Tuskin monikaan lukija, (mutta ehkä joku, joka skooleista tykkää,) saattoi pongata uusimmat aarteni edellisen postauksen astiakaappikuvasta. En myöskään malttanut olla vaihtamatta kuvaa facebookin taustakuvaksi, kun edellinen kuva näytti kasvihuoneesta syksyllä otettuja räpsyjä. Näkyyhän näistä muutama myös uudessa sivun yläreunassa näkyvässä otsikkokuvassa. Vihdoin ja viimein olen saanut hankittua vuonna 1985  tuotannossa olleet 3 opaalivalkoista Mariskoolia lisää kokoelmaani. Nyt niitä on kaikkiaan 5, eli yksi vielä puuttuu täydestä kuuden sarjasta.

0000000000000000000000000000000000000000

Skooleista kaksi vain on keskenään samaa sarjaa ja muut keskenään hieman erilaisia. Yksi taittaa selkeästi muita enemmän vaaleanharmaaseen, vaikka valkoinen onkin. Ja yhden pinta on kuin munankuorta.

5 vuotta olen näitä metsästänyt ja nyt ne on kokoelmassani, jipii! Yhtä opaalivalkoista skoolia lukuunottamatta kokoelmani on nyt täydellinen, eikä uusia ole tarkoitus hankkia. No, jos neodyymilila tulisi vastaan, en ehkä pystyisi kieltäytymään, mutta parempi olisi jos ne harvinaisuudet pysyisivät jo ensimmäinenkin yksilö mukaanlukien tavoittamattomissani. Sillä pian oltaisiin siinä tilanteessa, että niitäkin pitäisi saada täysi kuuden sarja. Ja sitä sarjaa ei enää lompakko kestäisi mitenkään päin, eikä myöskään astiakaappi. :)

opaali%20valkoinen%20mariskooli.jpg

Kertoessani olevani lähellä täydellistä kokoelmaa ei suinkaan tarkoita, että minulta löytyisi kaikki skoolien lukuisat värivaihtoehdot. Ehei, ei suinkaan. Minulta löytyy vain ja ainoastaa omat lempivärini, eikä niitä edes kovin montaa ole. Mutta koska lähes kutakin skoolia on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta 6 samanlaista, määrällisesti niitä on kertynyt vuosien saatossa aika paljon. Kaukana ollaan siis oikeasta täydellisestä kokoelmasta, mutta tämä on täydellinen juurikin minulle.

Onko nämä mielestäsi kauniita vai kammotuksia? Mielipiteitähän saa olla, eikä kaikkien tarvitse todellakaan samoista tykätä. Omistatko itse skooleja?