Kiireinen päivä kehkeytyi tästäkin. Aamupäivällä tiukasti remontoidessa ja pienin tättähäärä apuna kokoajan tuusaamassa. Lapsilla seurana ihana kummitäti. Ilman hänen lastenhoitoapua ei olis saatu tänään läheskään näin paljon aikaiseksi. Pikkuneidin kun on kaikkea samaa pakko kokeilla, mitä äiti ja isikin. Ja remonttihommissa, miten sen nyt kauniisti ilmaisisi, hän on hieman ylimääräinen kolmaspyörä.

0202.jpg

Maalisävy tummentui kauppareissulla ja nyt vielä pitäisi miettiä mikä olisi se lopullinen sävy harmaaseen tehosteseinään. Vielä mietinnässä jääkö se tuollaiseksi, vai tuleeko pintaan vielä hieman lisäeloa. Poikia ei paljon remonttihommissa näy. Osoittavat mieltään, kun pleikkari on kaapissa remontin ajan

Remonttihommien jälkeen alkoi puuhastelu keittiössä. Sämpylöitä, lohisalaattia, lapsille tortilloja, lihakastike uuniin ja täytetyt paprikat. Siinä ohessa paloiteltiin melkein kaikki raakakypsytyksessä olleet lihat. Ja niitähän riitti. Samalla tein kahdeksan kilon paahtopaistista lihakastikkeen, joka on vielä uunissa hiljalleen kypsymässä. Täytyykin muistaa se napata sieltä pois ennen nukkumaan menoa. Huomenna kirjoittelen reseptejä teidän muidenkin iloksi, jos suinkin ehdin. Pilkkomista ja maalaamista tiedossa myös huomiselle ja lupasin poikien kanssa pelata lautapelejä. Ihan itseäkin harmittaa kun tässä hötäkässä pojat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Onneksi asia on korjattavissa.

0212.jpg

Pikkuneiti oli innokas lihanpakkaaja ja mielissään teki "paketteja" isännän kaverina joululahjaksi tulleella vakuumikoneella. On muuten näppärä peli. :) Tässä työnäyte:


Antakaa lisää lihaa.

Tässä äidille paketti.

Tuosta noin, kohta hurisee!

0211.jpg

Mukavaa lauantai-illan jatkoa!