Zucchini, kesäkurpitsa, rakkaalle lapselle löytyy monta nimeä. Monikäyttöinen kasvis jota on helppo kasvattaa aloittelijankin itse. Kesäkurpitsan sesonki alkaa olla huipussaan heinäkuussa, mutta näitä puskee kasvimaalta pakkasten tuloon saakka ja tottakai niitä hyödynnetään nyt niin paljon, kuin ehditään. Moni kammoksuu kesäkurpitsaa ihan suotta. Omianikaan makuhermoja ei raaka kesäkurpitsa miellytä, mutta näistä saa tehtyä kypsennettynä aivan mahtavaa ruokaa.
2-3 kesäkurpitsaa
suolaa ja pippuria
1/2 kg rotunaudan jauhelijaa
paprikamaustetta
soijakastiketta
1 iso sipuli
tomaattia
valkosipulin kynsiä oman maun mukaan
tuoreita tai kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, meiramia
loraus kermaa
aurajuustoa
juustoraastetta (esim emmental-mozzarella)
päälle tuoreita yrttejä, esim. persilja, rosmariini
Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra lusikalla kesäkurpitsa täytettä varten. Ripottele kurpitsoille myllystä suolaa ja mustapippuria.
Paista jauheliha ja koverrettu kesäkurpitsojen sisus. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljytilkassa. Lisää reilusti yrttjä ja muut mausteet, tomaattisilppu ja kermaloraus.
Nosta kesäkurpitsan paistonkestävälle uunipellille ja täytä jauhelihaseoksella. Ripottele päälle murennettua aurajuustoa, tuoreita yrttejä ja juustoraastetta.
Paista 200- asteisessa uunissa 25-35 minuuttia ja tarkkaile paiston loppuvauheessa, etteivät tummu liikaa.
Sopii tarjoiltavaksi ihan sellaisenaan, tai vaikka riisin kanssa täytettyjen paprikoiden tapaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.