terassi.jpg

Haipakkaa on riittänyt vaikka hieman toisillekin asti ja terassi oli siinä sivussa saanut melkoisen kasan ylimääräistä roinaa ja pölyä yllensä. Muutama päivä takaperin siivosin terassin pienenpien lasten kanssa päivän mittaan. Lapset olivat kovasti apuna järjestelemässä terassilla levällään lojuvia kenkiä eteiseen, leluja leikkipihalle ja likavaatteita pyykkiin, kun palkintona odotti jäätelöt terassilla kun kaikki olisi valmista. Kaamea pölykerros oli kertynyt kaikille pinnoille ja pikkuneidin kanssa pestiin pinnat ja lasiesineet puhtaiksi pölystä. Taas kiiltää, eikä yhtään tuikkua tai skoolia saatu edes rikki.

vesi6.jpgvesi1.jpg

Terassi on ehdottomasti lempparipaikka kesäisin kasvihuoneen ja rantasaunan lisäksi. Tänä kesänä ei vielä olla saatu nauttia terassilla kunnon ukonilmoista, mutta kyllä varmaan tämän lämpöisen poutajakson jälkeen tilanne muuttuu.

terassi1.jpg

vesi2.jpgvesi3.jpgvesi5.jpgvesi4.jpg

Iltapalaksi leivottiin pizzaa ja kaksi pienintä oli innoissaan mukana laittamassa täytteitä.

vesi7.jpg

Samalla uuninlämmityksellä näperreltiin pikaisesti jälkiruoaksi mustikkapiirakka. Joka ikinen kerta, kun uunin lämmitän, tiedustelen lapsilta mitä sinne leivotaan ja vastaus on aina sama; Mustikkapiirakka. Nyt olen kehitellyt hieman erilaisia variaatioita, ettei aina mennä samalla reseptillä. Terassilla evästettiin neljästään lapsien kanssa, isäntä ei tähän kattaukseen ehtinyt mukaan, sillä oli ajamassa viimeisiä paalikuormia eilisen urakasta.

vesi9.jpg

Illalla tulin vielä yksin fiilistelemään terasille. Tämä kesä on ollut niin hurjan sateinen, että terassilla ei ole tullut kovin montaa kertaa istuskeltua. Ja ne vähäiset poudat ovat kuluneet korsirehua haaliessa. Iltasella vain istuin illan pimeydessä ja nautin siemaillen kylmää limpparia. Aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta jo monta päivää ja samaa jatkuu... Ja yön pimeys ja viileys oli ihanaa vastapainoa päivän helteille.

terassi2.jpg

Muutaman euron krysantteemikimppu piristää terassin ruokapöydällä kummasti. Kyseinen kukka on muutenkin kiitollinen, sillä se pysyy viikosta toiseen edustavana, kunhan uudet imupinnat muistaa leikkellä silloin tällöin.

Touhukasta torstaita jokaiselle!