Kiirusta on pitänyt pari päivää, enkä mitään ole ehtinyt kirjoitella. Nyt muutama sana.

Eilen oli meidän tilan tämän talven viimeinen lihapäivä ja harmikseni muutama innokas ostajaehdokas jäi kokonaan ilman lihaa. Ikävää myydä ei oo:ta. Ensi kerralla sitten, sillä omistakaan ei ole kannatusta myydä. Siinä sitä oltaisiinkin, jos itseltä lihat loppuisi ja joutuisi lähteä kaupasta hakemaan. Tottapuhuen jäisi hakematta.

Mukava aina nähdä vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia. Nelijalkaiset luidennoutajat ovat myös aina erityisen tervetulleita. Ollaan saatu paljon kivaa palautetta lihasta, kiitos siitä teille ihanat. Innokkaimmat lihanhimoiset olivat tekemässä lihavarauksia jo loppuvuoteen, mutta ihan vielä ei ollut sen aika. :) Laitan taas facebookin liharyhmään alkutalvesta informaatiota, kun lihatilauksia kannattaa alkaa suunnittelemaan. Kuitenkin lupaan jatkossakin laitella tänne blogiini mahdollisimman ahkerasti reseptejä joita tuosta pihvilihasta kokkailen, joten nauttikaa niistä nyt tässä vuoden mittaan. Toivottavasti moni on jo kokeillut burgeria. Niitä meillä väkerrettiin eilisen aikana ihan kahteen eri otteeseen. Päivällä hätäisesti ja illalla uudelleen antaumuksella.

Nyt on pakastimet pullollaan lihaa, toivottavasti monella muullakin. Paisteja ja fileitä suosittelin asiakkaille raakakypsytettävän pari-kolme viikkoa ja niin vain kävi, ettei itsekään maltettu vaan vedettiin tänään hieman ronskimmalla otteella lihaa. Sormet syyhysivät päästä leikkelemään filettä pihveiksi. Ja siitä suoraan pannulle. Eipä sinne pakastimiin olisi mitään enään mahtunutkaan. Lisäksi tein pitkästäaikaa aurajuustokermaperunoita ja paistettua sipulia.

Helmikuu201503%20035.jpg

Helmikuu201503%20052.jpg

Lasten kummitädin kanssa väkerrettiin makoisat jälkiruoat, laitan niistäkin reseptiä tänne jahka joudan. Nyt olo tuntuu niin täyteläiseltä, että seuraavan kerran pystyy syömään ehkä tiistain -keskiviikon tuntumassa.

Helmikuu201503%20064.jpg

Helmikuu201503%20014.jpg

Ensiviikolla meille tuleekin hiihtoloman viettoon odotettuja lapsivieraita. Ja pihvinhimoisia aikuisia. S & A. :) Tarkoituksena olisi myös käyttää jäähallin mailattomia luisteluvuoroja ahkerasti. Tänään aamulla 6- vuotias jo luisteli ekaa kertaa hallilla monen monta kertaa kaukaloa ympäri ilman tukea. Olen niin ylpeä mamma. :) Siitä se sitten lähtee ja jos intoa riittää niin ensi talvena jo kovasti kiekkokouluun. Niin toivottavaa olisi, että lapset löytäisivät jonkun mielekkään harrastuksen. Itse ratsastin koko nuoruusvuodet ja hevoset jäi, kun vastakkaisen sukupuolen edustajat alkoivat kiinnostamaan. Sitten tuli tanssiharrastus. Jonkun verran kilpatanssia, mutta pääasiassa lavoja kierrettiin rakkaan lapsuudenystävän kanssa. Tampereelta asti tultiin monen monta kertaa Kouheroon tanssibussilla, enkä kyllä silloin uskonut miestä täältä löytäväni. Niin kuitenkin loppujen lopuksi kävi ja nyt täälä huseeraan maatilanemäntänä jo kolmattatoista vuotta. Isännällä oli aivan eri suunnitelmat tulevasta ammatistansa, mutta niin vain mentiin naimisiin (Olin huikeat 18 vee, eli ihan kersa vielä) ja ostettiin yhdessä tämä tila. Viimeisetkin lypsylehmät lähti heti autoon ja kasvatettiin maitopoikia muutama vuosi. Kunnes ihastuttiin emolehmiin ja sillä tiellä ollaan vieläkin, nyt jo 9 vuotta.

Tänään täällä (taas...) puserrettu veroilmoitusta, eikä enää kauheasti puutu. Isäntä aloitteli polttopuusavottaa ja katkerana sisältä paperihommien lomasta kuulostelin sirkkelin pärinää. Se homma on kuin luotu minulle, rakastan polttopuiden tekemistä. Monena vuotena olen tehnyt itsekseni koko vuoden puut. Se on sellaista aivot narikkaan ja hieman omaa aikaa -puuhastelua.

Sonniasiakin ratkesi eilen ja niin vain kävi, että ensimmäisenä varauksen Leegoon ja moneen muuhun sonniin tehnyt isäntä valitsi juuri sen sonnin josta isännän kanssa unelmoitiin. Uutta vaihtoehtoa mennään sitten katsomaan viikon päästä. Yhyy...

Tällaista tänään. Ihanaa viikonloppua jokaiselle! <3