touko08%2C4.jpgtouko08%2C5.jpg

Pitkästä aikaa taas tännekin muutama sananen. Täälä on kärsitty kevätflunssasta useamman päivän ja siitä saan ihan itseäni syyttää: liian pitkä patsastelu t-paitasillaan aurinkoisessa, mutta tuulisessa kevät säässä.  Lapsille tulee aina toitotettua, että niin kauan kuin järvessä on jäät niin vaatteet pysyy päällä. Vielä kun oppisi itsekkin omia uskomuksiaan noudattamaan.

Uusia vasikoita on syntynyt pari kipaletta. Viimeiset yksilöt ovat olleet toivotusti sonnipoikia: Ossi ja alla näkyvä vaalea Omar. Tässä pikkuneidin kera tarkkaillaan, kuinka parin tunnin ikäiselle vasikalla alkoi maitobaarin antimet maistumaan. Ja nehän maistui.

touko08.jpg

Viimeksi poikinut lehmämamma Terttu on meidän karjan poikivista iäkkäin edustaja. (Kaikille blogiani seuranneille jo tutuksi tullutta Tarjaa lukuun ottamatta)  Suurista sarvistaan huolimatta lempeä luonteinen.

touko08%2C3.jpg

 Poikineille lehmille tehdään aina herkkuannokset ja pikkuneidilläkin on reseptit tarkassa muistissa: jauhoa, kivennäisiä ja kerta viikkoon vitamiineja.

touko08%2C2.jpg

Pistetäänpä tänne vielä muutama muisto edelliseltä viikonlopulta. Silloin meillä vieraili siskoni perheineen. Niin isoilla kuin pienimmilläkin riitti mukavaa serkkuseuraa aamusta iltaan.

touko07.jpg

Ekaluokkalaiset

touko07%2C8.jpg

Lehmillä koitti taas onnen päivä leipäsatsin saattelemana.

touko07%2C3.jpg

touko07%2C7.jpg

Langan taakse lehmiä kerääntyi jonoksi asti.

touko07%2C6.jpg

Lapset menivät syöttämään leipiä vasikoiden kioskin suojista, mutta innokkaimmat hiehot tunkivat sisään aitaukseen herkkuja napostelemaan.

touko07%2C5.jpgtouko07%2C4.jpg

touko0792.jpg

Myös kaksi pienintä ovat olleet flunssassa menneellä viikolla. Hampaita näyttäisi nyt tulevan lisää ja se on  nostanut hieman lämpöä muutamana iltana.

touko07%2C03.jpg

Joskus uni yllättää ja mikäs sen mukavanpaa, kuin käyttää rakasta pehmolelua unikaverina.

touko07%2C2.jpg

Nyt vihdoin saatiin päätös tempaista saunaprojekti käyntiin. Piirtelin varmaan useat kymmenet kuvat, ennen kuin kaikki loksahti kohdalleen ja nyt on tarjouksia otettu vastaan useammalta taholta. Tehdäänkö itse hirrestä, vai kevennetäänkö isännän harteille muutenkin tänä vuonna kertyvää työtaakkaa ja tilataan valmis sauna? Siinähän sitä miettimistä piisaa.

touko07%2C04.jpg

Se olisi huomenna taas äitienpäivä, viime kerrasta tuntuu olevan kovin lyhyt aika siitäkin. Vuosi sitten käytiin äitienpäiväbuffetissa syömässä, mutta kun minulta kerran mielipidettä kysyttiin, tehdään (tai isäntä tekee) nyt hieman juhlaruokaa rennolla otteella ihan vaan kotosalla.  Lapset kovasti ovat supatelleen äitienpäivälahjoista, joita ovat kotiin kantaneet niin eskarista, seurakunnan kerhosta, koulusta ja hoitopaikasta. Toivottavasti keli olisi aurinkoinen.

touko07%2C9.jpg

Joten toivottelen nyt kaikille äideille (karvoihin katsomatta) ihanaa, aurinkoista ja antoisaa äitienpäivää!