Naudanfilepihvi ja pitsa. Ei välttämättä se tavanomaisin pari, mutta pihvin -ja pizzanystävän unelma tämä kyllä oli. Vielä kun edellispäivän pihvinpaistosta oli jäänyt lapsille tarkoitettuja kypsiä pihvejä ylimääräiseksi, ne piti jotenkin jatkojalostaa. Hieman ajattelin että kuivuvatko uunissa ihan pilalle, mutta huoli oli turha. Kasvihuoneelta puskee nyt myös erilaisia tomaattilajikkeita ja keltaiset mehukkaat tomaatit olivat juuri omiaan tähän kokeiluun. Toki punaisetkin kanssasisaret ajavat myös asiansa.

pizza%20fileest%C3%A4.jpg

Rukiinen pizzapohja

2/3 vehnäjauhoa 

1/3 ruisjauhoa

suolaa myllystä

tilkka öljyä

vettä

Sekoita kaikki pohjan aineet sekaisin. Nosta reilu kauhallinen pellille leivinpaperin päälle. Ripottele jauhoa päälle ja levitä taikina jauhoitetuilla sormilla ohueksi pellin kokoiseksi levyksi.

Pizzapohjan päälle tomaattikastiketta. Siihen ohje löytyy oheisesta linkistä. http://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/02/ruispohja-pizza

Täytteeksi:

Tomaattikastiketta

Emmentall-mozzarella -juustoraastetta

Pihvinaudan ulkofileetä

Sipulia

Aurajuustoa

Tomaattilohkoja

Tuoreita yrttejä

pizza1.jpg

Leikkaa pihvit ohuiksi siivuiksi, sipulit ohuiksi renkaiksi ja tomaatit lohkoiksi. Asette täytteet tomaattikastikkeella ja juustoraastella päällystetyn pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle murustettu aurajuusto. Paista pizzaa 250 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Uunikohtaiset erot on kylläkin suuria, joten tarkkaile ettei pinta tummu liikaa. Pohjasta saa tulla rapsakka.

pizza2.jpg

Pizzan päälle paiston jälkeen ripoteltavat tuoreet yrtit viimeistelevät makunautinon. Timjamia, oreganoa ja basilikaa... Ja muutama tuore kirsikkatomaatti.

pizzayrtti.jpgpizza3.jpg

Ei tätä kyllä jokaisena pizzapäivänä tule tehtyä, mutta speciaalitilanteissa kylläkin. Ja myös jatkossa kun kypsiä pihvejä on jäänyt ylimääräiseksi enää ei tarvitse miettiä niiden jatkokäyttöä sillä niin loistavasti taipuvat pizzanpäälliseksi. Tämä toimii  hyvin vaikka illan istujaisissa kaveriporukalla hyvän salaatin kaverina.