Aurinko mollotti tänään lähes pilvettömältä taivaalta ja me fiilisteltiin koko päivä aamusta pitkälle iltapäivään terassilla.

Tätä on niin odotettu! Vihdoin ja viimein sain hankittua tarvittavia siemeniä kasvatukseen ja päästiin tälläkertaa 3-vuotiaan, innokkaan puutarhurinalun kanssa tökkimään siemeniä multaan keskimmäisen kerhoillessa ja vanhimman ollessa eskarissa. Sehän tietää taas sitä, että meidän keittiön ikkunanaluset täyttyy kohta vihreyttä ja vehreyttä puskevilla taimilla.

Kovin oli taas tomaattipitoista meidän ensimmäinen istutussatsi. Pelkkiä tomaattilajikkeita tuli peräti neljäätoista erilaista. Kuitenkin suurimmat odotukset tämän vuoden uutuuksillani Häränsydämellä, Sun Goldilla, appelsiinitomaatilla ja jättitomaatti Laukauksella. Pihvitomaatti oli kaikista tärkein lajike 5-vuotiaalle, joten Marmandeakin laitettiin alulle vaikka se ei olekkkaan edellisinä vuosina päässyt loistamaan kasvihuoneesssa.

0000000000000000000000000000000000000000

Tomaateilla ei vielä ollut kiire, toisin kuin chilit ja paprikat oli kylvettävä viimeistään nyt. Luotan kyllä kasvivaloon ja lämmitettyyn kasvihuoneeseen siinä määrin, että uskoakseni vielä ei ole liian myöhäistä. Joskus olen laitellut niitä jo tammikuussa, mutta on niitä taimia kerennyt kupsahtaa ennen kasvihuoneeseen siirtoa.

kasvatus1%2C8.jpg

Kasvamaan lähti muutamaa chiliä, pepperonia ja viittä erilaista paprikaa. Koitin huvikseni laittaa kaupan tuorepaprikastakin pari siementä multaan. Aika näyttää lähteekö siemenet kasvuun. Paprikoita ja chilejä sitten istutetaan ruukkuihin, eivätkä pääse valtaamaan kasvihuoneesta tomaateille ja kurkuille varattuja kasvualustoja. Kasvihuoneen hankintavaiheessa kuvittelin ostavani hyvän kokoisen huoneen, mutta ehei, tila loppuu aina kesken. Tosin vaikka chilit eivät ehtisikään, ei sekään olisi katastrofi. Viime kesän chilisaaliista on jäljellä vielä runsaasti kuivattuna vaikka käytetty niitä on paljon. Tomaatit on ehdottomasti ne kasvihuoneen tärkeimmät kurkkujen ollessa hyvät kakkoset.

Apulainen oli innokkaana täyttämässä taimimullalla pieniä lokeroita.

kasvatus1%2C1.jpgkasvatus1%2C3.jpg

Kasvamaan lähti nyt myös vesi -ja hunajamelooni ja hyvissä kasvuoloissa mahdollisesti neljäkiloiseksi turpoava jättisipuli ja hennot pillisipulit.

kasvatus1%2C4.jpg

Valmista ja tarkasti siemenet ripoteltuna kartan mukaan. :)

kasvatus1%2C5.jpgkasvatus1.jpg

Seuraavaan istutuserään lähtee kurkuntaimet (uutuutena viidakkokurkku), lukuisat kukat, sipulilajikkeet ja kesäkurpitsat. Mutta niiden kanssa odotellaan vielä muutama viikko, jos suinkin maltetaan.

Ja ainiin, pääsiäisen rairuohotkin laitettiin tänään kasvamaan ja pikkuneiti kuvittelee vakaasti, että ruohosta kasvaa suklaamunia. :D Ei uskonut, vaikka asiaa yritin oikaista, sillä kuvassakin ruohon seassa törötti muna poikineen.

kasvatus.jpg

Kisukin nautti auringonsäteistä silmät kiinni ja neiti vetäisi kevään ensimmäiset kahveet terassilla.

kasvatus1%2C2.jpg

Aurinkoista alkuviikkoa! Johan tässä alkaa keväiset fiilikset sillä lämpötilat saattaa kivuta jo reiluun viiteen asteeseen. Loppuviikoksi tosin luvassa kireämpiä kelejä. Lämpöisten kelien saapuessa saadaan sanoa hyvästit pihassa olevalle lumivuorelle ja lumimajalle, joka on paljon ehtinyt lapsille tuottaa talven aikana iloa. Tänään laskivat vielä mäkeä auringon paisteessa niin, että heikompaa olisi hirvittänyt.