helmi0%2C8.jpg

Meillä on vieraita piisannut viime viikon perjantaista saakka ja koneella räpeltelyyn ei ole jäänyt aikaa laisinkaan. Serkkujaen perhettä oli odoteltu jo pidempään kyläilemään ja lapsilla sitten riittikin menoa ja meininkiä serkkuporukan voimin jo toista viikonloppua peräkkäin. Nämä vuodatuksen sivut ovat taas reistalleet, mikä osaltaan on vähentänyt mielenkiintoa blogia kohtaan. Kommentteja oli tullut, mutta en niihin jostain syystä pääse itse kommentoimaan tai vastaamaan kysymyksiinne. Välillä kommentit välillä häviävät kokonaan ja välillä taas ovat näkyvissä. Tylsää.

helmi0%2C7.jpg

Aikuisten kesken kerettiin keskittyä' lautapelailuun ja isännyyden joululahjaksi saamat kaksi uusinta Dominionin osaa pääsivät testiin.

helmi1%2C4%20Dominion.jpg

Melkoinen jonohan sitä on kyseistä pelisarjaa vuosien saatossa kertynyt. Yhdellä perusosalla (olemassa 2 perusosaa) pääsee jo alkuun ja mitä enemmän sarjaa laajentaa, sen enemmän vaihtoehtoja erilaisiin skenaarioihin riittää.

helmi1%2C3.jpg

Peli on siis korttipeli, mutta erittäin koukuttava sellainen. Pelin tarkoituksena on kerätä pistekortteja ja eniten niitä kerännyt voittaa pelin. Eli strategioita riittääkin sitten yhtä monta, kuin pelaajiakin. Kovasti odottelen, että omat pojat kasvaa sen verran, että tulevat meidan kanssa peliin mukaan.

4kk%20dominion1.jpg

4kk7.jpg

Mineillekin riitti mielenkiintoista katseltavaa.

helmi0%2C6.jpg

Viime viikonloppuna meiltä lähti vieraat ja lähdettiin heidän kanssaan samaa matkaa Tuuriin. Ei meillä varsinaisesti mitään Sodastreameriä tärkeänpää hankintaa ollut, mutta lähdettiinpä sinne hieman katselemaan. Kun kahta vauvaa imettää on nesteen tarve aika melkoinen. 🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛🥛Isompaa määrää vettä ei pysty kerralla juomaan, mutta wishyä kuluu useampikin pullo päivässä. Nyt oli aika hankkia oma hiilihapotussysteemi, eikä se edes montaa kymppiä maksanut.

helmi0%2C5.jpg

Lapset pääsivät muumipuistoon, jonne aina Tuurin reissuilla haluavat leikkimään. Ja mikäs sen mukavampaa, kun kavereiden seurassa.

helmi0%2C4.jpg

Minä suuntasin kärrynkeulan kohti Marimekon osastoa ja ihan hirmuisesti oli ihania uutuksia tullutkin. Näihin täytyykin perehtyä ihan ajan kanssa.

indexmarimekko.jpg

Uusien astioiden väripilkut oli sininen ja vihreä, kuten turkoosissa siirtolapuutarha -kankaassakin.

helmi1%2C0.jpg

Tein yhden ihanaakin ihanamman ostoksen, mutta siitä ja muista Marimekon astioista kirjoitan myöhemmin lisää.

Maanantaina saatiin serkkupoikani kylään ja haipakkaa on piisannut koko viikolle. Vajaa kolmekymppisen sinkkuna elelevän serkkupojan vauvanhoito-otteet oli ensin hienovaraisesti kuvailtuna hatarat. Muutama päivä ja jo tottuneesti oli pikkukillit kainalossa kuin vanhallakin tekijällä. Vaipanvaihtoa ja imetystä lukuunottamatta kaikki hoituu ja vauvojen viihdyttäminen sujuu erityisen mallikkaasti. 👍🏻

helmi1%2C4.jpg

 Serkun saapuminen oli oikein hyvä alkavan viikon kiireitä ajatellen. Keskiviikkona nimittäin oli tämän vuoden ensimmäinen pihvilihan suoramyyntipäivä ja kaikki lihat vanhan kaavan mukaan meni mitä tulikin. Myös muutama ystävä tuli auttelemaan joko lihojen pakkauksessa tai pikkuneitien hoitopuuhissa, kiitos teille kummallekkin. 😍😍Paljon taas tuttuja ja tälläkertaa taas ihan uusiakin tuttavuuksia tuli tavattua. Monen kanssa olisi riittänyt jutusteltavaa enemmänkin, mutta nuo päivät ovat niin kiireisiä ettei siinä ehdi kaikkien kanssa välttämättä ollenkaan kuulumisia vaihtamaan. Kun kahvipöytään istahtaa, tietää että saman tien on piha täynnä autoja. Moni haluaa käydä myös meidän minejä ihastelemassa ja kyllähän he katseenkestävän suloisia ovatkin.

helmi0%2C1.jpg

Kevään ekat tulppaanit tuli hankittua kahvipöytään ihanissa väreissä ja niitä saatiin sitten tuliaisinakin.🌷

helmi.jpg

Itselle jätettiin muutama lihapussi ja heti ensimmäiseksi tehtiin erä jauhelihapihvejä raakana pakastimeen. Aivan mahtavan monikäyttösiä, helppoja, hyviä ja nopeita valmistaa. Ennen joulua tehtiin noin sata pihviä ja kaikki on tullut pakastimesta tällä välin käytettyä. Niistä saa hyvää ruokaa ihan vaikka perunoiden ja ruskean kastikkeen kanssa ja ehdottomasti eniten niitä sujahtaa kotitekoisten hampurilaisten väliin. 🍔🍔🍔🍔🍔🍔Joka viikko kyllä on tullutkin tehtyä hamppareita muutamaankin kertaan  ja meidän vieraatkin niitä aina haluavat, joten niille riittää kyllä tilausta. Kuinkahan monta sataa niitä pitäisi pihviprässillä painaa, jotta riittäisivät koko kesän ajaksi? Paljon.

helmi0%2C2.jpg

Viime viikkoina on tullut valvottua aivan poskettoman paljon ja välillä yöt on jääneet pariin tuntiin. Nyt on sitten väsyttänyt siitäkin edestä ja yöunet on venyneet lähes kellon ympärykseen. Perjantaina saapunut lasten mummu, eli äitini onkin serkkupoikani kanssa sitten hoidellut aamuisin minejä ja muita lapsia, kun minä olen vielä kääntänyt kylkeä.

Paljuiltu ollaan viime viikkoina ihan super ahkerasti, mikä sekin on saattanut vaikuttaa unenlaatuun positiivisesti. Olen kuvitellut, että vähintään kaikki meidän vieraista olisi ennestäänkin paljuilleet, mutta monelle se on ollut ihan ensimmäinen kerta -mutta kenellekkään ei kuulemma viimeinen. Eilen paljusta sammui valaistus ja isäntä päätteli vian johtuvan muuntajasta. Takuuta niissä pitäisi olla vuoden verran, eli eipä siltä osin huolta.

kaksostenp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Torstaina vietettiin kaksostenpäivää. Ekaa kertaa meidän perheessä, sillä silloin kuin asuin vielä lapsuudenkodissa, moista päivää oli tuskin keksittykään. 👩‍❤️‍👩 Nyt kun tarkemmin mietin, niin tunnen tai tiedän aika monetkin kaksoset, asiaan vain ei ole aiemmin kiinnittänyt samalla lailla huomiota.

Vielä ensi yönä saan nukkua, sillä äitini lähtee vasta huomenna kotiinsa päin. Serkkupoikanikin tuntuu meillä viihtyvän ja lapset ei häntä pois päästäisikään. Ovat niin paljon rakennelleet legoja, ammuskelleet Nerffeillä ja pelailleet pihalla säbää.

Mutta nyt saunaan, näissä merkeissä toivottelen kaikille mukavaa alkavaa viikkoa!