renttu.jpg

Niin se vaan meidän eskarilainen päätti ensimmäisen koulutaipaleensa eilen. Alkoi kovasti odotettu ensimmäinen kesäloma ja suunnitelmia on tietysti paljon. Paljon enemmän, kuin meidän aikataululla ja elämäntavalla pystytään ikänään toteuttamaan, mutta jotain kivaa kun saataisiin aikaiseksi niin hyvä olisi. Muuistorikas oli koululla järjestetty kevätjuhla ja paljon oli lasten näytelmien muodossa ohjelmaa. Porukkaa kuin pipoa ja tunnelma yhdellä sanalla kuvailtuna lämmin. Suvivirttä veisattiin lopuksi ja joku jäähyväislaulu yläasteelle siirtyville kuudennen luokan oppilaille, joka meinasi saada puron virtaamaan,. Kohtuu hyvin selviydyin ja ripsaritkin oli siellä missä piti juhlan loputtua. Sitten en kyllä yhtä pienellä nieleskelyllä selviydy, kun joskus omat rakkaudet ovat siinä vaiheessa.

peruna.jpg

Vielä illalla ysin jälkeen istutettiin jo perinteeksi käyneen tavan mukaan naapureiden kanssa yhteinen perunamaa. Viime näkemisestä oli kulunut luvattoman paljon aikaa ja ihana on aina päästä vaihtamaan kuulumisia pitkästä aikaa kasvotusten. Lapset ihan innoissaan mukana ja kyydissä olisi pitänyt saada olla höpöjä puhumassa koko ajan. Meidän perunanistutuskone vaan on tullut tiensä päähän ja siemeniä piti peittää kuokalla. Ensi kesäksi hankittava uusi kone tai istutettava peruna käsipelillä. Itse en paljoa pystynyt osallistumaan ja perunan noston kanssa tulee olemaan sama homma syksyllä, mutta ensi keväänä lupaan skarpata. :)  Nyt kuitenkin potut maassa ja syksyllä toivottavasti päästään niitä maistelemaan. Jo reilu kuukausi sitten laittelin kasvihuoneelle pienet määrät perunaa multaan ja saatetaan päästä hyvällä tuurilla niitä juhannuksena nauttimaan.

re%20peruna.jpg

Tänään aamulla koitti se jännittävä päivä jota olin odotellut jo monta viikkoa. Herätys kello 5 ja isäntä kävi navetalla pikaisesti pakolliset hommat tekemässä. Hypättiin autoon ja suuntana gravida ja rakenneultra. Mulla oli niin kovat odotukset, että vihdoin saataisiin selville tulokkaiden sukupuolet, mutta ei toivoakaan. Toinen (B) oli siveellisesti jalat ristissä ja mysteeri A ei esitellyt myöskään haaroväliaan ollenkaan vaan istui pää pystyssä selkä anturiin päin. Koska kaikkia tarvittavia mittauksia ei asennon takia vauvasta saatu mitattua mennään uudelleen ultraan ja jospa vaikka sitten saataisiin jotain uutta tietoa tulokkaiden sukupuolista. Eli vieläkään en pääse aloittamaan shoppailu-urakkaa vaatteiden osalta. Kaikki saadut mitat olivat molemmilla hyypiöollä normaalit mikä tietysti oli sukupuolia paljon tärkeämpää.

Neiti kolme vee on vakuuttunut meille olevan tulossa kaksi tyttöä, keskimmäinen arveli tyttä-poika -paria ja vanhin kahta poikaa. Jollakulla arvaus osuu siis oikeaan. Itse luulisin tulevan kaksi poikaa, mutta aika näyttää. :)

ultra.jpg

Kuvista ei paljoa selvää saa, mutta ekassa näkyy lääkärin mukaan molemmat. Sanoi että kauhea meno päällä masussa ja vaikea saada molempia samaan kuvaan. Toisessa kuvassa B heittää kuperkeikkaa ja jalat heti tämän jälkeen ristissä uudelleen. Jatkakoon siis itsensä peittelyä, mutta luulisin asian ainakin joossain vaiheessa paljastuvan kun ultrassa juostaan yhtä kyytiä. Ja jos ei niin koetaan sitten ylläri synnytyksessä.

rentun%20nerf.jpg

Oltiin siis isännän kanssa kahdestaa liikkeellä ja jotain kivaa piti lapsille keksiä. Meidän piti mennä katsomaan vaunuja, mutta se liike ei enään ollutkaan siellä mistä viime raskauden aikana vielä löytyi. Eksyttiin siis lelukauppaan ja satuttiin löytämään lapsille vesipyssyt ja mikä parasta, Nerffit.

Käytiin myös kahdestaan syömässä ja nämä kerrat alkaa totta puhuen käymään vähiin. Ruokakaupat, maatalouskaupat ja puutarhat kun oli kierretty oli aika kääntää auton nokka kotia kohti ja kotiuttaa mummo lastenvuorovahdista. Kyllä osui vesipyssyt tuliaisina ihan nappiin, sillä riemua riitti niisti heti ekana iltana jo moneksi tunniksi. Houkuttelivat minutkin vesisotaan ja niinpä me taisteltiin lasten kanssa äiti vastaan lapset ja kaikki kastuttiin läpimäriksi. Kahteen kertaan käytiin vaihtamassa kuivat vaatteet päälle ja aina vaan riemua riitti. Neiti oli hieman pettynyt, kun hänen paketista ei löytynyt värityksen puolests tyttä-Nerffiä. Sellaisia vaan ei ollut saatavilla ja jonkun muun merkkinen pinkki pyssy oli, mutta sitä olisi pitänyt käsin pumpata. Noissa on patterit ja liipasimesta painamalla vesisuihku lentää kymmenen metriä.

ren%20nerf.jpg

Kuulemma parhaat kesälelut ikinä. No siltä se näyttikin. Huomisesta eteenpäin luvattuna kyllä sen verran viileää säätä, että vesipyssyt saa väistyä sivuun. Muistakaahan myös kasvitarhaajat laittaa yöksi harsoa arinpien kasvejen suojaksi, sillä lämpötila tulee öisin laskemaan muutaman vaivaisen asteen tuntumaan.

ren%20nerf%20vesipyssy.jpg

Mukavaa viikonloppua ja ikimuistoisia juhlia niille, kenellä huomenna juhlapäivä on. Nyt pikainen iltakierros navetalla ja äkkiä nukkumaan.