IMG_1038.jpg

Tästä aiheesta minulta onkin pyydelty paljon kuvia, ja nyt kerrankin on paikka, johon niitä voin laitella vähän reilummissakin määrin. Eli meidän rintsikan yläkerrassa on kaksi huonetta, jotka meillä ovat toimineet lähinnä varastona ja miehen punttisalina. Joskus ollaan myös vieraita jouduttu siellä majoittamaan. Tämä tila koki myös kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen helmikuussa 2014.

Harmi, kun ihan karmeimmasta lähtötilanteesta ei löytynyt kuvaa, sillä tässä ollaan jo hyvässä vauhdissa, lattia uusittuna.

15%2C89.jpg


Tässä alkaa jo kokonaisuus hahmottumaan. Samassa yhteydessä yläkertaan uusittiin ikkunat nykyaikaisemmiksi.

15%2C87.jpg

Niinkuin kuvista näkyy, teimme taas reissun Ikeaan. Sieltä lähti matkaan lipasto, nojatuoli ja tuo aivan kertakaikkisen herkullinen oranssi tuoli. Riippukeinu oli Kruunukalusteesta ja hävyttömän kallis, mutta mutta Ikean edulliset kalusteet kompesoi rempparahaston tilannetta, jotta myös riippukeinu saatiin mahdutettua budjettiin. Kuvittelin, että keinussa lueskelen jotain mukavaa lehteä samalla kun lapset leikkii. Vuosi tulee kohta täyteen, enkä vielä tuohon tuoliin ole kertaakaan lehti kädessä vielä joutanut. Ihania, pieniä hetkiä siinä on tullut riipuskeltua kaikki kolme kultaa kainalossa. Ja on kestänyt se on niin kuin kaupasta luvattiin.

16.jpg

Ryan Fowlerin suunnitelema Photowallista löytämäni kuvatapetti oli tämän huoneen innoittajani, jonka ympärille aloin muuta sisustusta suunnittelemaan. Samaan sarjaan oli myös kettu ja halusin ne yhdistää jotenkin. Ketut, karhut ja peurat ovat aina olleetkin lähellä sydäntä. Olisin tuota karhutapettia voinut harkita jopa olohuoneeseen tai makkariimme, mutta tuolta se löysi parhaan mahdollisen paikan meidän talosta. Jotain lapsekkuutta piti myös huoneeseen saada ja Nova Mist tapetti oli kuin taivaanlahja yli viiden yön etsiskelemisen jälkeen. Se toimii täydellinä parina sarjan kettutaululle.

2.o.jpg

Tuonne alkovin vasemmalle puolelle kiikutettiin alakerrasta lelujen säilytysjärjestelmä. Näin ollen huoneeseen jää reilusti tilaa leikkeihin. Oikealle puolelle suunnittelin kerros-sängyn ja siitäkin tuli toimiva. Ylä -ja alasängyissä molemmissa 120 cm leveät runkopatjat. Myös meidän vierailta on tullut näistä hyvää palautetta. Pystyuuni maalattiin valkoiseksi, kun ei saatu kaikkea kiinnipalanutta maalia irtoamaan ilman naarmuttamista. Lopputulokseen olen tyytyväinen, haluaisin itseasiassa alakerran olkkariinkin juuri tuollaisen samanlaisen pystyuunin. Niin lämpöisen ja kotoisen tunnelman tuo saa aikaan. Paikka ja hormitkin olisi valmiina, sillä edellisten asukkaiden toimesta sieltä purettiin juuri tuollainen ihanuus. Mikä vääryys. :(

1.jpg

Ylhäällä Vilac ja Pompier peltiautot, molemmilla pojilla omat. Lautapelejä meillä myös harrastetaan ahkerasti.

Helmikuu%20201401%20610.jpg

Helmikuu%20201401%20618.jpg

Ryan Fowlerin iki-ihana kettu valokuvatapetti tapetoitiin tauluksi, kehykset näperrettiin laudasta. Iloista, lastenhuoneen henkeen sopivaa tapettia etsin kauan, mutta sitten tämä täydellisyys pompsahti verkkokalvoilleni ja päätös oli tehty. Sitten vaan miettimään, mitä tapettia mihinkin seinään, jotta kokonaisuus pysyy hyvässä tasapainossa, eikä näyttäisi sillisalaatilta. :) Yksiväriset musta -ja valkoinentapetti rauhoittivat kivasti, muuten värikästä tunnelmaa. Saahan lastenhuoneessa hieman sirkusmeininkiä olla?

15%2C321.jpg


Helmikuu%20201401%20603.jpg


0.jpg


6.jpg

Itse piirtelin mustekynällä sopivan värisiä -ja aiheisiakuvia seinille. Aina löytyy jotain uutta kivaa tuonne kun vain jaksaa kierressä pitää silmät auki.

IMG_1937.jpgIMG_1938.jpg

Barbapapat oli jo minun lapsuudessani suosikkeja, kettuja, karhuja, pöllöjä ja peuroja olen myös rakastanut aina. Samoin meidän lapset näistä tykkää.

Lastenhuoneen valaisin Kodin 1:sestä.

Helmikuu%20201401%20586.jpg

Pirteä punaoranssi nojatuoli Ikeasta

Helmikuu%20201401%20580.jpg

Oranssi tuoli Ikeasta. Näitä olisi pitänyt ostaa monta, mutta eipä niitä enään ole saatavilla.

Helmikuu%20201401%20549.jpg

Toinen postaus samasta aiheesta vielä tulossa. Kiitos mielenkiinnosta ja kommentit ovat tervetulleita!