porkku0.jpg

Zucchini, kesäkurpitsa, rakkaalle lapselle löytyy monta nimeä. Monikäyttöinen kasvis jota on helppo kasvattaa aloittelijankin itse. Kesäkurpitsan sesonki alkaa olla huipussaan heinäkuussa, mutta näitä puskee kasvimaalta pakkasten tuloon saakka ja tottakai niitä hyödynnetään nyt niin paljon, kuin ehditään. Moni kammoksuu kesäkurpitsaa ihan suotta. Omianikaan makuhermoja ei raaka kesäkurpitsa miellytä, mutta näistä saa tehtyä kypsennettynä aivan mahtavaa ruokaa.

porkku3.jpg

2-3 kesäkurpitsaa

suolaa ja pippuria

1/2 kg rotunaudan jauhelijaa

paprikamaustetta

soijakastiketta

1 iso sipuli

tomaattia

valkosipulin kynsiä oman maun mukaan

tuoreita tai kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, meiramia

loraus kermaa

aurajuustoa

juustoraastetta (esim emmental-mozzarella)

päälle tuoreita yrttejä, esim. persilja, rosmariini

porkku.jpg

Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra lusikalla kesäkurpitsa täytettä varten. Ripottele kurpitsoille myllystä suolaa ja mustapippuria.

porkku1.jpgporkku4.jpg

Paista jauheliha ja koverrettu kesäkurpitsojen sisus.  Kuullota sipuli ja valkosipuli öljytilkassa. Lisää reilusti yrttjä ja muut mausteet, tomaattisilppu ja kermaloraus.porkku5.jpg

Nosta kesäkurpitsan paistonkestävälle uunipellille ja täytä jauhelihaseoksella. Ripottele päälle murennettua aurajuustoa, tuoreita yrttejä ja juustoraastetta.

porkku2.jpg

Paista 200- asteisessa uunissa 25-35 minuuttia ja tarkkaile paiston loppuvauheessa, etteivät tummu liikaa.

porkku7.jpg

porkku6.jpg

Sopii tarjoiltavaksi ihan sellaisenaan, tai vaikka riisin kanssa täytettyjen paprikoiden tapaan.