KOOKOS95.jpg
Meillä syötiin nugetteja ennen kuukausittain, mutta fiilis lässähti kokonaan jo pari vuotta sitten kun uutisoitiin kaupan valmiiden broilernugettejen karmeasta sisällöstä. Ja tottapuhuen en tiennyt silloin paremmista. Niinpä päätin alkaa valmistaa nugetit broilerinfileestä itse. Näin tasan tarkkaan tietää, mitä lautaselta löytyy ja makukin on taivaallinen. Enää ei ole vaihtoehtoa palata kaupan eineshyllylle.
Itse valmistetut lohkoperunat on kiva lisuke näille. Kasvihuoneen yrttipaljous huutaa yrttejä käyttämään, joten tälläkertaa perunat saivat tuoreesta rosmariinista makua pintaansa. Majoneesi puolestaan saa curryvivahteen, joka sopii erityisen hyvin broilerin makupariksi.

ROSMARIINIPERUNAT
1 kg perunoita
Loraus ruokaöljyä
Suolaa myllystä
Tuoretta rosmariinia
Mustapippuria
KOOKOS4.jpgKOOKOS5.jpgKOOKOS6.jpg

Pese perunat mahdollisimman hyvin, kuori vain tarvittaessa. Leikkaa halki ja silppua lohkoiksi. Laita perunalohkot isoon pakastepussiin ja lorauta öljy perään. Sulje pusiin suu ja ravistele niin että öljy sekoittuu joka paikkaan.
Kaada perunat pellille ja rouhi päälle reilusti suolaa myllystä. Silppua tuore rosmariini pieneksi ja ripottele perunoiden pintaan. (Myös kuivattu käy) Lisää ripaus mustapippuria.
Paista perunoita 200 asteessa noin puolituntia, käännä kertaalleen paiston aikana. Hieman saa tulla väriä ja rapsakkuutta pintaan.

KOOKOS7.jpg

CURRYDIPPI
2 dl majoneesia (kaupan valmista tai itse tehtyä)
tilkka sitruunamehua
mustapippuria
curry-yrttiä
2-3 rkl curry-kookos maustetta (Saatavilla Lidlistä) tai tavallista curryä 1-2 rkl
ripaus sokeria
suolaa
KOOKOS91.jpg

Hienonna curry-yrtti hienoksi. Mittaa kaikki aineet kuppiin ja sekoita. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan. (Jos curry-yrttiä ei ole saatavilla, hyvää tulee ilman sitäkin)

BROILERINUGETIT

400-500 g broilerin sisäfileetä, myös rintafileet sopii
1 iso ruokalusikallinen majoneesia
1 iso ruokalusikallinen turkkijogurttia
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
tilkka kukkosoosia, eli Srirachaa TAI tuoretta chiliä hienonnettuna
curryä, paprikaa
3 dl riisimuroja
1 dl polentaa, eli maissijauhoa
KOOKOS8.jpg

Kuivaa broilerinfileet paperilla kuivaksi ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi. Isot noin 6 osaan ja pienet 2-3 palaseen. Ripota hieman suolaa pintaan.
Tee majoneesi-jogurttikastike kulhoon ja lisää siihen kaikki aineet riisimuroja lukuunottamatta. Kääntele broilerinfilepalat sekaan maustumaan.
Murskaa riisimurot esim. muovipusissa ja lisää sekaan polenta ja hieman suolaa ja paprikamaustetta. Kaada seos lautaselle.
KOOKOS9.jpg
Nostele maustekastikkeessa kylpevät broilerinfilepalat yksitellen murokuppiin ja kääntele, kunnes pinta on täynnä muromaista pintaa. Nosta palat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista 200 asteessa puolisen tuntia. Viimeisiksi minuuteiksi voi laittaa kierron päälle, jotta nugeteista tulee mahdollisimman rapsakoita.
KOOKOS92.jpgKOOKOS96.jpg
Nämä on niin maukkaita, että koukuttumisen vaara on ilmeinen. :) Sopii tarjottavaksi myös illanistujaisissa ja kun muuten vaan haluaa herkutella.

KOOKOS93.jpgKOOKOS94.jpg
Kommentointi suotavaa!