Helmikuu201501%20430.jpg

Tässä reseptiä pihvin paistosta. En tiedä mitään sen parempaa makuelämystä, kuin kotona kokattu Angus sisäfileepihvi. Siinä jää mennen tullen ravintoloiden sapuskat kakkoseksi. Eilen paistettiin ja maistettiin pihviä Ystävänpäivän -ja isännän synttäreiden johdosta.

Pihvinpaisto-ohje:

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Jos pihvit ovat pakastimessa, ne kannattaa nostaa jääkaappiin sulamaan jo edellisenä iltana.

Kuivaa lihan pinta ennen paistamista talouspaperilla.

Kuumenna valurautapannu reilusti kuumaksi, mutta älä polta rasvaa mustaksi.

Käytä paistamiseen öljyä ja voita. Pihvin tulee pannulle laitettaessa sihahtaa.

Älä lado pannua liian täyteen, sillä silloin se jäähtyy. (Katso kuva alenpana) Hyvä tapa isommalle porukalle on paistaa pihvit grillissä parilan päällä.

Käännä pivit vain kerran paistoajan puolivälissä. Kääntämisen jälkeen mausta pihvit suoraan myllystä suolalla ja mustapippurilla.

Sopivan punertavan pihvin saa, kun kääntää silloin kun pihvin pinta alkaa hikoilla, eli nesteet nousee pintaan.

Tarjoile pihvit heti tai kypsyysasteesta riippuen anna vetäutuä muutama minuutti folion alla.


Lisäksi annoksesta löytyi kuohukermasta kokoonkeitetty suppilovahverokastike, ristikkoperunat ja paistettua sipulia. Lisukkeena raikas alkusalaatti.

000000000000pihvi.jpgIMG_5233.jpg