Odotettiin vieraita eilen saapuvaksi ja pientä ylimääräistä harmia aiheutti pihalla hurjasti puhaltava tuuli.  Eikö juuri sähköt katkennut kun sain aamulla pulled porkin uuniin muhimaan ja omatekoiset jäätelöt pakastimeen.

Isännyys haki aggrekaatin pihaan, jotta saatiin paimenpoikiin ja pakastimeen virtaa. Pulled porkin kanssa ei aggrekaatista apua, sillä sillä ei ole saatavissa uunin tarvitsemaa voimavirtaa. Minun oli tarkoitus myös kokeilla suklaakakun tekoa, mutta kolmen tunnin sähkökatkos torppasi suunnitelmat lyhyeen.

Vaindoin suunnitelmaan B, mutta kanamunien keittäminen ei tuulesta johtuen onnistunut edes kaasugrillin sivupolttimella. Hetkittäin kävi sähköt päällä ja sain uunissa 7 tuntia muhivalle possunniskalle kuumat oltavat.

00pulled2.jpg

Voi rakkaus, kun ne serkut vihdoin ja viimein saapuivat. Pusuja, heleja, pusuja, haleja...

00pulled3.jpg

Sähkötraktori versus polkupyörä, serkukset kilpasilla. Äkkiä kypärä päähän!

00pulled4.jpg

Ja saihan se Goldikin huomiota ja harjausta.

00pulled1.jpg

Neiti 2-vee teki kanssani lapsille mehuboolia. Hyvää ja raikasta oli.

00pulled.jpg

Ja se pulled pork. Elämäni ekaa kertaa ostin kaupasta possunlihaa, jos joulukinkkua ei oteta laskuun mukaan. Mitään suurta possunlihafania minusta ei tule, vaikka pulled pork olikin tosi hyvää. Toisenkin kerran tulee ehdottomasti joskus kyllä tehtyä. Reseptiä kirjoittelen taas myöhemmin.

Eilen istuttiin ekaa kertaa tänä keväänä terassilla. Jäätävästä tuulesta johtuen siinä istuttiin villapeittojen alla. Vaarin kanssa tuumailtiin, että eipä tuntunut kesäkuulta laisinkaan.

Tämä maanantaiaamu alkoi lähes pahimmalla mahdollisella herätyksellä. Herättiin, kun isännän ja minun puhelimet huusivat kilpaa, kun vasikat olivat karanneet maantielle. Valppaat naapurit tulivat vasikkalauman kanssa tietä pitkin pihaan päin ja meille jäi vain aitauksien avaus. Onneksi mitään kamalaa ei ehtinyt sattua, sillä tuossa tiellä on menossa yhtäkyytiä melkoinen rekkaralli. Voi sitä huutoa ja mölinää, mitä lehmät avuttomina huusivat.  Kun lauma hiljeni ja meni päivälevolle tiesin, että kaikki emot olivat vasikansa löytäneet.

Tälle päivälle uudet suunnitelmat ja uudet kujeet. Vauhtia ja vaiherikkaita tilanteita riittää varmasti!

Mukavaa alkanutta viikkoa!