Jäätelö, tuoreet mansikat, oikeasti mansikalta maistuva, itse tehty jäätelö. No enää helteet puuttuu, mutta hyvä fiilis on jo hallussa.
Tässä ohjeessa käytin uusia, tuoreita mansikoita sekä pakastimen pohjalta löytynyttä viime kesän satoa. Molempi parempi, eli tätä voi valmistaa myös kokonaan tuoreista tai pakastetuista.
Jäätelöpohja:
3 purkkia kuohukermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa
+ muutama desi pilkottuja mansikanpaloja
Valmista jäätelöpohja: Vatkaa kerma jämäkäks vaahdoksi. Lisää sekaan kondensoitu maito ja sekoita varovasti. Sekoita myös pilkotut mansikanpalat sekaan. Vie pakastimeen kannellisessa muovirasiassa pariksi tunniksi.
Mansikkakastike:
1 litra mansikoita
1,5 dl Vaniljakreemejauhetta
Sulata pakastemansikat kohmeisiksi, jos käytät pakastettuja mansikoita.
Survo mansikat sauvasekoittimella hienoksi ja lisää vaniljakreemejauhe ja sekoita.
Kaada mansikkakastike jo hieman kohmettuneen jäätelöpohjan sekaan ja sekoita varovasti muutama kierros. Jäätelöpohjan ja mansikkakastikkeen ei tarvitse mennä kokonaan sekaisin. Kansi päälle ja pakstimeen jäätymään.
Muotoile jäätyneestä massasta jäätelökauhalla palloja ja koristele annokset haluamallasi tavalla.
Nauti ja maista kesä!
Huom. Sivun vasemmalla reunalla olevasta tunnistepilven kohdasta "Jäätelö" löydät myös muita jäätelömakuja.
Kommentit ovat tervetulleita!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.