000000000000sirkuksessa.jpg

Tosiaan otsikon mukaan elämyksiä etsimässä ja niitä myös saatiin. Naapurikaupunkiin saapui tänään Sirkus Finlandia. Ihan uusi juttu puolisolle ja lapsille. Itse olen kotoisin Tampereelta ja sielä tuli sirkus kokemuksia haalittua lähes vuosittain. Nuorena jopa harrastin siskojeni kanssa sirkuskoulua Sorin sirkuskoulussa. Nyt tosin minunkin viime vierailusta on kestänyt sen parikymmentä vuotta ja oli mukava jakaa kokemus oman perheen ja ystävän kanssa. Meidän mukaan siis pyydettiin lasten kummitäti, joaa oli heti valmis lähtemään meidän seuraksi sirkuselämää katsomaan.

Vielä sirkukseen mentäessä keli oli kiva eikä satanut, mutta välitauolla vettä ripsi jo ihan reilusti.

sirkus%20finlandia2.jpg

Lapset sai valita mieleisiä herkkuja esitykseen. Samoja nalletikkareita oli jo parikymmentä vuotta sitten, sillä muistin ne heti omasta lapsuudestani.

sirkus%20finlandia.jpg

Hankittiin liput ihan esiintymislavan reunassa olevasta aitiosta. Liput ylipäätään koko sirkukseen oli aika arvokkaat ja siihen muutaman euron lisähinta eturiviin päästäkseen ei enää pahasti kirpaissut lisää. Oli kyllä huippu hyvät paikat ilman minkäänlaista näköestettä. Joten suosittelen muillekkin varsinkin lapsien kanssa, jolloin ei ainakaan  tarvitse kurkistella 2-metriheikkien takaa, mitä lavalla tapahtuu.

sirkus%20finlandia1.jpg

Sirkuksessa oli esiintymisnumeroita laidasta laitaan. Taikuria, akrobaatteja, tarkkuusammuntaa jalkajousilla ja notkean namibialaisen vääntymistä mitä ihmeellisimpiin asentoihin. Kumia taisi olla koko nainen. :)

sirkuksessa2.jpgsirkus%20finlandia3.jpg

Hevosesityksiä oli aika paljon. Pikkuneti seurasi niitä kiinnostuneena ja kyllähän ne aina vaikuttavan näköisiä ovatkin.

Ymmärrän toki, että  elävät eläimet on sirkusten vetonauloja. En voi kuitenkaan kieltää etteikö olisi tullut sirkuksesta elävien eläinten puolesta ristiriitaiset tunnelmat ja hieman paha mielikin. Näytöksessä esiintyi koiria, lintuja ja hevosia. Rohkenen väittää että kaikki teltassa säihkyvät valot, kova meteli ja päivittäin samat temput toistava esitys jatkuvan paikasta toiseen matkustamisen ohessa ei ole sellaista elämää, jota millekkään elävälle eläimelle soisi. Myös piiska napsutti hevosten korvaan jatkuvasti kuitenkaan osumia antamatta,mutta hevosten katseista ja käyttäytymisestä näki että varmasti olisivat mieluummin jossain ihan muualla. Onneksi norsujen, leijonien, tiikereiden, karhujen ja muiden eksoottisten eläinten käyttäminen sirkuksissa on nykyään laissa kielletty.

sirkus%20finlandia5.jpg

Kyllä nauratti kun meidän isäntä pelkää ihan oikeasti hevosia ja nyt kavioeläimet juoksivat niin läheltä, että hännät vipotti melkein meidän kasvoilla. Myös isompi hevosryhmä hyppi pystyyn ihan meidän kosketusetäisyydellä ja isäntä väitti että kavio hipaisi sen partaa. Oikeasti jos niin olisi käynyt,olisi takuulla ottanut äkkilähdön takariviin. :)

sirkuksessa3.jpg

Pyörätaituri ja trampoliiniesitys olivat myös lasten suosikkeja hassuttelevan pellen ohessa.

sirkuksessa4.jpg

Ja tässä se varsinkin lapsia hauskuuttanut pelle. Isäntä heitti pellelle hattua, minä sain ilmapallosta muotoillut silmälasit ja lasten kummitädillekkin riitti pellen kanssa tekemistä.

sirkuksessa1.jpgsirkus%20finlandia6.jpg

Minishetlanninponi vain pyörähti lavalla, mutta oli pikkuneidin ihastus. Myös mäyräkoirat saivat aikaan ihastuneita huokauksia.

sirkuksessa5.jpg

Kokonaisuudessaan kiva päivä ja lapsille ja miksei meille aikuisillekin oli paljon nähtävää. Ei kuitenkaan joka vuosi tulisi välttämättä mentyä ihan pelkästään jo tuon hinnan ansiosta, vaikka sirkus lähietäisyydelle tulisikin. Koko lapsiparvi jäi kummitädin luokse yökylään ja isännän kanssa ollaan ihan kahdestaan kotona. Sinne jäi siis koko rakas kolmikko iloisesti huiskuttamaan ja takuulla kummitädillä riittää vipinää huomiseen puoleen päivään saakka.

sirkuksessa6.jpg

Hassua olla kahdestaan kotona. Ja nämä tulee muutenkin olemaan viimeisiä hetkiä kotona kahdestaan luultavasti seuraavaan kymmeneen vuoteen. Euroviisufinaalia katsellaan sohvalla vaakatasossa ja ollaan vaan.

Hyvää viikonlopun jatkoa!