huhti20%2C95.jpg

Minä kun kuvittelin, että viime viikolla oli kiirusta, mutta mitäpä vielä! Nyt sitä on vasta menty tukkaputkella melkein kellon ympäri. Ihan tässä on useanpaan kertaan käynyt mielessä, että Messinki siitos-sonni on ollut ahkera ja kyvykäs suvunjatkaja heti ensimmäisestä hypystään lähtien, sillä pieniä karvakorvia on tullut nyt viime päivinä useamman vasikan päivätahtiin. Toissa päivänä kolme, eilen neljä ja tänään jo kaksin kappalein. Mitä lie yö tuo vielä tullessaan...

Poikimaketat ovatkin nyt tupaten täynnä. Vasikat ovat olleet hyvin hiehovoittoista sakkia, kun taas toivomuksenahan meillä olisi ne sonnipojat. No samapa se loppujen lopuksi mitä tulee, kunhan terveitä ja elinvoimaisia ovat. Nyt löytyy navetasta jo ainakin Ohdake, Onnellinen, Ou boy!, Oktaavi, Opo ja Ohra. Lopuilta vielä puuttuu nimet.

huhti20%2C9.jpghuhti20%2C91.jpg

On tullut pääasiassa mustia vasuja, mutta muutama joukosta poikkeava on mahtunut mukaan porukkaan.huhti20%2C991.jpg

Vielä poikimavuoroaan odottavat mammat voivat erittäin paksusti. Kahdelta voisin kuvitella tynnyrimäisen olomuodon huomioon ottaen tulevan tuplavasikat, mutta sen aika näyttää. Jos lehmiltä kysyttäisiin, niin joka ikinen niistä haluaisi poikia ulkosalla omassa rauhassaan ja katseilta piilossa aitauksen viimeisestä nurkkauksesta metsästä. Pyritään kuitenkin kaikki poijittamaan navetalla, jossa apua pystyy tarvittaessa antamaan ihan eri tavalla ja emo on kiinni laitettavissa. Niillä kun melkoinen hormoonimyrsky on poikima-aikaan valloillaan ja saattavat olla hyvinkin arvaamattomia ihan meitä omia hoitajiakin kohtaan, saati vieraita ihmisiä. Lasten kummitäti ja minun äiti ovat olleet ihan korvaamaton vauvojenhoitoapu viimepäivinä. Harmikseni tämän kiireen takia jouduttiin muiden tulossa olevien pääsiäisvieraiden saapumista siirtämään, sillä olisi ikävää kykkiä navetalla, kun olisi harvinaisempia ystäviä kyläilemässä. Nyt täytyy malttaa ja hoitaa poikimiset kunnialla loppuun. Muutamalla viikolla siirrettiin vierailua, jolloin kuvittelisi pahimman poikimapiikin olevan jo ohi. Ikävä kyllä on jo paisunut isoksi, sillä viime vierailusta on pyörähtänyt jo ihan liian kauan aikaa. Vihdoin viimein meidän traktorikin saatiin huoltoon ja sieltä poiskin. Huomatavasti helpottui päivittäiset hommat ja isäntä on nyt ihan urakalla ajanut pyöröpaaleja kotiin pois pelloilta ennen roudan sulamista. Alkoikin paalivarastot jo kotoa uhkaavasti huveta, mutta nyt taas siltä osin ei ole hätäpäivää. Pelloilla valkeita palleroita riittää vielä yllin kyllin.

huhti20%2C92.jpg

Sitten hieman aiheesta pääsiäinen. Viime sunnuntaina meillä oli kova askarteluvimma päällä, sillä neiti 4 vee halusi lähteä ekaa kertaa virpomaan. Sain ylipuhuttua eskarilaisen mukaan. Virpomislenkki jäi kylläkin hyvin lyhyeksi, sillä jälleen kerran sen keskeytti navetalta kuuluva, vasikan syntymästä johtuva mölinä. Jollain emoilla kun on aivan valtavasti asiaa sille uunituoreelle pikku pallerolleen.

huhti20.jpg

Virvon varvon...

huhti20%2C2.jpg

Samalla tehtailtiin loppuun neidin hoitopaikan kavereille tehtävät pääsiäistervehdykset ja rairuohot laitettiin kasvamaan.

huhti20%2C5.jpg

Meillä oli hieman erilaisia, halloween -teemalla pukeutuneita virpojia.

huhti20%2C1.jpg

Lapsilla oli koulusta ja hoitopaikasta melkoiset kantamukset askarteluja! Ihan huippuja kerrassaan.

huhti19%2C4.jpghuhti19%2C5.jpg

Ihania tekeleitä.

huhti19%2C7.jpg

Kotiin ei ole kovasti ehtinyt pääsiäisjuttuja laittelemaan, mutta jotain pientä kuitenkin. Neiti 4 veeltä ei kahta kertaa tarvii kysyä, onko apuna jos vähän sisustusjuttuja mietitään ja valikoidaan. Kukkia, kynttilöitä, pari tyynyä ja astiakaappiin pieni kevätpäivitys. Siinä se sitten olikin ja koti muuttui pari astetta keväisemmäksi.

huhti19%2C0.jpg

Keltaiset tulppaanit ja pajunkissat ilahduttaa silmää. Vielä kun löysin jostain alemyynnistä aikoja sitten mustat koristemunat, niin tuli hieman kaivattua särmää asetelmaan.

huhti19%2C1.jpghuhti19%2C2.jpg

huhti21%2C05.jpg

huhti21%2C00.jpg

Narsissit ja helmililjat

huhti21%2C000.jpg

Muutama kevään keltainen tyyny löysi tiensä sohvalle... Minä niin tykkään noista finnlaysonin elefanteista.

huhti19%2C3.jpg

Minimestä hankittu lightbox on kyllä ollut kiva ja jatkuvasti käytössä ollut sisustushärpäke. Minulle olisi riittänyt hieman niukemmillakin kuvilla varustettu teksti, mutta pikkuväki oli ehdottamasti eri mieltä. Näillä siis mennään. Facebookista löytyykin pieni video meidän neidistä ja valotaulusta. :)

huhti20%2C221.jpg

Huldaakin naurattaa, kuka kävi munakorilla varkaissa. :) Meidän metallilankainen pääsiäismunakana oli tehnyt hatkat ja eksynyt teille tietämättömille.

huhti19%2C6.jpg

Astiakaappiin vihdoin raivautui tilaa keltaisille Kesteille. Ne on kyllä ihan täydelliset siirtolapuutarhojen seuralaiset.

marimekko%20siirtolapuutarha.jpg

Muut keltaiset posliinit saivat jäädä varastoon laatikkoon odottamaan käyttöön pääsyä, mutta muutaman Mariskoolin ja Kastehelmen kelpuutin käyttöön.

marimekko%20siirtolapuutarha%20kestit.jp

Mineillä on ollut nyt nuhaa liikkeellä ja puhkesipa Hildalle pari päivää sitten ensimmäinen hammaskin. Sillä ei olisi kyllä ollut yhtään kiire, sillä nyt on jo muutaman kerran tarrannut hampailla kiinni sormeen. Kauhulla odotan, milloin hoksaa käyttää hammasta imetyksen yhteydessä...

huhti20%2C93.jpg

Veljien hellässä huomassa

huhti20%2C97.jpg

Kolme pienintä rakkautta.

huhti20%2C99.jpg

huhti21%2C04.jpg

Ja esikoinen. huhti20%2C94.jpg

Ollaan viime päivien kiireessä syöty mitä sattuu ja paikallisen keilahallin pizzeeria on tullut hyvinkin tutuksi. Tänään päätin hieman panostaa ruokaan. Parsakausi on nyt parhaimmillaan, joten sitä kannattaa nyt suosia. Tämä on tietysti ihan klassikkoannos, mutta takuulla toimii. Perunaa, lohimedaljonkeja, parsaa ja Hollandaise- kastiketta. Helppoa ja hyvää.

huhti20%2C96.jpg

huhti21%2C03.jpg

Jälkkäriksi vielä leivoksia.

huhti19%2C8.jpg

huhti21%2C0.jpg

Mutta näissä makoisissa merkeissä toivottelen teille kaikille oikein ihanaa ja antoisaa pääsiäisen aikaa! Nyt on isännän vuoro nukkua ja minä vedän saappaat jalkaan ja lähden iltakierrokselle. Uskoisin yön hämärinä tunteina navettaan tupsahtavan seuraava uusi tulokas, jos merkit paikkansa pitävät.

Saapa nähdä minkälainen vilske huomenna on luvassa. Mitäs teidän pääsiäiseen kuuluu ja mitä olette puuhailleet?