00ringa6.jpg

Vasaroita, (lapsille omansa) lautaa, ämpärillinen nauloja, kahvoja ja reipasta mieltä matkaan mukaan.

00bas5.jpg

Vanha riukuaita oli tullut tiensä päähän, eikä korjauskaan olisi sitä enää asiansa ajavaksi pelastanut. Tuossa riukuaidassa oli kyllä joskus ihanaa tunnelmaa. Se muuten rakennettiin vuonna 2002, kun tämä tila ostettiin. Nyt vain ei ollut riukuja saatavilla ja tottapuhuen hieman kyllästyttiin joka keväiseen aidan pystyyn virittämiseenkin. Kaikki tilan ympärillä olevat pellot kun on aidattu laitumiksi, niin aitoja saa kierrellä korjaamassa varmasti niin paljon kuin intoa puuhaan riittää -ja vielä vähän senkin jälkeen.

Kyllästetyt aidantolpat eivät pienessä myrskyssäkään ota nokkiinsa, ainakaan toivottavasti. Muutama viikko takaperin kaatunut ja jo lähes maatunut aita purettiin ja lyötiin kyllästetyt tolpat maahan. Tänään oli hetki jatkaa siitä mihin homma edellisellä kerralla jäi...

00ringa93.jpg

Lapset toki hommissa mukana niinkuin yleensä aina. Huomenna tosin armas anoppi on tulossa lapsia vahtimaan ja päästään kahdestaan hommiin, joihin lapsia ei voi mukaan ottaa. Niinkin romanttista puuhaa tiedossa, kuin viimeisten apulantojen levitys nurmille. :) Ja jos ehditään, niin metsässä vielä hommaa piisaa. Siellä ollaan oltu niin monena päivänä lasten kanssa, että eivät sinne enää riemusta kiljuen lähde mukaan.

00ringa7.jpg00ringa8.jpg

Isännyyskin innostui pelleilemään ja sain napattua hyvän otoksen. Jos koneesta ei enää potkua löydy, niin isännästä sitten siitäkin edestä. <3

00ringa91.jpg

Eikö vain näytäkkin hyvältä? Vielä hieman jäi homma vaiheeseen kun aitalangannappulat loppuivat kesken. Tämän aidan taakse olisi tarkoitus päästää uusi siitos-sonni Laku muutaman viikon kuluttua hiehoseurassa.

00ringa9.jpg

Ehdottomasti päivän parhaat naurut irtosi seuraavasta tilanteesta: Lehmien kivennäisastia sai aivan muuta käyttöä. "Nyt saat pusun, kun karkuun et pääse!"

00ringa4.jpg

Touhuista päätellen ei taida olla kaikki inkkarit kanootissa. :)

00ringa5.jpg

Keräiltiin jo kamoja kasaan kun tummat pilvet ilmestyivät maisemaan. Ehdittiin terassille kun ensimmäiset sadepisarat alkoivat taivaalta tipahdella. Kello olikin rientänyt jo ilta kasiin ja päädyttiin hakemaan iltapalaksi pizzat. Ei ne kotitekoisia voita, mutta kivaa vaihtelua välillä. Ja joskus työntäyteisen päivän päätteeksi on kiva mennä siitä, mistä aita on matalin...

00ringa92.jpg

Matalalta ei tosin päässyt kiipeämään eteisessä olevien ryökkiöiden läpi, sillä aamulla aloitin eteisen tyhjäyksen kirjaimellisesti ihan kaikesta. Olihan siihen aikamoinen vaate -ja kenkävuori kertynyt. Kottikärryllinen lähti kaatopaikka kuormaankin kamaa. Se projekti on muuten edelleen kesken ja täälä näyttää siltä kuin joku pommi olis ottanut ja räjähtänyt sisätiloissa. Ja terassikin on saanut osumaa osakseen.

Siitä puheen ollen terassikin olisi kiva saada pian kesäkuntoon. Öljytä pitäisi  sen lattia ja muutenkin taikoa se taas kutsuvaksi oleskelupaikaksi. Kärhöt sen ritiläaitaan on istuttamatta, kun koko taimia ei vielä ole edes hankittuna. Nyt juuri kun sinne katsoo, niin helpommin sanottu kuin tehty.

Toimeliasta keskiviikkoa jokaiselle lukijalle!