aa3.jpg

Lettuja, plättyjä vai räiskäleitä? Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Yksi haluaa syödä lettunsa sokerilla päällystettynä, toinen kermavaahdolla kuorrutettuna, kolmas hillolla höystettynä ja neljäs kaikella mahdollisella. Oma lempparini on tehdä lettuihin suolainen täyte lohesta, tillistä, sipulinvarsista, sitruunapippurista ja kermaviilistä. Makeassa versiossa kermavaahto ja tuoreet marjat vetävät pisimmän korren.

aa5.jpg

Taikina:

n. 1/2 litraa maitoa

2 dl wishyä

2 kananmunaa

n. 3-4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

sokeria muutama hyppysellinen

50g sulatettua voita

aa4.jpg

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää nesteet ja jauhot, lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota vajaa tunti.  Paista pienessä voinokareella rasvatussa (valurauta) paistinpannussa tai muurikalla haluamasi kokoisia lettuja.

Tarjoile räiskäleet sokerin, hillon, tuoreiden marjojen ja/tai kermavaahdon kanssa. Myös suolaisia täytteitä kannattaa joskus kokeilla.

aa2.jpg

Ja ei muuta kuin lettukestit pystyyn! Tämän jätkän mielestä paras letuntäyty näyttää olevan vattuhillo.

aa6.jpg

Millä herkuilla päällystettynä sinun mielestäsi lettunautinto on se kaikista parhain?

Suussa sulavaa sunnuntaita, ehkäpä lettujen merkeissä?