet ovat vielÀ hÀnelle aukeamatta, mutta sehÀn nÀissÀ niin mukavaa onkin, ettÀ haasteet kasvaa ja mielenkiinto sÀilyy.

logiikkapeli6.jpglogiikkapeli%20gamelot.jpg

Toinen vanhemmista ikisuosikeista on Camelot, meillĂ€ ihan vain prinsessa linna- nimeĂ€ kantava hahmotuspeli. 🏰TĂ€ssĂ€ tarkoituksena on alkuasetelman mukaan tehdĂ€ reitti prinsessalle prinssinsĂ€ luokse. Ensin helppoja...

logiikkapeli4.jpg

Ja sitten haasteet taas kasvavat! Oikeat vastaukset löytyvÀt jokaiseen tehtÀvÀÀn tehtÀvÀkirjasta.

logiikkapeli5.jpg

Olisitko sinÀ valmis ottamaan haasteen vastaan? MikÀ peli nÀistÀ voisi kiinnostaa juuri sinua?

Mukavaa viikkoa kaikille!

Ps. Uusi postaus logiikkapeleistÀ tulossa lÀhiaikoina!