Hengissä ollaan, vaikka eilen tuntuikin, että varsin heikosti. Täälä ollaan oltu siis kipeänä ja eskarilainenkin ollut samasta syystä kotosalla jo pari päivää. Samalla kun on ollut viimeisen päälle puolikuntoinen olo ja koko eilinen päivä kului sängynpohjalla peitto korvissa, oli piristävää hieman fiilistellä tulevaa joulua.

Joka vuosi haen joulufiilistä edellisen joulun valokuvista, niin siis nytkin. Laitan teille muutamia kuvia katsottavaksi viime talvelta, joista itse haen tunnelmaa ja suunnitelmia, miten tänä jouluna haluan koristella meidän kotia. Valkoista ja harmaata ainakin maustettuna ripauksella punaista. Siinäpä ehkä ne tärkeimmät.

Jouluna parasta on kiireettömät hetket perheen kanssa, lähellä olevat rakkaat ihmiset ja eläimet, lasten riemu ja toki ne herkutkin. Tykkään enemmän lahjojen antamisesta, kuin saamisesta, mutta toki jokaisella aikuisellakin jotain avattaavaa saa olla. Joulupöytään täytyy joka vuosi kehittää jotain uutta, mutta juustot varsinkin ovat erityisesti sydäntä lähellä.

Meillä on ollut jo monta vuotta jouluisin sama kokoonpano, oman perheen lisäksi saapuu äitini ja mieheni serkku, joka on meidän kaikkien lasten rakas kummitäti. Muutamana vuotena, kuten myös tänä tulevana jouluna myös pikkuneidin kummitäti, hänkin mieheni serkku ja rakas ystäväni liittyy joulun viettoon kanssamme.

Valkoisia kukkia, valkoisia kyntilöitä, muutama hopeinen joulupallo -ja koriste ja kransseja. Mariskooleja valkoisen, kirkkaan, harmaan ja punaisen sävyissä, punaista myös verhoissa, tyynyissä ja olohuoneen matossa. Näitä kuvia katsellessa tuntuu, että samoja sävyjä ja asioita löytyy myös tulevana joulunaikana.

Tässä nyt muutamia kuvia viime joulunajalta...

joulu.jpg

IMG_7103.jpgIMG_3969.jpg

Valkoisia tulppaaneja, niin puhtaita ja herkkiä. Ehdottomasti yksi lempikukistani.

IMG_3906.jpgIMG_3310.jpg

Paljon kynttilöitä ja hieman bling-blingiä sekaan.

IMG_3313.jpgIMG_3284.jpg

Kastehelmet tulee kaiveltua kaapista aina, vaikka muitakin tuikkuja, kuppeja ja telineitä on paljon. Näistä kynttilänvalo loistaa erityisen kauniisti läpi.

IMG_7095.jpgIMG_3140.jpg

Jouluna ruokailu on yksi kohokohdista ja haluan että lähes kaikki mahdollinen on itse tehtyä. Erilaisia kylmiä kaloja, salaatteja ja juustoja täytyy olla reilu valikoima... Kinkku paistetaan myös jouluisin, jos kotimaista on tarjolla, vaikka on nyt myös sen korvaamista suunniteltu naudan paistilla. Oletteko muuten maistanut rommirusinatuorejuustoa? Sitä on saatavilla ainakin kauppahalleista ja isoista ruokakaupoista. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juusto.

IMG_3103.jpgIMG_3113.jpg

IMG_2977.jpg

Jokaisena talvipäivänä on pieni sininen hetki. Se sattui tulemaan samaan aikaan, kun olin viemässä lehmille joulutervehdystä: laatikollinen leipiä ja omenoita ja ylimääräinen jauhoannos.

IMG_2980.jpgIMG_2987.jpg

Kaikista rakkain nelijalkaiseni, Tarja.

IMG_2927.jpg

IMG_1933%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Kivasti sopii Marimekon siirtolapuutarha-sarjan astiat myös joulunaikaan. Myös punaiset skoolit passaa hyvin mustavalkoiseen värimaailmaan.

10297621_10152861888539019_6955579458735

Glögi ja piparit. Ostinkin jo ensimmäisen glögipurkin kaupasta ja pipareitakin on jo leivottu satsi. Tänä jouluna olisi tarkoitus keitellä glögiä itsevalmistetuista mehuista.

000mik.jpgIMG_2907.jpgIMG_2989.jpg

Jouluna tulee myös leivottua aina jotain speciaalia. Ja koska meillä jo joulupäivänä vietetään pikkuneidin synttäreitä on kakku oleellinen osa joulua. Joka vuosi hieman erilainen, mutta vielä ei ole mustaherukkajuustokakun voittanutta.

IMG_2922.jpgIMG_2911.jpg

Näitä koristepipareita tulee tehtyä joka vuosi ja niin myös täksi jouluksi. Lapset jo kyselevät koska leivotaan...

IMG_2926.jpg

Oletko sinä jouluihminen? Mikä saa sinulle joulufiiliksen syttymään? Ja mikä on sinun jouluvärisi?

Yksinpuhelu on niin tylsää, että toivoisin sinun jättävän jotain merkkiä täälä blogissa käynnistäsi.

Auringonpaisteista torstaita teille kaikille!