Aiemmassa valokuvausta käsittelevässä postauksessa kirjoitin muutamalla sanalla valokuvakirjoista. Meillä kun on käynnissä olohuoneen remontti ja sitä tyhjätessä vastaan tulivat valokuvakirjat. Ihania muistoja menneiltä vuosilta. Näitä voisi jäädä selailemaan pidemmäksikin aikaa.

00000000000000000000000000000h.jpg

Tässä esimerkkinä muutama satunnainen räpsy kansioiden sivuilta. Hieman näkee, mitä kaikkea ja miten kirjoihin voi sisällyttää. Sivun kokoisia kuvia, pikku kuvia ja tekstiä tai vaikka koko aukeaman kokoisia, jos kuvissa riittää resoluutiota. Järkkärin hankinnan jälkeen kuvakirjojen kuvien laatu on ollut ihan omaa luokkaansa varrattuna sitä edeltävään pokkariin. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että pokkarilla kuvattuja kuvia ei voi laittaa sivuille yhtä isokokoisina. Moni varmaan kuvaa nykypäivänä älypuhelimella, mutta niillä tekemisestä ja kuvaamisesta en osaa sanoa yhtikäs mitään. Täysin vieraita kapistuksia minulle. :)

IMG_5100.jpg

Kastejuhla ja puolukkaretki...

IMG_5101.jpgIMG_5104.jpg

Lehmiä ja kummitytön synttärit viime kesältä täällä meillä

IMG_5112.jpgIMG_5113.jpg

Herkkiä kuvia vasikoista ja sukulaistytöstä + poikien eka kerhopäivä

IMG_5108.jpgIMG_5107.jpg

Sonni ja remonttia. (On muuten komea aukeama tuo sonninkuva)

IMG_5110.jpgIMG_5111.jpg

Sisustusjuttuja ja melkein kuin hääkuvia. :)

IMG_5116.jpgIMG_5115.jpg

Mustikkaretkiä ja monia muita eväsretkiä

IMG_5114.jpgIMG_5105.jpg

...ja kaikkea muuta mahdollista! Tärkeitä ja rakkaita muistoja.

IMG_5109.jpg

Lasten kanssa näitä kyllä monta kertaa vuodessa selaillaan. Eniten he tykkäävät katsella kuvia lomareissuista kylpylöihin ja Power parkkiin. PowerPark teki kyllä poikiin lähtemättömän vaikutuksen. Täytyis sellainen reissu heittää uudemman kerran. Nykyään suunnataan nokka kohti Peurunkaa, kun kylpyläloman hetki koittaa. Se on niin kiva, helppo, edullinen ja lähellä. Nyt pitäisi vielä kiireesti ennen poikimisien alkua varata sinne loma, joka lapsille on luvattu. Toisekseen lapset rakastavat katsella kuvia, joita olen ottanut meidän yhdessä tekemistä legorakennelmista ja muista leikeistä. Aina kirjan samat sivut uudestaan ja uudestaan. Omia suosikkikuvia on tietysti lastenkuvat, mutta myös eläimet.

1.jpg

Kohtalainen pino kirjoja on jo kertynyt. Ihan tosi paljon muistoja jäisi uudelleen elämättä ja muistamatta, jos niitä en olisi näihin kirjoihin teetänyt. Kaikki meidän remontit ja sisustushömpötykseni olen näihin tallettanut -ja suunnittelemani lastenvaatemalliston, joka ei sitten saanutkaan tuulta alleen. Lähes kaikki lomareissut löytyy ja paljon kuvia arjesta tässä kotosalla. Aina kun jossain kuljeskelen yleensä kamera on mukana. Kuvaaminen on ihana harrastus, samoin kun näiden kirjojen tekeminen. Yön pimeinä tunteina näitä sitten väsäilen ja aamulla väsyttää kivasti, kun lapsukaiset heräilee. :) Itse kun kuvaan paljon, materiaalia riittää helposti vuodessa noin kolmeen kirjaan, vähemmän kuvaava saa kuvat mahtuvat helposti yhteenkin. Kirjojen sivumäärän saa itse valita. Itse tehtailen aina suurimmalla sivumäärällä olevat kuvakirjat.

Tälläkin hetkellä omalta koneelta löytyisi kuvia kahden kirjallisen verran, mutta nyt juuri ei pysty, ehdi eikä kykene. Saamattomuutta vai laiskuutta? En tiedä, mutta virta kuitenkin vähissä, vaikka remonttia pitäisi puskea satasella eteenpäin.

Joten jos kaikki kuvasi on muistitikkujen tai koneen kovalevyn syövereissä, suosittelen lataamaan Ifolorin valokuvakirjaohjelman ja kokeilemaan kirjojen tekemistä. Valokuvakirjat ovat myös ihania lahjoja lasten kummeille, omile kummilapsille ja isovanhemmille.

Jospa vaikka seuraavan jutun voisin jo kirjoittaa remontin etenemisestä. Huomenna meiltä kuitenkin lihapäivä ja tänään jatketaan veroilmoituksen kanssa painimista. Katon maalauksestaki haaveilen, jos vaikka tänään ehtisin. Ihanaa, kun mummu lapsukaisia hoitelemassa huomiseen saakka, niin saa hieman keskittyäkin siihen mitä tekee.

Mukavaa torstaita jokaiselle. Teitä käy määrällisesti kiitettävän paljon näitä höpinöitä lukemassa ja kommentit ovat edelleenkin tervetulleita!