Raparperisesonki on vielä meneillään kuumimmillaan. Piirakkaa, kiisseliä, jäätelöä ja raparperimehua ainakin on saatava. Myös raparperihilloke on ihanaa lettujen, vohveleiden ja pannukakun seuralaisena.

Tällä kertaa tein raparperikiisseliä ja sen sekaan eksyi myös muutama mansikka.

raparperikiisseli1.jpg

Vettä

Raparperiä

Sokeria

Fariini sokeria (jos haluaa kiisseliin lisää väriä ja makua)

Vaniljasokeria

Perunajauhoa

Mansikoita

Koristeeksi:

Mansikoita, kermavaahtoa tai floora Vanillaa, mintun tai sitruunamelissanlehti

Huuhtele raparperi kylmässä vedessä ja leikkaa sentin-perin pituisiksi palasiksi. (raparperi säilyy myös hyvin muutamia päiviä jääkaappilämpötilassa kelmuun käärittynä) Laita palat kattilaan veden ja sokereiden kanssa kanssa. Kiehauta kevyesti. Lisää perunajauho kylmään veteen ja sekoita seos notkeaksi. Lisää perunajauhoseos ohuena norona kuuman kiisselin sekaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna pulpahtaa muutaman kerran ja lisää mansikan palaset.

Tarkista maku ja lisää sokeria, jos tarvii.

Kaada höyryävän kuuma kiisseli kulhoon jäähtymään. Ripoitele pintaan ohut kerros sokeria, jolloin kuorta ei pääse kiisselin pintaan syntymään.

raparperikiisseli.jpg

Kiisseli sopii myös hyvin puurojen tai rahkan lisukkeeksi. Jos haluat tarjoilla sen jälkkärinä, jossa myös silmä saa hieman silmänruokaa nostele kiisseliä laseihin, pursota päälle kuohukermaa tai vatkattua vanilia vaahtoa. Koristele tuoreella mansikalla ja mintun/ sitruunamelissan lehdellä.

raparperikiisseli2.jpg

Niin helppoa ja hyvää.

Alla olevasta linkistä löytyy kesäksi aikasen monta itse tehdyn, helpon, ilman jäätelökonetta valmistettavan jäätelön reseptejä. Kannattaa vilkaista ja kokeilla. Muutamaa uutta pitäisi vielä kehitellä, vaikka linkistä löytyvissäkin on jo varmasti jokaiseen herkkusuun makuun jotakin.

http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/search/query/tags/?tag=J%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6