Rocky Road -helppo makeannälän tyydyttäjä.

Ensikosketuksen tähän herkkuun sain pari joulua takaperin, kun ystävä tästä toi meille maistiaisia, nam! Mikäs sen mukavampaa, kun tehdä itse joulun alla pieniä hekkupaloja kahvipöytään ja ystäville viemisiksi. Suklaata, pähkinää, vaahtokarkkeja ja ripaus sormisuolaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siinä jo olikin lueteltuna koko tarvikelista.

rockyroad1.jpg

3 levyä Fazerin sinistä

Pieniä vaahtokarkkeja

Pähkinöitä esim. suola, cashew tai pistaasi (tai vaikka kaikkia)

Ripaus sormisuolaa

(Valkosuklaasta oli tarkoitus tehdä lopuksi raitoja päälle, mutta se ehti hävitä pieniin suihin ennen sitä)

00%20rocky.jpg

Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa 15-20 sekunnin pätkissä. Kun suklaa alkaa sulamaan, lisää siihen joka sekoituskerralla uusia paloja sulamaan, kunnes kaikki on sulanutta.

00%20rocky1.jpg

Kaada lähes kaikki vaahtokarkit ja pähkinät kulhoon ja sulatettu suklaa päälle.  Ripoittele joukkoon muutama hyppysellinen sormisuolaa. Sekoita hyvin ja kippaa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Päälle voi ripoitella loput pähkinät ja vaahtokarkit. Niitä kannattaa hieman painella pintaan kiinni.

Nosta vuoka jääkappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.

00%20rocky2.jpg

Leikkaa jähmettynyt Rocky Road (kivinen tie) terävällä veitsellä annospaloiksi.

Rockyroad.jpg

Koska suklaata ei temperoida, pidempiaikainen säilytys tapahtuu jääkaapissa. Mutta niin kauniita nuo on, että pitäisihän niitä mielellään ihan näkysälläkin...

rockyroad2.jpg