Lämmenneet kelit toivat mukanaan hyttyset ja se on yksi varma merkki siitä, että nyt on kesä! Pikkukaksikko pääsi myös ensimmäistä kertaa ulos altaaseen vesileikkeihin ja siitähän se riemu repesi, ihan ääneen välillä hihkuivat. Nyt on vuorossa menneen viikon kesäkuvapläjäys.

kes%C3%A43%2C28.jpgkes%C3%A43%2C26.jpg

Kahdestaan oli niin mukavaa läiskytellä.

kes%C3%A43%2C27.jpgkes%C3%A43%2C23.jpg

Rinkulankin oli päästävä samaan altaaseen lutraamaan pikkusiskojen kanssa.

kes%C3%A43%2C25.jpgkes%C3%A43%2C24.jpg

Kesäflunssa alkoi olla jo selätetty, kunnes perheen viimeinenkin lapsi sairastui kesäkuumeeseen. Eli reilu viikko tässä nyt on ollut joku kuumeessa ja rajoittanut omalta osaltaan elämää. Neiti 4vee sai vielä antibioottikuurin vaatiman korvatulehduksen jälkitautina, mutta nyt onneksi jo helpottaa.

Viime viikonloppuna oli kivenkeruutalkoot ja menneellä viikolla päätettiin rempaista terassi loppuun talkoovoimin. Talkoolaisia eksyi paikalle mukavasti ja jokaiselle löytyi ruuvattavaa tai pätkittävää. 🔨💡

kes%C3%A43%2C32.jpg

Nyt täytyy myöntää, että tähän terassiin en itse ruuvannut ensimmäsistäkään ruuvia. Sen verran aikaa vie pikkukaksikko ja ruoanlaitto. Hieman piirtelin vielä' lisäporrasta ja materiaali pääsi loppumaan, mutta maanantaina saadaan kyllästettyä lautaa lisää ja päästään toteuttamaan terassi alkuviikosta loppuun.

kes%C3%A43%2C31.jpgkes%C3%A43%2C59.jpg

Terassiin upotettiin valot, niinkuin muihinkin terasseihin jotta ilme on yhtenäinen. Kesällä niistä ei ole kummemmin iloa, mutta syksyllä sitten siitäkin edestä.💡

kes%C3%A43%2C60.jpg

Hommat sujuivat jouhevasti. Kiitos ja kumarrus kaikille talkoolaisille jälleen kerran!

kes%C3%A43%2C57.jpg

Sauna on ollut joka päivä tai ilta tai välillä molempinakin kuumana. Kenelläkään ei ole ollut minkäänlaisia viboja lähteä nyt rantasaunaan, vaikka toki sinnekin jossain vaiheessa täytyy kesän aikana suunnistaa kylpemään. Myös paljussa on riittänyt polskijoita välillä viileässä ja välillä lämpöisessä vedessä fiiliksestä riippuen.

kes%C3%A43%2C29.jpg

Nyt riitti vauvojen hoitajia. Kuvassa siskoni kummilapsensa kera.

kes%C3%A43%2C56.jpg

Toinen varma kesän merkki ontäyteen loistoonsa puhjennut omenapuiden runsas kukinta. Ai että, miten kauniita ne ovatkin. Kukinta saisi kestää vaan moninkertaisesti pidempään. Näitähän katselisi mielellään koko kesän vaikka silloin kyllä omanasato jäisi tulematta.   

kes%C3%A43%2C52.jpgkes%C3%A43%2C53.jpgkes%C3%A43%2C54.jpgkes%C3%A43%2C55.jpg

Neiti sai lettikampauksen auringonkukilla koristeltuna.🌼🌼🌼🌼🌼🌼

kes%C3%A43%2C61.jpg

kes%C3%A43%2C45.jpg

Aamu alkoi mukavasti aidankorjauskierroksella. Kummasti lapset löysivät tiensä Nuffin perässä roikkuvaan puukärryyn. 

kes%C3%A43%2C62.jpg

Serkkuja. <3 Yksi puuttuu joukosta lämpöilyn vuoksi, mutta tänään oli kuumeeton päivä mikä tarkoittaa että huomenna pääsee leikkimään. Huomenna me juhlistetaankin synttäreitä ja sunnuntainakin riittää juhlia sukulaistytön rippijuhlien merkeissä.

kes%C3%A43%2C46.jpgkes%C3%A43%2C48.jpg

Lehmät tajusivat heti, mitä oltiin touhuamassa. Melkoinen mölinä kävi aidan tajana. Tien toisella puolella kun oli koskematon laidun, jonne jokaisella karvaturvalla oli kiirus.

kes%C3%A43%2C50.jpg

Ilman vasikkaa tänä kesänä jäänyt Lupiini pääsi Tarjan porukkaan jonon jatkoksi ja nyt odotellaan suurella mielenkiinnolla, saako eläinlääkärin hormonipistos kiimat uudelleen käyntiin. Odotukset ovat korkealla.

kes%C3%A43%2C47.jpg

Ja siinä eläkeläislehmä Tarja. Se rakkain 😍kaikista, vaikka järjestykseen ei ketään tulisi asetella. Mutta tämä vanha rouva on löytänyt tiensä sydämeeni jo 15 vuotta sitten... Sama tuttu pilke silmäkulmassa edelleen. 👀 Eilen tämä pääsi meidän pihalle vapaaksi syömään kukkapenkkejen reunoja. Tämä olisi niin mahtava pihalehmä, jos tulisi toimeen myös pikkuväen kanssa, mutta niin ei harmikseni ole.

kes%C3%A43%2C43.jpg

Sinne jäivät laitumelle evästämään tämäkin lauma.

kes%C3%A43%2C49.jpg

Vaikka vauvat pidetään lähes täydellisesti varjossa, on retrot aurinkolasit välillä paikallaan.

kes%C3%A43%2C39.jpg

Kärpäset nauttimassa kesähelteestä. 

kes%C3%A43%2C41.jpg

Tänään siskon perheen Pongo täytti 8 vuotta. Meidän Rocky on hieman asettunut aloilleen, sillä päästiin tänään käymään yhteislenkillä kahden koiran voimin ilman, että kummankaan takalistoon olisi tullut hampaan jälkiä. Sanotaan, ettei vanha koira uusia temppuja opi, mutta ainakin nyt Rocky osoitti suurta kehitystä toisen koiran kanssa olemisessa.

kes%C3%A43%2C38%20Bongo.jpg

Meidän perheeseen muutti yksi uusi karvainen kesäasukas, mutta siitä kirjoittelen myöhemmin lisää. Blogin puolelle lataan muutaman kesäisen videopätkän, jos joku tykkää vilkaista meidän kesäfiiliksiä ihan liikkuvana kuvanakin...

Nyt toivottelen kaikille ihanaa, aurinkoista ja ikimuistoista viikonloppua!