Mikä voisi olla mukavampaa kuin hauska lautapeli hyvässä seurassa?

Meillä harrastetaan ahkerasti lautapelejä. Lastenversioita sekä aikuisillekinsuunnattuja pelejä. Kokoelma on turvonnut vuosien saatossa melko suureksi, mutta uudet tuttavuudet peli-iltoihin ovat aina tervetulleita!

000001.jpg

Alakerrasta löytyy toinen pelikaappi, joskaan ei noin iso kuin tuo yläkerran lastenhuoneen viritys. Tevellalla on hyvät valikoimat lastenpelejä ja leikkien.fi: logiikkapelit ovat vuosien saatossa tulleet tutuiksi. Logikkapeleissä riittää myös aikuisille aivojumppaa, sillä vaativimmat tasot selvittääkseen täytyy jo ihan todella perehtyä siihen mitä tekee. Täydestä paneutumisesta huolimattakaan aina ei tule toivottua lopputulosta. Tästä kuvasta kaikki logiikkapelit puuttuvatkin, sillä ne ja palapelikokoelma löytyvät alakerran pelikaapista. Kerron niistä lisää myöhemmin.

Viimeaikoina aikuisten pelailu on rajoittunut pitkälti siihen kun meillä käy vieraita. Ennen pelailtiin isännän kanssa lähes joka ilta. Siitä hetkestä, kun viimeksi olemme kahdestaan pelaillut on vierähtänyt vuosi jos toinenkin. Nykyään yritetään pitää vähintään yksi leffailta viikossa, mutta sekin tekee tiukkaa. Onneksi kuitenkin aika usein pysytään tavoitteessa. Minun iltani kuluu mukavasti läppärillä ja toinen puolisko pelaa sillä välin pleikkarilla tai katselee sketsiohjelmia, siis hieman kaivattua omaa aikaa kummallekin. 

Lasten kanssa tulee pelailtua lähes päivittäin. Kimble, Muuttuva labyrintti, Bonanza ja Kaninloikka ovat käyneet tutuiksi. Myös torakan kipitys on melkein jokapäiväistä hupia La Cucaracha-pelissä. Suursuosikkeja ovat yksinkin pelattavat logiikkapelit, joissa jokainen saa kaikessa rauhassa uppoutua selvittämään haasteita.

IMG_4160.jpg

peli%20Kimble.jpg

Kimblen pelinappuloille löytyy muitakin köyttötarkoituksia. Jo 3 vuotias selviytyy hienosti hienoisella avustuksella tästä pelistä. Pelikaverin ukkelin "syömisestä" saattaa syntyä välillä kinaa.

peli%20muuttuva%20labyrintti.jpg

Muuttuvaa labyrinttiä 4 -ja 5 vuotiaat pelaavat sujuvasti keskenään.

peli%20Bohnanza.jpg

Bohnanza pavunkasvatuspeli on kevyttä viihdettä myös aikuiselle. Tätä on kiva itsekkin pelata kohta 6- vuotiaan kanssa.

peli%20kaninloikka.jpg

Kaninloikka on yksi lapsille mieluisimmista lautapeleistä. Aina jaksetaan iloita, kun kaverin kani tippuu kuoppaan. :)

peli%20la%20cucaraza.jpg

Torakkapeli La Cucarachan pelaaminen sopii  kaikille ikään katsomatta. Pienimmät ei kuitenkaan hoksaa kääntää välttämättä juuri sitä oikeaa ruokailuvälinettä houkutellessaan torakkaa omaan varastoonsa. Pattereita torakka syö kiitettävästi.

Itse rakastin lapsena pelata lautapelejä ja on ihana huomata, että omaa jälkikasvuakin sama homma kiinnostaa. Tosin 4 ja kohta 6-vuotiaailla poitsuilla pleikkari ja Nintendo Wii U ovat se suurin intohimonkohde tällähetkellä. Konsolipelejä meillä kuitenkin pelataan vain kahtena päivänä viikossa, silloinkin rajoitetusti. 5 päivää jääkin sitten sopivasti muuhun pelailuun ja välillä jopa hermoja raastavaan vinkumiseen luvasta saada pelata konsoleilla. Millaisia aikoja teillä lapset saa pelata ja kuinka usein?

IMG_9800.jpg

Viimevuosina aikuisten kesken tullut pelattua lähinnä Dominionia lisäosineen. Kaikkien aikojen paras aikuistenpeli on ollut ehdottomasti Caylus.

IMG_4256.jpg

Lautapelit.fi -nettikaupasta on hankittu paljon pelejä.  Helsingin keskustassa sijaitsevassa liikkeessä olen  muutaman kerran käynyt fiilistelemässä. Harvoin vain käydään täältä susirajan takaa pääkaupunkiseudulla. Melkoinen taivas se oli tällaiselle lautapelifriikille.  Netin kautta tulee melkein kaikki pelit hankittua. Joskus harvoin menee valinnat pahasti vikaan, eikä samaa peliä tule toista kertaa kokeiltua.

Useamman kerran viikossa tehdään lasten kanssa palapelejä. Kaksivuotias pikkuemäntäkin on jo harjaantunut hommaan ja osaa tehdä jo monimutkaisiakin palapelejä pienellä avustuksella. Ja vaikka kymmenen kertaa peräkkäin vauhtiin päästessääm. Olen ollut samanlainen palapelihirmu pienenä. Larsenin palapelejä löytyy vino pino.

peli%20larsen.jpgAlakerrassa on myös toinen pelikaappi, joskaan ei noin iso kuin tuo yläkerran lastenhuoneen viritys. Tevellalla on hyvät valikoimat lastenpelejä ja Leikkien.fi: logiikkapelit ovat vuosien saatossa tulleet hyvinkin tutuiksi. Logikkapeleissä riittää myös aikuisille aivojumppaa, sillä vaativimmat tasot selvittääkseen täytyy jo ihan todella perehtyä siihen mitä tekee. Täydestä paneutumisesta huolimattakaan aina ei tule toivottua lopputulosta. Tästä kuvasta kaikki logiikkapelit puuttuvatkin, sillä ne ja palapelikokoelma löytyvät alakerran pelikaapista. Kerron niistä lisää myöhemmin.

Jos tämä postaus sai edes yhden ihmisen kaivamaan lautapelin kaapista ja pelaamaan lapsensa kanssa kyseistä peliä, kirjoittaminen kannatti.

Jatkossa olisi tarkoitus kirjoitella aikuisten -ja lasten lautapeleistä hieman laajemminkin juttua...

Hyviä pelivinkkejä otetaan mielellään vastaan!