Meillä tykätään jäätelöstä. Paljon. Pidemmän aikaa jo on ollut haaveissa ryhtyä valmistaa jäätelöt itse. Olen silmäillyt kaupoilla käydessä jäätelökoneita, mutta 3-5 desilitran kokoisen annoksen valmistus ei paljon kesähelteillä viisi henkisen perheen jäätelönnälkää tyydytä. Ja meillä on kyllä melkein aina vieraitakin. Aino-sarjan mustikkapiirakka, Hillasoiden helmi ja valkosuklaa ovat meidän perheen lemppareita valmisjäätelöistä. Nyt löytyi ehdottomasti niille vakavasti otettava haastaja.

Ilokseni huomasin netissä DIY-meiningillä tehtyjä jäätelöitä ilman jäätelökonetta ja päätinpä itsekin kehitellä oman reseptini. Toinen pojista toivoi mustikkajäätelöä ja toinen valkosuklaata. Niinpä ekasta jäätelökokeilusta valmistui valkosuklaa-mustikkajäätelöä. Ja voin kertoa, että lopputulos oli aivan mielettömän hyvää!

00mustikka.jpg

Tähän samaan pohjaan voi kokeilla minkä makuista jäätelöä tahansa. Hedelmiä, marjoja, suklaita, vaniljaa, salmiakkia, hilloja... Vain taivas on rajana. Esimerkiksi omasta lemppari suklaapatukasta voi ottaa jäätelöön makua. Kopioin tähän Ben & Jerry jäätelöstä nuo suklaiset palat, joten yllätyksiä löytyi kivasti seasta. Tekeminen oli tosi helppoa ja yksinkertaista. Vain pakastuksen aikana sekoittaminen meinasi unohtua muun työskentelyn ohessa.

(Netissä näkyi olevan ohjeita valkuaisvaahtoon tehdystä jäätelöstä, joten se sopisi myös laktoosittomille, kunhan kuohukerma täyttää samat kriteerit.)

Jäätelöpohja:

2 purkkia kuohukermaa

1 tölkki kondensoitua maitoa

Jäätelön "mausteet":

4 dl mustikoita

vettä muutama desi

vaniljasokeria

vanilja-kreemijauhetta

valkosuklaata vajaa levy (esim. Panda)

00mustikka3.jpg

Valmista ensin mustikkakastike: Laita jäiset (tai tuoreet) mustikat korkeaan astiaan ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä tarpeen mukaan, jotta murskaus onnistuu. (Jäisiin enemmän ja tuoreisiin vähemmän)

Mausta mustikkasose tilkalla vaniljasokeria ja muutamalla reilulla lusikallisella vanilja-kreemijauhetta.

Pilko valkosuklaa haluamasi kokoisiksi muruiksi.

Valmista jäätelöpohja: Vatkaa kerma jämäkäks vaahdoksi. Lisää sekaan kondensoitu maito ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi mustikkakastike ja sulkaamurut. Sekoita ne lusikalla nostellen sekaan.

00mustikka4.jpg

Kaada jäätelömassa pakastuksenkestävään astiaan ja laita kansi tai kelmu päälle. Sekoita jäätelömassaa pakastuksen aikana muutaman kerran, jotta jäätelöstä tulee kuohkeaa. Jäätelö on valmista noin seitsemän tunnin kuluttua. Toki pakastimen lämpötila vaikuttaa jäätymisnopeuteen.

Kaiverra jäätelöstä palloja jäätelökauhalla ja kokoa mieleisesi annos.

00mustikka1.jpg

Tähän mustikkajäätelöön kivat koristeet sai kokonaisista mustikoista, mustikan varvuista ja orvokeista. Mielikuvitus käyttöön!

00mustikka2.jpg

Ps. Isännyyden mielestä tämä oli parasta jätskiä, mitä on syönyt. Saapa nähdä ovatko lapset samaa mieltä, kun pääsevät maistamaan... Iltasella nimittäin herkuteltiin isännän kanssa ihan kahdestaan. :)

Tätä täytyy myös testata vieraille. Seuraavaksi ajattelin kokeilla lakka -ja vanilijajäätelöä. Meidän pakastimesta löytyi aivan hirmuinen kasa marjoja, joten ainakaan jäätelön tekeminen ei ole marjojen puutteesta kiinni. Onhan ne hyvä sieltä saada syötyä ennen kuin uusia alkaa tulla.


Mikä on juuri sinun lemppari jäätelömaku? Entäs saiko tämä helppo ohje edes harkitsemaan jäätelön valmistuksen kokeilemista?

Antoisaa tulevaa viikonloppua jokaiselle jäätelönteon merkeissä tai ilman. :) Kommentit ovat tervetulleita!