Jäätelö, tuoreet mansikat, oikeasti mansikalta maistuva, itse tehty jäätelö. No enää helteet puuttuu, mutta hyvä fiilis on jo hallussa.

00%20aaaa4.jpg

Tässä ohjeessa käytin uusia, tuoreita mansikoita sekä pakastimen pohjalta löytynyttä viime kesän satoa. Molempi parempi, eli tätä voi valmistaa myös kokonaan tuoreista tai pakastetuista.

Jäätelöpohja:

3 purkkia kuohukermaa

1 tölkki kondensoitua maitoa

 + muutama desi pilkottuja mansikanpaloja

Valmista jäätelöpohja: Vatkaa kerma jämäkäks vaahdoksi. Lisää sekaan kondensoitu maito ja sekoita varovasti. Sekoita myös pilkotut mansikanpalat sekaan. Vie pakastimeen kannellisessa muovirasiassa pariksi tunniksi.

00%20aaaa2.jpg

Mansikkakastike:

1 litra mansikoita

1,5 dl Vaniljakreemejauhetta

Sulata pakastemansikat kohmeisiksi, jos käytät pakastettuja mansikoita.

Survo mansikat sauvasekoittimella hienoksi ja lisää vaniljakreemejauhe ja sekoita.

00%20aaaa1.jpg

Kaada mansikkakastike jo hieman kohmettuneen jäätelöpohjan sekaan ja sekoita varovasti muutama kierros. Jäätelöpohjan ja mansikkakastikkeen ei tarvitse mennä kokonaan sekaisin. Kansi päälle ja pakstimeen jäätymään.

00%20aaaa3.jpg

Muotoile jäätyneestä massasta jäätelökauhalla palloja ja koristele annokset haluamallasi tavalla.

Nauti ja maista kesä!

00%20aaaa5.jpg

Huom. Sivun vasemmalla reunalla olevasta tunnistepilven kohdasta "Jäätelö" löydät myös muita jäätelömakuja.

Kommentit ovat tervetulleita!