Kello naputtaa yöllä puoli neljää, mutta vihdoin, siis oikeasti vihdoin sain ommeltua jouluverhot olohuoneeseen ja keittiöön. Pikkusen on vaivannut saamattomuus, sillä näiden ompeluksien piti valmistua jo marraskuun alussa... Ja mites kävikään? Joulukuu on jo ovella. Mutta onneksi nyt.

Vieraiden mennessä nukkumaan yhden jälkeen ei itseäni vielä nukuttanut, niin mikäs sen parempi yötyö, kuin kaivaa kangaspino ja luotto Husqun Emeralda esille ja antaa sen hoitaa pienellä avustuksella verhojen ompelukset.

joulukangas.jpg

Paljon oli kertynyt kangasvaihtoehtoja ja tyynyjen ja leivinliinojen ompelua onkin vielä tiedossa lähipäivinä. Sohvatyynyjä valmistuu ainakin Marimekon punaisesta Räsymatosta ja Pentikin punasävyisestä -ja harmaasta joulukankaasta. Tykkään, kun kuoseja on useanpia. 

No kuitenkin, ostin viime jouluksi Vallilan vaaleat verhokankaat, jotka olivat tarjouksessa. Silti hieman mietitytti niiden hankinta, mutta ompelin ne kuitenkin keittiöön kapoiksi. Keittiörempan aikaan vaaleat seinäpinnat saaneen keittiön seinillä lopputulos oli aivan liian pliisu ja väritön. Jälkeenpäin  harmitti vietävästi, kun en raaskinut kankaiden ostohetkellä maksaa muutamaa kymppiä enempää ja hankkia jo silloin ihailemaani Vallilan Ruusunen- kangasta punaisella pohjavärillä.(Myös muita värivaihtoehtoja löytyy)

Viime joulu kuitenkin mentiin uusilla verhoilla, mutta tälle joululle halusin ehdottomasti ne jouluverhot, joilla olin jo mielessäni joulukotia ehtinyt koristaa. Nyt taas opin sen, että ei kannata tyytyä kakkos vaihtoehtoon, vaan pitää kiinni unelmistaan ja toteuttaa niitä hitaalla tempolla pikkuhiljaa.

Tässä viime vuoden verhokkeet...

jouluverho%20vallila.jpg

Eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun punaista "Ruususta" tuli vastaan ja ostin sitä kerralla useamman metrin. Tänään sain sitten ommeltua siitä yhden pitkän verhon olohuoneen ikkunalle ja kaksi kappaa keittiöön. Lopputulos on juuri sitä mitä halusin. Laittelen kuvia, kun ehdin tuoda lisää joulun tunnelmaa kotiin.

jouluverho%20vallila1.jpg

Ruususessa oli juuri sopivasti kaipaamaani väriä. Myös muussa sisustuksessa näkyvä valkoinen ja harmaan eri sävyt värittivät verhojen pintaa. Nämä oli ihan mun juttu. Tykkäättekö te?

Mutta nyt mammimaan kiireesti. Ensin pikakierros navetalla ja sen jälkeen vaakatasoon odottelemaan Nukku-Matin kyytiä. :) Toivottavasti se ei vielä ehtinyt mennä menojaan...