Lettuja, plättyjä vai räiskäleitä? Rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Yksi haluaa syödä lettunsa sokerilla päällystettynä, toinen kermavaahdolla kuorrutettuna, kolmas hillolla höystettynä ja neljäs kaikella mahdollisella. Oma lempparini on tehdä lettuihin suolainen täyte lohesta, tillistä, sipulinvarsista, sitruunapippurista ja kermaviilistä. Makeassa versiossa kermavaahto ja tuoreet marjat vetävät pisimmän korren.
Taikina:
n. 1/2 litraa maitoa
2 dl wishyä
2 kananmunaa
n. 3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
sokeria muutama hyppysellinen
50g sulatettua voita
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää nesteet ja jauhot, lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan turvota vajaa tunti. Paista pienessä voinokareella rasvatussa (valurauta) paistinpannussa tai muurikalla haluamasi kokoisia lettuja.
Tarjoile räiskäleet sokerin, hillon, tuoreiden marjojen ja/tai kermavaahdon kanssa. Myös suolaisia täytteitä kannattaa joskus kokeilla.
Ja ei muuta kuin lettukestit pystyyn! Tämän jätkän mielestä paras letuntäyty näyttää olevan vattuhillo.
Millä herkuilla päällystettynä sinun mielestäsi lettunautinto on se kaikista parhain?
Suussa sulavaa sunnuntaita, ehkäpä lettujen merkeissä?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.