unikko1.jpg

Meille tuli aika yllättäen isännän kanssa ihan kahden keskinen ilta. Kummitäti otti koko kolmikon hoivaansa huomiseen saakka ja aamupäivällä kävin lapset viemässä naapuripaikkakunnalle.  Nyt olen täälä odotellessa hieman panostanut iltaan. Odotukset kovat, kunhan nyt vaan toinen puolisko saapuisi heinähommista kotiin. Tai kyllä me tuossa jo ehdittiin hetken nähdä, mutta pakolliset hommat on tehtävä loppuun halusi tai ei. Täälä ehdin kameran kanssa kierrellä odotellessa ja kuvata juuri kukkaan puhjenneita unikoita. Voi hitsi miten onkaan herkulliset värit juuri minun silmääni. Jotain pinkkejäkin sieltä on puhkeamassa kukkaan, mutta kuvailen niitä lisää täydessä loistossaan. Muutama sana myös eilisestä.

Eilen meillä kävi kylässä mummuni, tai oikeastaan paremminkin iso muori miehensä kanssa. Viime kerrasta oli kulunut luvattoman paljon aikaan ja nyt muori halusi nähdä meitä aikuisia, lapsia ja myös uuden terassiviritelmämme. Isäntä ehti konetta vaihtaessa käydä vieraita moikkaamassa, mutta muuten oli peltohommissa kelin kerrankin ollessa kohdillaan.

vieraita.jpg

Lapset nautti ja niin me aikuisetkin. Pieni haaveri vain sattui, kun läppärini tipahti sohvalta lattialle ja arvata saattaa, että näyttö vioittui. Hieman harmittti, mutta elämäähän se on ja tekeville sattuu. Täytyy kyllä olla itse tarkempi näissä jutuissa jatkossa.

vieraita1.jpg

Puutarhatouhuista innostunut muori halusi tietysti myös käydä kasvihuoneella katsomassa, mitä sielä ja sen ympäristössä kasvaa. Kesäkurpitsanlehtien alta löytyi kesän eka oikeasti iso kokoinen kurpitsan möllykkä. Heti tiedän, miten kyseinen vihreä möllykkä valmistetaan: kesäkurpitsa lasagneksi, jonka ohje löytyy myös täältä blogista blogipilven kohdasta kesäkurpitsa. Kannattaa vilkaista ja kokeilla. Kurkkuja riitti jo vieraillekin asti kotiin viemisiksi, niitä tulee tällä hetkellä monta päivässä.

kes%C3%A4kurpitsa.jpg

Vaihdoin paljun lämmityssuunnitelmat rantasaunaan, sillä tiedän kuinka hikinen ja pölyinen kaveri näin pitkän päivän päätteeksi on kotiutumassa. Nyt kiireesti lisäämään sinne puita ennen kuin tuli sammuu. Tein myös ruokaa valmiiksi, ja nyt vaan odotellaan että päästään iltaa viettämään. Täytettyjä paprikoita ja bruchettoja hieman normaalia tulisimmilla mausteilla, kun kahden kesken päästään niistä nauttimaan. Tökkään ne uuniin kun päästään lähtemään saunaan.

ateria%20kahdelle.jpg

Huomenna taas jännä päivä kun käydään kurkkaamassa pikkuisia masuasukkeja. Suunnitelmissa myös pari lasten toivomaa ylläriä, mutta niistä lisää myöhemmin.

Kivaa iltaa teille kaikille!