Monet miettii, että mitä ostaisi vaikka lapsille, ystävälle tai puolisolle joululahjaksi? Itselläni tätä ongelmaa ei ole koskaan ollut, vaan ideoita pursuaa hieman liiankin paljon. Jos tästä nyt on apua edes yhdelle lahjan hankintaan, en ole tätä turhaan kirjoittanut. :) Tässä on siis ideoita, joita meillä on näkynyt toivomuslistalla ja myös mitä on itse tullut hankittua paketteihin joulua varten. Niin ja tokihan sitä kannattaa lahjansaajalta itseltäänkin toiveita kysyä, sillä sieltä saattaa tulla hyvinkin tarkat toiveet.

Lautapelejä koko perheen yhteiseksi ajankuluksi. Ihan huippuhyvä  ja nopeasti opittava lautapeli on esimerkiksi Splendor, joka meillekkin nyt jouluna kotiutuu. Tai siis piti kotiutua, mutta otettiin jo ennakkoon käyttöön, kun meillä vieraili peliseuraa. (Huom. Meidän peliseuralaisetkin innostuivat yhden illan pelailussa tästä niin paljon, että pukinkonttiin lähti välittömästi tämä heidänkin perheessä) . Splendor ei ole aivan pienten lasten peli, mutta koululaisille ja aikuisille riittää mielenkiintoa, eikä kierroksia suinkaan malta jättää yhteen tai kahteen. Lautapelit on meidän perheessä ehkä se suosituin lahja vuodesta toiseen.

Vuoden%20aikuistenpeli%20voittaja%20Sple

Lautapelit.fi on oiva paikka tutustua erilaisiin lautapeleihin. Itse liikehän sijaitsee aivan Helsingin keskustassa ja on tällaisten lautapelifanien pakollinen vierailu kohde aina niillä suunnilla pyöriessä. Nettikaupassa löytyy joka pelistä arviot ja muutakin tietoa.

port%20royal%20vuoden%202015%20perhepeli

Vuoden 2015 perhepeli, strategiapeli ja lastenpeli -voittajat löytyy kaikki pukinkontista.

joululahjoja.jpg

0000000000000000000000000000000000000000

Paketteihin eksyi myös palapeliä ja Dominorataa. Kaikki ei suinkaan omille lapsille, vaan tästä lähtee muutamia myös ystäväperheiden pikkuväkeä ilostuttamaan.

00000000000000000000000000000000000000.j

Jotta keittiön päivittäisestä siivouksesta voisi tehdä edes ripauksen kivempaa, olisi Musta 5101 -pesuaineet oiva lahjaidea siistijälle. Nämä on niin kauniit ja silmään ja käteen sopivat, että pinnat puhdistuvat kuin huomaamatta. Itselläni on ollut käytössä nämä jo pidempään ja paljon ovat herättäneet ihastusta. Nämä siis ainakin löytyy pukinkontista, mutta en paljasta kuka ne tulee saamaan...

000000000000000000000000.jpg

Astioita pitäville astioita. Jos lahjansaaja kerää jotain tiettyä astiasarjaa, luultavasti yksikin kerättyyn sarjaan saatu astia on parempi, kuin 10 jotain muuta. Tässä asiassa täytyy tehdä hieman tiedustelua tai kartoitusta etukäteen. Itse olen sellainen astiafriikki, että parempaa materiaalista lahjaa on vaikea kuvitella. Mustan ja valkoisen ystävälle Kulta Keramiikan Artisokka ja Parsa-astiat ovat ihana lisä astiakaappiin. Sopii hyvin vaikka Teemaan ja miksei Marimekkosienkin kavereiksi. Nämä kultakeramiikan uutuudet oli kaupassa ihan huippuedullisia, että vaikka ne kassalle maksoi tuntui kuin olisi varkaissa käynyt. Salaatteja, pasta-annoksia ja vaikka mitä näistä olisi ihana tarjoilla.

Itse olen ostanut lahjaksi ystävälle tänä jouluna astioita ja toivon itsekkin jotain uutta astiaa/ kippoa tai kuppia saavani. Pikkuneidille kerätään muumimukeja ja itsekkin kerään lisää lemppareitani, Towe 100- vuotis juhlamukeja. Muutama niitä on jo ennestään käytössä.

00kk.jpg

Herkkukori, sisältäen itse tehtyjä hilloja ja säilykkeitä, ehkäpä voileipäkeksiä ja muutama juusto kera viinirypäleiden.Tai vaihtoehtoisesti itse tehtyjä leivonnaisia, karkkeja tai koristeltuja pipareita. Näitä meillä leivotaan ihan lähipäivinä jouluiloksi, joten kannattaa käydä kurkkimassa, jos vaikka makoisat fudget miellyttää makuhermoja...

Kehystetty taulu tai valokuva kummille tai mummille pienestä lapsen lapsesta tai rakkaasta lemmikistä. Tässä kannattaa hieman valokuvaukseen panostaa ja teettää kuvasta suurennos. Näitä ainakin minulta paljon toivotaan ja sitä myötä myös tulee annettua itse paljon lahjoiksi. Ikeassa on hyvät ja laajat valokuvakehys vaihtoehdot kivaan hintaan. Persoonallisuutta kehiin vain rohkeasti! Toinen hyvä vaihtoehto on valokuvakirjat, sillä niihin saa muisteltavaa vaikka useammaltakin vuodelta.  Näitä mummut ja kummit meillä toivoo, mutta täytyy todeta, että laiska olen tekemään. Hyvä kun juuri ja juuri saan omat valokuvat kansiin. Sen verran runsaasti tulee kuvattua, että 3-4 kirjaa pitää tehdä vuosittain.

Dermosil -tuotteita tai muuta vastaavaa käyttötavaraa, joka ei jää hyllyille notkumaan. Usein tuotteet myös tulee valmiiksi pakattuina kauniissa lahjapakkauksissa tai niihin voi ostaa muutamalla kymmenellä sentillä valmiit lahjapakkaukset. Nämä on taas hyviä vaihtoehtoja niille, joilla on jo kaikkea. Ja nyt oli tilattavissa ihanat käsisaippuat jouluksi! Tällaiset kun ilmestyi veskiin, ilmeni pikkuneidillä kumman usein käsienpesutarvetta. Kun kuulemma laittaa molempia yhtäaikaa, tulee taikasaippuaa... Nyt kun postin lakkosumakin on mennyttä, tulee Dermosil tilaus usein jo muutamassa päivässä kotiovelle saakka toimitettuna.00dermo.jpg

Ja miesväelle omat katsetta kestävät suihkusaippuat.

00dermo1.jpg

Sisustus härpäkettä, kuten leikkuulauta, hedelmäkori, torkkupeitto tai tyyny. Hieman pitäisi tietää lahjansaajan sisustusmieltymyksiä ja kodin väritystä, että osuu oikeaan. Itse ompelemalla saa taas laitettua hieman persoonaa peliin. Itse ainakin arvostan paljon lahjoja, joiden eteen on hieman nähty vaivaa.

Ne kenellä puikot pysyy käsissä, hyvänä vinkkinä saattaisi olla villasukat, lapaset tai kaulahuivi lahjansaajan lemppari värityksellä. Kuka sitä nyt ei talvipakkasilla nauttisi rakkaudella tehdyistä lämmittimistä? Itse tilasin koko perheelle villasukat joulupakettiin, sillä kutimet ei omissa käsissä ota pysyäkseen.

00000000000000000000000000000000.jpg

Leffahullulle vaikka Netflix tai Viaplay:n käyttöoikeus muutamaksi kuukaudeksi. Pleikka/x-box tai Nintendo -fanille joku uusi mieluinen peli. Summamutikassa niitä ei kannata lähteä hankkimaan, vaan tässä tapauksessa kannattaa suoraan kysyä, olisiko lahjansaajalla haaveita uudesta pelistä. Tai leffaliput ja yhteistä aikaa. Me vaihdettiin kuukausi sitten Viaplay Netflixiin ja ainakin meidän tarpeita tuntuu uusi kanava palvelevan paremmin.

Meillä pyritään välttämään sellaista lasten kertakäyttöistä krääsän ostoa kokonaan. Kirppikseltä voin joskus muutaman barbinuken tai my little ponin ostaa, mutta paljon on satsattu juurikin niihin lautapeleihin, puiseen junarataan, legoihin ja käsin maalattuihin Schleicheihin. Mielestäni ne kestää hyvin aikaa ja ovat myös tulevaisuudessa varmasti ovat käyttökelpoisia. En väitä, etteikö bratzeja tai monster high- nukkeja joskus löytyisi vaikka pikkuneidin toivomuslistalta, mutta ei ainakaan vielä toistaiseksi. Mummin kanssa neiti supatti jotain nukenvaunuista, joten sellaiset saattaa olla tulossa.

Toiveissa on myös uudet laskettelualustat mäen laskuun ja sellaiset saattaa jo mahdollisesti myös olla tulossa. Rattikelkat jo löytyy, mutta nyt haetaan jotain, pehmeää hyvin luisuvaa alustaa, johon koko kolmikko mahtuu kerrallaan. Hyväksi todetut Wuuufit meillä löytyy myös ennestään, mutta nyt olisi jotain hieman kookkaanpaa toiveissa.

Monen naisen toivelistalta löytyy supernaisellisia kelloja, koruja ja havuvesiä, joiden päälle en itse ymmärrä yhtikäs mitään. Jos hieman ylellisyyttä elämään kaipaa, saattaisi vaikka hotelliviikonloppu kivassa kylpylässä olla paikallaan. Siitä nauttisi koko perhe.

Tällaisia suunnitelmia ja ajatuksia tällä kertaa. Meillä on vielä tämän päivän lomittaja tekemässä työt navetalla, joten heti tästä noustuani ajattelin lämmittää kupin kuumaa glögiä, laittaa joululaulut soimaan ja nostaa ompelukoneen esille. Vielä muutama tyynynpäällinen olisi tarkoitus hurauttaa kasaan. Isäntä askartelee tonttuja pienten kanssa parasta aikaa ja naurun remakasta päätellen hauskaa tuntuu olevan! Miltähän lopputulos näyttää? Katsoa en saa, ennen kuin on valmista. :) Eskarilainen vannotti, että pipareita ei aleta leipomaan ennen kuin hän saapuu eskarista, joten iltapäivään siirtyi piparitalkoot.

Joko sinä olet lahjapaketit hankkinut tai itse valmistanut?

Entä mikä on juuri sinun lahjatoiveesi?

Touhukasta torstaita jokaiselle! Kyllä se loma sittenki rentoutti, sillä nyt pursuaa energiaa vaikka mihin!