Caesersalaatti, ihan yksi parhaista klassikoista ja niin helppo valmistaa. Tämä muutamista aineista rakentuva salaatti on sellainen, jota tulee valmistettua usein ja varsinkin aina, jos edelliseltä päivältä on jäänyt kypsää broileria jääkaappiin. Maistuu toki ilmankin, mutta paljon ruokaisampi on pienellä broileri lisällä. Alkuperäiseen ohjeeseen ei sipulia kuulu, mutta omasta mielestä se on vältämätön lisä.
CAESARSALAATTI
Jäävuorisalaattia, Romainesalaattia, pinaatinlehtiä, rucolaa, tai mitä vaan mieluista vihreää
Punasipulia ohuina renkaina
Parmesan juustolastuja
Broilerinfileitä suolalla ja pippurilla maustettuna paistettuna tai grillattuna
Caeser -salaatinkastiketta (joka on myös helppo valmistaa itse)
KRUTONGIT
Öljyä
Valkosipulinkynsiä
Paahtoleipää
Mustapippuria, suolaa
Huuhtele ja revi salaatti, leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi.
Lämmitä öljyä paistin pannulla ja lisää siihen pari-kolme kuorittua ja siivutettua valkosipulinkynttä. Anna kuulottua hetki, älä ruskista ja lisää leipäkuutiot. (Leipää saa olla reilusti!) Kääntele leipäkuutioita pannulla, kunnes ovat pinnalta hieman rapsakoita.
Paista tai pilko broilerit, paista ja mausta ne.
Asettele aineet erillisiin tarjoiluastioihin, joista jokainen kokoaa annoksensa itse tai kokoa kaikille ruokailijoille valmiit annokset. Myös keitetut ja lohkotut kananmunat sopivat hyvin joukkoon, asettele ne annoksen päälle. Rouhi salaatin päälle myllystä mustapippuria.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.