Multaa ja mursketta. Niitä kahta on kuulunut meidän menneeseen viikkoon yllin kyllin. Mursketta tonnikaupalla saunan perustuksiin ja multaa on muuten vaan tullut pyöriteltyä hehtaari tolkulla äestyksen merkeissä ja kasvihuonekin on mullan vaihdon yhteydessä vaatinut omansa. Vihdoinkin saatiin viimeiset ohrat maahan ja nyt toivomuksena olisi sadetta ja lämmintä keliä.  Kivimateriaalia nousi myös pellosta niin maan perusteellisesti, että sitä -ei niin mieluista -  kivenkeruutouhua jäi toisellekkin päivälle yllin kyllin. Dääm. Se on ehkä näissä hommissa se kaikista v-mäisin osa. Takareidet krampissa ja haukkarit ja alaselkä kipeänä. Tuntemukset oli alkuviikosta sen verran monimuotoiset, että kokovartalokipsi olisi ollut ihan paikallaan.

kes%C3%A42%2C3.jpgkes%C3%A42%2C2.jpg

Ollaan siis tehtailtu saunan pohjaa rakennuspiirrosten mukaiseksi.  Routaeristettä ja sen allle ja päälle mursketta ja joka välissä tamppausta. Välillä sadettajalla vettä, että murske pakkautuisi mahdollisimman tiukkaan. Tulevan saunan pohjan korkeus nousikin ennakkosuunnitelmista useamman kymmenen sentin verran ylöspäin. Ja se tarkoittaa, että saan muutaman harmaan hiuksen päänuppiin lisää, jotta saan terassin portaat näyttämään hyvältä ja käytännössä toimivilta.

Meidän pihassa, talon nurkalla kasvaa ihan ehdoton lempparipuuni: pihlaja. Enpä muista vielä toista kesäkuuta, jolloin sen lehden olisi olleet näin varhaisessa vaiheessa ajan kohtaan nähden. Tätä tutkaillessa tulikin mieleen, että jokohan linnunpönttöjen asentaminen on liian myöhäistä?

kes%C3%A42%2C7.jpg

Kolme kerrosta routaeristettä, (15 cm) joka oli styroksin tyylistä, mutta ei ime vettä itseensä ollenkaan. Ei pitäisi saunamökin mennä vinoon suuremmallakaan käytöllä.

kes%C3%A42%2C4.jpg

Apulainenhan joka hommassa pitää olla ja tällä kertaa se oli neiti 4vee. Poikia ei kiinnostanut tämä touhu tuon taivaallista ja kaksi pienintä veteli sikeitä vieressä. Meidän neitokainen kävi alkuviikosta Ähtärin eläinpuistossa hoitopaikan kevätretkellä katsomassa kuulemma siellä majailevaa hopeabandaa. Sellaisesta en ollut aiemmin kuullutkaan ja yritin moneen kertaan oikaista, että oikeat bandakarhut saapuvat Ähtäriin vasta vuoden kuluttua. Mutta kun ei, niin ei.. Bandaa, kultaista tai minkään muunkaan väristä sieltä ei ollut, 🐼 mutta lumileopardi oli näkynyt. Ihan pikku vinkkinä kaikille Ähtärin eläinpuistossa vieraileville, että sormia ei saa työntää villisikojen aitaukseen, luulevat niitä kuulemma nakeiksi. 🐗

Näin reippaan näköinen kerhoilija meiltä lähti retkelle. Ja ihana reissu oli ollut.kes%C3%A41%2C92.jpg

kes%C3%A42%2C5.jpg

Serkukset, kukkulan kuninkaat.

kes%C3%A42%2C6.jpgkes%C3%A42%2C8.jpg

Mursketta vielä ja tasoittelut. Lopuksi harkot tarkkojen piirustusten mukaisesti paikoilleen.

kes%C3%A42%2C9.jpgkes%C3%A41%2C93.jpg

Ja nyt odotellaan! Huomenna vihdoin uuden, löylyvalmiin saunan pitäisi saapua enkä meinaa malttaa odottaa. Tästä on unelmoitu aika pitkään. Saunan jälkeen hommat jatkuu terassin laajennuksella ja laitan teille sitten kuvaa nähtäväksi kun kaikki saadaan valmiiksi. Itse näin jo kuvat suunnittelemastani saunasta ja se näyttää juuri siltä miltä pitikin. Sisustusjuttuja sinne tulisi vielä miettiä naulakoiden, laudetekstiilien ja ehkä tunnelmavalaistuksenkin osalta. Ihan mun lemppari puuhaa, kunhan tästä pääsisi hieman irroittautumaan pienelle shoppailureissulle.

kes%C3%A41%2C91.jpg

Mennyt viikko on siis ollut lasten eka lomaviikko. Kavereita lapsilla on ollut muutamana päivänä kyläilemässä.kes%C3%A43%2C05.jpg

Kaikkia kavereita vaan ei ole tullut kuvattua, vaikka kuvamuistot lapsille aina niin kivoja ovatkin. Nyt on ollut niin kivat kelit, että ollaan ruokailtu terassilla useanpana päivänä. Meidän omat lapset hinkuaa välillä "grilliruokaa" ja rasvakeittimellä saa kiireisenä päivänä värkättyä energiapitoista evässä hetkessä, joka taatusti päihittää grillimätöt mennen tullen. Ja muutenkin ulkona ruokaillessa kaikki maistuu aina ihan erilaiselle... mistäköhän sekin johtuu?

kes%C3%A43%2C0.jpgkes%C3%A43%2C02.jpgkes%C3%A43%2C03.jpg

Ja jälkkäriä trampoliinilla.

kes%C3%A43%2C04.jpg

kes%C3%A43%2C07.jpg

Tämä aamu alkoi ikävästi, sillä Huldan viimepäivien lämpöily vaan jatkuu. Nyt oli aamulla vastassa sen verran kuuma kekäle, että lähdettiin terveyskeskukseen katsomaan, mistä homma kiikastaa. Yskä on kova ja se on tänään vaivannut iltaa kohti kiihtyvästi jo lapsista 4/5. Hilda kuitenkin on ainakin toistaiseksi kuumeton ja Huldakin saisi parantua vaikka heti!  Korvista tai mistään muualtakaan ei löytynyt sen kummenpaa vikaa ja tulehdusarvot olivat alle viisi, joten kotihoitoa jatketaan. Maitoa, maitoa ja paljon maitoa oli ohjeistuksena. Korkeinpiin kuumepiikkeihin panadolia. Onneksi maito maistuu pienelle potilaalle. Tässä on nyt arvottu, pysytäänkö kokonaan sisätiloissa, vai olisiko kuumeisen helppo nukkua vaunuissa ulkosalla varjossa. Sisällä kykkimiseen ei itsellä olisi aikaa, mutta miehen täti on ollut nukkuvia vauvoja vahtimassa ja minä olen päässyt livahtamaan hommia tekemään.

kes%C3%A43%2C01.jpg

Meillä oli myös tänään toisen sorttinen lääkäritapaaminen, sillä navettaan hälyytettiin puolestaan ekaa kertaa tänä vuonna  eläinlääkäri. Yksi vasikka oli eilisellä iltakierroksella vaivalloisen oloinen ja sillä oli takajaloissa jotain häikkää. Se otettiin navettaan emonsa kanssa eroon laumasta tarkenpaan syyniin. Oli jo onneksi tänään paremmassa kunnossa, mutta kipupiikkiä, seleeniä ja vitamiinejä sai varmuuden vuoksi. Samalla pyysiin vilkaisemaan poikimattomat lehmät Lupiinin ja Lulun  -ja harmikseni molemmat olivat tyhjiä. Joten yöhypyt navetalla voi lopettaa nyt tähän ja tämän vuoden poikimiset on nyt taputeltu. Toinen kaksikosta lähtee kohti vihreänpiä niittyjä ja toinen vuorostaan sai jonkun hormonipiikin, jolla koitetaan saada kadonneet kiimat käyntiin. Tällaisesta vaihtoehdosta en ollut ikinä ennen kuullutkaan, mutta päätettiin antaa mahdollisuus vielä ihanaakin ihanammalle Lupiinille. Nyt toivon, että tämä oli poikimisessa vain välivuosi ja pääsee samaan poikimakiertoon mukaan muun lauman kanssa.

Eläinlääkäriä odotellessa oli aika päästää lehmät laitumella. Iloa ja riemua riitti vasikoilla, mutta emot eivät meinanneet turpavärkkejä saada irti ruohikosta ollenkaan.

kes%C3%A42%2C92.jpg

Tämä näky on se yksi rakkaimmista. Ja joka kesä sitä odottaa ehkä vain enemmän ja enemmän.

kes%C3%A42%2C94.jpgkes%C3%A42%2C95.jpg

Blogista nimensä saanut Oivallus on ottanut kasvua reippaanlaisesti muutamassa kuukaudessa. Vasikoiden väkirehukioskilla käy melkoinen kuhina ja se toki näkyy kasvuissa.

kes%C3%A42%2C93.jpg

Muutama vasikka jäi jälkeen viereiselle laitumelle menneistä lehmistä ja tätä meluisaa sakkia koitin sitten opastaa muiden perään siinä onnistumatta. Kyllä tulin vahvasti siihen tulokseen, että vasikoiden ajopuuhiin tarvitaan vähintään kaksi saapasparia. Hetkeksi riitti meteliä, kunnes emot ahmivat itsensä täyteen ja menivät täydet utareet keikkuen vasikoidensa luo. Johan oli sen jälkeen hiljaista ja iltaa kohden mattimyöhäisetkin kävivät irrottamassa karstoja laitumella loikkien.

kes%C3%A42%2C96.jpg

Näissä merkeissä taas eteenpäin! Kirjoittamisen aiheita olisi vaikka kuinka ja paljon, mutta koneella ei yksinkertaisesti ole aikaa kykkiä. Tai illalla on jo niin väsy, että tyyny vie pidemmän korren. Keväthommat alkaa olla vihdoin viimein loppusuoralla ja nyt olisi haaveissa pieni loma ennen rehuntekoa. Saas nähdä.

Vielä yksi mukava muisto menneeltä viikolta on laitettava tänne. Tästä samasta jo satuilin facebookin puolella, mutta yhdellä kuvakollaasilla näytettynä saatiin isännän kanssa nauttia sirkushuveista ihan kotisohvalta käsin.

000sirkusta.jpg

Se perinteinen sirkusmusiikki soimaan you tubesta ja esitys sai alkaa. Sirkuksen teema oli ilmeisesti P. Nähtiin huolella  ennakkoon harjoiteltuja miniesityksiä pallonpyörittäjän, pikkuponien (joita vauvat saivat tietämättään esittää), pupunkouluttajan, paholaisen, päälläseisojan ja muutaman muun mielenkiintoisen "artistin" esittänä. Ai että, en muista milloin joku olisi naurattanut yhtä paljon. Isännyyden kanssa kippurassa naurettiin sohvalla ja toivottiin yhteen ääneen uutta esitystä joksikin toiseksi illaksi.

Oon potenut hieman huonoa omaa tuntoa, kun mitään ihmeenpää ei olla ehditty tehdä lasten ekalla lomaviikolla, mutta kyllähän tästäkin toki mukavaa muisteltavaa jää. Kaverit tärkeinpinä ja uuteen ystäväänkin lapset saivat tutustua alkuviikosta.

Mukavaa tulevaa viikonloppua ja aurinkoisia ilmoja!