tonttu.jpg

Aamulla hanskalaatikosta töpsähti käteen pussukka, jonka sisältä pilkotti punaista ja valkoista. Tarkemman tutkimuksen päätteeksi sieltä paljastui kaksi pikkuista tonttulakkia. Niitähän piti tietysti sovittaa heti. Mikäs sen mukavampaa, kuin ikuistaa linssin läpi tällaiset punahattuiset söpöläiset.

tonttu1.jpgtonttu3.jpg

tonttutytt%C3%B61.jpg

Nyt voikin alkaa suunnittelemaan tämän vuotista joulukorttia. Aina nekin tuppaa jäädä liian viime tippaan. Jospa tällä kertaa oltaisiin ajoissa...

Hulda se jo jaksaa käsien varassa hetken pää pystyssä pönöttää, toisin kuin minuuttia vanhempi isosiskonsa.

tonttutytt%C3%B6.jpg

Hilda on vaakatasossa kuvattava tontunalku ainakin toistaiseksi. Silloin hymyillään, kun masuun ei ota kipeästi.

tonttu4.jpgtonttu5.jpgtonttu6.jpg

Pojat lähti kouluun ja me neljä jäätiin taas keskiviikon kunniaksi akkaporukalla pitämään mökkiä pystyssä. Isosiskon ylipieni, suosikki yöpuku nyt ei ollut ihan paras vaate kuvaukseen, mutta sattui olemaan valmiiksi päällä ja sopi väreiltään pienten vaatteisiin kivasti. Meidän muiden tonttulakitkin ovat vielä yläkerran "joululaatikon" kätköissä.

joulukorttiharjoitukset.jpg

Voi rakkaus tuota tyttökolmikkoa.

Tällaisen ihanan piirustuksen sain illalla. Tämä löytää paikkansa ehdottomasti jääkaapin ovesta. Koko perhe tähän ikuistettuna, mutta epäselväksi jäi, miksi kruunupäinen isä seisoo minun pääni päällä... ;)

tonttu%20piirros.jpg

Minitontuista tuli niin jouluinen fiilis, että heti kaivettiin joululahjakääreitä esille ja alettiin tontun touhuihin. Poikien joululahjoja oli hyvä kääräistä paperiin heidän ollessa koulupuuhissa. Joululaulujakin laitettiin soimaan. Siitä se nyt sitten lähtee, enään ei pysty joulufiiliksen valloilleen purskahtamista pidättelemään, glögiäkin tekee jo mieli.  Sujahtaisikohan uuniin tänään vuoden ensimmäiset joulutortut tai pasteijat?

tonttutyt%C3%B6t%20askareissa.jpg

tonttu7.jpg

Nokka osoittaa siis tänään yläkertaan joulujuttuja valitsemaan. Verhovalinta on selvä sillä viime jouluksi ompelin unelmieni jouluverhot, mutta kaikki muu onkin sitten hieman auki. Laitetaanko ripaus hopeaa, mustaa, valkoista ja harmaata? Vai sulassa sovussa hieman jokaista. Laittaisinko joulumatot vai jatketaanko taljan katselua? Minkälaisia lasiesineitä ja kynttiläsysteemejä tällä kertaa? Ensi jouluna tuskin pöydällä pidettävistä kynttiläviritelmistä kannattaa haaveilla... (Vauvat on silloin hieman yli vuotiaita!) Sisustustyynyjä? Kyllä, mutta millaisia... Ainakin syksyisestä sisustuksesta esillä olevat punaiset Mariskoolit jäävät esille, mutta mitä niiden kaveriksi? Myös astiakaappi pitäisi siivota ja laittaa jouluiseen asuunsa: musta-valkoista ja ripaus punaista. Tässäpä riittää miettimistä... Mutta tokikin mieluista sellaista.

Koska nuo vauvelit on aina kilttejä, (masuvaivojahan ne ei kiusallaan kitise) kysympä muistavatko aikuisetkin olla? Ehkä meistä jokainen voisi yllättää tänään jonkun ystävän, tuttavan, perheen jäsenen tai työkaverin jollain tavalla positiivisesti. On se sitten ylimääräinen lämmin hymy, halaus tai vaikkapa joulutorttu. <3 

Onnistuuko? Ja jos onnistui, niin kerro miten.

                                   Mukavaa keskiviikkoa!