Toukokuu%20201404%20409.jpg

Otsikkohan sen kertoo ja facen puolella asiaa jo hehkutin. Eilen lähdettiin extempore uudelleen sonnikaupoille. Edellisen varaus kun meni mönkään meidän olleena toisena jonossa. Eräs isäntä oli neljä sonnia varannut ja päätyi niistä juuri samaan, mistä me oltiin kiinnostuneita.

Mutta, mutta lapset hoitoon, uusi reissu siis paremmalla ajalla ja nyt päätettiin jo lähtiessä, että ilman sonnia ei  lähdetä. Tai no, eihän se sonni vielä meidän mukkaan lähtenyt, mutta nyt siitä kaupat sovittiin. Samalla ostettiin myös kaksi paikkosonniin siittämää, iki-ihanaa ab-hf neitiä. Niiden hankinta rajasi samalla myös sonnivaihtoehtoja. Siellä talossa oli kyllä niin huipputaitoisia jalostuksen mestareita, että me vain katsottiin ihaillen toisten intohimoa jalostusta kohtaan. Aikaa olisi helposti kulunut vaikka kokonainen vuorokausi. Moni sonninostaja heillä kuulemma viettääkin pari päivää yötäpäivää sonnia valikoidessa. Loppujen lopuksi valittiin kahdesta sonnista ja isäntä sai tällä kertaa tehdä lopullisen valinnan. Tällä oli tosi pieni pää, suhteessa muuhun vartaloon. Sopiva syntymäpainoja lihaksikas rakenne. Edellä mainitut seikat sitten edesauttavat sujuviin poikimiseen ja hyvään kasvuun.

Laitan sitten kuvaa, kun tämä kolmikko meille kotiutuu. Sitä ennen vielä navetassa tehtävä hieman remonttia edellisten sonnipoikien jäljiltä. Palataan asiaan.

Ja ps. kamera oli mukana, mutta kuvan kuvaa en huomannut nappaista. :) Ylhäällä oleva kuva viimekesän laitumelta.